Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωμπάσκετ: Ανάλυση "αλα" greekbball

Α ΟΜΙΛΟΣ

Ο όμιλος της Εθνικής μας έχει δύο ξεκάθαρα φαβορί και δύο αουτσάιντερ. Οι δύο πρώτες θέσεις θα παιχθούν στο ντέρμπι Ελλάδας-Κροατίας με την ελληνική ομάδα πιο φρέσκια και δυνατή και τους Κροάτες πιο έμπειρους αλλά γερασμένους με παίκτες σαν τους Πρκατσιν, Βούιτσιτς, Νίτσεβιτς κάτω από τα καλάθια. Ο Ούκιτς θα τραβήξει το κουπί στην επίθεση αφού διαθέτει ηγετικές ικανότητες. Για την Ελλάδα των ερωτηματικό είναι πόσο και που θα της λείψουν οι ηγετικές φυσιογνωμίες του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη. Διαθέτει γεμάτη γραμμή ψηλών, ταλέντο και φαντασία στην περιφέρεια, υστερεί στο σουτ από μακριά. Το Ισραήλ έχει γάτο προπονητή (Σερφ) που ξέρει ότι «όλα τα λεφτά» είναι το ματς με τα Σκόπια τη 2η αγωνιστική και αυτό θα χτυπήσει και πιστεύουμε θα το πάρει. Εδώ το 2007 πέταξε έξω τους Σέρβους, στους Σκοπιανούς θα κολλήσει ο Τσβίκα; Οσο για τους γείτονες; Δίχως τον Ουάσιγκτον είναι προβλέψιμοι στα γκαρντ με τους δύο Στεφάνοβ (Ρίστε και Βρμπτσα) και δίχως εμπειρίες.


Η πρόβλεψη του greekbball: 1. Ελλάδα, 2. Κροατία 3. Ισραήλ, 4. FYROM

Οι ηγέτες: Βασίλης Σπανούλης (Ελλάδα), Λένι Ρόκο Ούκιτς (Κροατία), Λιόρ Ελιάου (Ισραήλ), Τζέρεμι Μάσεϊ (FYROM)

Παίκτες-κλειδιά: Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Ελλάδα), Νταβόρ Κους (Κροατία), Γιοτάμ Χαλπερίν (Ισραήλ), Βρμπτσα Στεφάνοβ (FYROM)

Προσέξτε τους: Νικ Καλάθης (Ελλάδα), Μάρκο Μπάνιτς (Κροατία), Γκαλ Μεκέλ (Ισραήλ), Νταμιάν Στογιανόβσκι (FYROM)


Β ΟΜΙΛΟΣ

Ισως ο πιο ανοιχτός όμιλος της πρώτης φάσης αφού καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει. Η Γαλλία ερχόμενη με φόρα από τα προκριματικά και με τον Πάρκερ στην πιο ώριμη ηλικία της καριέρας του είναι το θεωρητικό φαβορί. Διαθέτει πολύ καλή πεντάδα με τον νεαρό Ντιό να δίνει ρέστα ως πλέι-μέικερ, υστερεί στον πάγκο. Η Ρωσία δίχως Κιριλένκο, Χόλντεν και Κριάπα είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Συνεχίζει να ψάχνει τη νέα της ταυτότητα αλλά δεν την βρίσκει. Ως πρωταθλήτρια Ευρώπης πάντως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Για την 3η θέση θα παλέψουν Γερμανία και Λετονία. Η πρώτη δίχως Νοβίτσκι θα είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα δίχως ηγέτη. Ο Μπάουερμαν θα ζητήσει σκυλίσια άμυνα από τα πιτσιρίκια του. Η Λετονία έχει γίνει άνω-κάτω μετά την αποπομπή του Μπέρζινς από τον Κεμζούρα. Εχει καλούς ψηλούς (Καμπάλα, Μπιεντρίνς) αλλά η περιφέρεια είναι κατώτερη του μετρίου.


Η πρόβλεψη του greekbball: 1.Γαλλία, 2. Ρωσία, 3. Γερμανία, 4. Λετονία

Οι ηγέτες: Τόνι Πάρκερ (Γαλλία), Σεργκέι Μόνια (Ρωσία), Γιαν-Χέντρικ Γιάγκλα (Γερμανία), Κάσπαρς Καμπάλα (Λετονία)

Παίκτες-κλειδιά: Ρόνι Τουριάφ (Γαλλία), Αντρέι Βορόντσεβιτς (Ρωσία), Σβεν Σούλτσε (Γερμανία), Αντρίς Μπιεντρίνς (Λετονία)

Προσέξτε τους: Αντουάν Ντιό (Γαλλία), Τιμοφέι Μοζγκόβ (Ρωσία), Ρόμπιν Μπέντσινγκ (Γερμανία), Ερνέστ Κάλβε (Λετονία)


Γ ΟΜΙΛΟΣ

Όταν έγινε η κλήρωση χαρακτηρίστηκε ο όμιλος της φωτιάς. Όταν όμως έγινε γνωστό ότι η ανερχόμενη δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας θα παραταχθεί δίχως τα δύο μεγαλύτερα αστέρια της, τους Λουόλ Ντενγκ και Μπεν Γκόρντον τα πράγματα απλουστεύθηκαν. Η τριάδα της πρόκρισης είναι δεδομένη με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία να είναι το φαβορί για το χρυσό. Εστω και αν δεν το έχει πάρει ποτέ (6 χαμένοι τελικοί), έστω και αν της λείπει ο Καλδερόν. Διαθέτει την πιο πλήρη και γεμάτη ομάδα. Η Σερβία του Ιβκοβιτς δίχως σούπερ-σταρ τύπου Στογιάκοβιτς αλλά με ένα καλοδουλεμένο σύνολο προβλέπουμε ότι θα φτάσει πολύ ψηλά. Εχει σαφείς προσανατολισμούς, ταλέντο με τους Τέπιτς, Βελίτσκοβιτς και σία. Η Σλοβενία έχασε ένα πολύτιμο εργαλείο (Μπένο Ούντριχ) την τελευταία στιγμή. Όπως πάντα έχει βλέψεις μεταλλίου αλλά είναι η συνήθης ύποπτη για γκέλα την πιο ακατάλληλη στιγμή (Β φάση ή προημιτελικά). Οσο για τους Βρετανούς; Εστω και με την προσθήκη του Μενσά-Μπονσού οτιδήποτε άλλο από την 4η θέση θα είναι μέγιστη έκπληξη.


Η πρόβλεψη του greekbball: 1.Ισπανία, 2. Σερβία, 3. Σλοβενία, 4. Μεγάλη Βρετανία

Οι ηγέτες: Πάου Γκασόλ (Ισπανία), Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (Σερβία), Εραζεμ Λόρμπεκ (Σλοβενία), Ποπς Μενσά-Μπονσού (Μεγάλη Βρετανία)

Παίκτες-κλειδιά: Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Ισπανία), Μιλένκο Τέπιτς (Σερβία), Μπόστιαν Νάχμπαρ (Σλοβενία), Αντριου Μπετς (Μεγάλη Βρετανία)

Προσέξτε τους: Ρίκι Ρούμπιο (Ισπανία), Μίλαν Μάτσβαν (Σερβία), Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία), Τζόελ Φρίλαντ (Μεγάλη Βρετανία)


Δ ΟΜΙΛΟΣ

Η Λιθουανία φύλαξε το καλύτερο (νίκη-θρίαμβος επί της Ισπανίας σε φιλικό) για το τέλος και πηγαίνει στην Πολωνία με το ηθικό στα ύψη. Αν είχε στο ρόστερ της και τους Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους και Καουκένας θα μιλούσαμε για το Νο1 φαβορί για το χρυσό. Δίχως αυτούς όμως είναι ερωτηματικό μέχρι που μπορεί να φτάσει. Στον όμιλο λογικά θα περάσει εύκολα ως 1η διαθέτοντας φοβερή γραμμή ψηλών με τους Κλέιζα, αφούς Λαβρίνοβιτς και Γιαβτόκας έστω και αν η περιφέρειά της είναι (επιεικώς) μετριότατη. Η Τουρκία τα περιμένει όλα από τον Τούρκογλου. Οσο αντέξει ο Χέντο θα αντέξει και η ομάδα που δεν έχει και κάποιο σούπερ υλικό. Είναι πάντως καλύτερη από τη διοργανώτρια Πολωνία των Γκόρτατ και Λάμπε και τη Βουλγαρία του Γκέρσον. Οι Πολωνοί θα φτάσουν στη Β Φάση και θα κυνηγήσουν το θαύμα της εισόδου στην 8αδα με στόχο το Παγκόσμιο αν και με τόσο κακή περιφερειακή γραμμή δύσκολα θα τα καταφέρει. Η Βουλγαρία και που θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ είναι επίτευγμα. Ισως αποδειχθεί η χειρότερη ομάδα του τουρνουά όσα τρυκ και αν κάνει ο Γκέρσον.


Η πρόβλεψη του greekbball: 1. Λιθουανία, 2. Τουρκία, 3. Πολωνία, 4. Βουλγαρία

Οι ηγέτες: Λίνας Κλέιζα (Λιθουανία), Χινταγιέτ Τούρκογλου (Τουρκία), Μαρτσίν Γκόρτατ (Πολωνία), Φιλίπ Βιντένοβ (Βουλγαρία)

Παίκτες-κλειδιά: Κσιστόβ Λαβρίνοβιτς (Λιθουανία), Ερσάν Ιλιάσοβα (Τουρκία), Ντέιβιντ Λόγκαν (Πολωνία), Ερλ Ρόουλαντ (Βουλγαρία)

Προσέξτε τους: Μάντας Καλνιέτις (Λιθουανία), Μπαρίς Ερσέγκ (Τουρκία) Μασιέι Λάμπε (Πολωνία), Καλογιάν Ιβάνοβ (Βουλγαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails