Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

"Το μπάζερ-μπίτερ που πανηγυρίσθηκε λιγότερο στην ιστορία του μπάσκετ"...

Με πικρόχολα σχόλια οι Ισπανοί και με… απορία οι Γάλλοι υποδέχθηκαν τη νίκη της Γαλλίας επί της Ελλάδας στον τελευταίο αγώνα για τον Ε Ομιλο της Β Φάσης του Ευρωμπάσκετ. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γαλλική αθλητική εφημερίδα «LEquipe» με τίτλο «Η νίκη μετράει» επισήμανε πως η Γαλλία πάει αήττητη στα προημιτελικά αφού νίκησε μία Ελλάδα που είχε στο μυαλό της περισσότερο τα σενάρια με τους συνδυασμούς ζευγαριών στα προημιτελικά. Φιλοξενούνται, δε, και δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Βινσέν Κολέ ο οποίος απαντώντας στις… κατηγορίες Γάλλων δημοσιογράφων ότι κακώς η ομάδα του κέρδισε αφού ίσως αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ισπανία απάντησε: «Ε, δεν θα βάλουμε και τα κλάματα επειδή κερδίσαμε τους Ελληνες μετά από 26 χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση». Το site Basketnews χαρακτήρισε τη νίκη της Γαλλίας «παράξενη». Στην Ισπανία το site solobasket είχε ως τίτλο: «Το μπάζερ-μπίτερ που πανηγυρίστηκε λιγότερο στην ιστορία του μπάσκετ» επισημαίνοντας ότι «καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να κερδίσει και πολύ περισσότερο η Γαλλία λόγω της πιθανότητας να παίξει στα προημιτελικά με την Ισπανία». Η δε Marca αναφέρει πως «ο Ντε Κολό έδωσε στη Γαλλία μία νίκη την οποία στην πραγματικότητα δεν ήθελε».

2 σχόλια:

  1. Μια φορά νίκησαν οι Γάλλοι μετά από 26 χρόνια και τους βγήκε ξινό! Ήδη οι Γάλλοι αισθάνονται κορόιδα...

    Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι η Γαλλία προσπάθησε διακριτικά να χάσει τότε αφού τελικά κέρδισε μάλλον και εμείς το ίδιο προσπαθήσαμε αλλά με πιο κόσμιο και επαγγελματικό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον οι μισοί (βασικοί) είχαν αποφασίσει να χάσουν αλλά ξέχασαν να το πουν στους άλλους μισούς (αναπληρωματικούς)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails