Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Βυθίστηκε η Λιθουανία

Ένα ονειρεμένο για την Ισπανία, εφιαλτικό για τη Λιθουανία επτάλεπτο στη δεύτερη περίοδο και άλλο ένα στην τρίτη ήταν αρκετά για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές ώστε να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη Β Φάση με 84-70. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει οριστικά εκτός προημιτελικών τη Λιθουανία ενώ η Ισπανία παρά τη νίκη της θα πρέπει να νικήσει την Πολωνία την Τετάρτη καθώς σε διαφορετική περίπτωση μένει επίσης εκτός. Για ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, όλοι πίστεψαν ότι θα δουν την πραγματική Λιθουανία που περίμεναν πριν το Ευρωμπάσκετ. Μία ομάδα με πάθος στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Όπως και έγινε δηλαδή, απέναντι σε μία Ισπανία που έπαιζε κάτι σαν μπάσκετ με τον Σκαριόλο απαθή να παρακολουθεί τους παίκτες του να… αυτοσχεδιάζουν. Κάπως έτσι η Λιθουανία με τα καλάθια του «αόρατου» (από τον Μπουτάουτας) στην πρώτη φάση της διοργάνωσης Καλνιέτις προηγήθηκε 19-10 με σερί 12-1 από το εις βάρος της 7-9 και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 24-15. Μόλις όμως ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος και για επτά λεπτά η Λιθουανία θυμήθηκε το Ευρωμπασκετικό της πρόσωπο και η Ισπανία ότι είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Οι μεν έκαναν τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη (14 χαμένες επιθέσεις με 7 άστοχα δίποντα, τρία τρίποντα και 4 λάθη), οι δε έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και με ένα ασύληπτο 23-0 σερί προηγήθηκαν 38-24, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το ξύπνημα του Κλέιζα πάντως για τη Λιθουανία και το χαλάρωμα των Ισπανών στην άμυνα έφερε ένα Λιθουανικό 8-2 σερί στο τέλος της δεύτερης περιόδου όταν και η διαφορά μειώθηκε στο 40-32. Οι Λιθουανοί μείωσαν ακόμη περισσότερο (42-37) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και πάλι έπεσαν σε… μαύρη τρύπα επιθετικά, κόλλησαν και η Ισπανία με τον Ρούμπιο ξέφυγε 60-41 (28) με σερί 18-4 και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» το ματς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Π.Γκασόλ 19 (8 ριμπ.), Ρούντι Φερνάντεζ 11, Ρούμπιο 5 (8 ασίστ), Ναβάρο 13, Κλαβέρ, Ρέγες 7, Καμπέθας, Ραούλ Λόπεζ 5, Τζουλ, Μ.Γκασόλ 9, Μουμπρού 5, Γκαρμπαχόσα 10.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Μαζούτις, Καλνιέτις 8, Μασιούλις 2, Ντ.Λαβρίνοβιτς 4, Λουκάουσκις, Ντελινικάιτις 8, Γιομάντας 11, Κλέιζα 8, Κ.Λαβρίνοβιτς 6, Πετραβίτσιους 13 (8 ριμπ.), Γιαβτόκας 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails