Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Οχι στο Μουντομπάσκετ, ναι στο Ευρωμπάσκετ 2013 η Ιταλία!

Η Ιταλία λέει όχι στο Μουντομπάσκετ αλλά ναι στο Ευρωμπάσκετ του 2013. Όπως αποφάσισε λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υπό την προεδρία του Ντίνο Μενεγκίν, η χώρα δεν θα ζητήσει ειδική πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 από τη FIBA αλλά αντίθετα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2013 κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιες χώρες γίνονται πλέον πέντε!
Οι «ατζούρι» λοιπόν θεωρούν ότι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κερδίσουν με το σπαθί τους μία θέση στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ και δεν θα ζητήσουν wild card δηλαδή ειδική πρόσκληση για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας όπως αντίθετα είχαν πράξει για τη διοργάνωση του 2006 στην Ιαπωνία όταν και έλαβαν ειδική πρόσκληση. Από την άλλη πλευρά θα καταθέσουν επίσημη υποψηφιότητα για το Ευρωμπάσκετ του 2013, αυτό που θα ακολουθήσει της διοργάνωσης του 2011 που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία.
Η Ιταλία που για τελευταία φορά διοργάνωσε Ευρωμπάσκετ το 1991 στη Ρώμη γίνεται έτσι η πέμπτη χώρα μετά τις Ελλάδα (τελευταίο Ευρωμπάσκετ το 1995), τη Γερμανία (τελευταίο Ευρωμπάσκετ το 1993), την Κροατία (τελευταίο Ευρωμπάσκετ ως Γιουγκοσλαβία το 1989 στο Ζάγκρεμπ) και τη Σλοβενία (δεν έχει διοργανώσει ποτέ Ευρωμπάσκετ).
Εκτός της απόφασης για τη διεκδίκηση του Ευρωμπάσκετ του 2013 το ΔΣ της ιταλικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να τιμωρήσει τον Στέφανο Μαντσινέλι με αποκλεισμό δύο αγώνων για το επεισόδιο που προκάλεσε στον φιλικό αγώνα προετοιμασίας με αντίπαλο τον Καναδά τον περασμένο Ιούλιο ενώ δεν υπήρξε κάποια απόφαση σχετικά με την παραμονή ή όχι του Κάρλο Ρεκαλκάτι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας με δεδομένο ότι ο «Τσάρλι» έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails