Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Αύριο τα σπουδαία...

Ότι η Ισπανία είναι καλύτερη από την ελληνική ομάδα το γνωρίζαμε. Ότι δεν θα είχαμε τόσο σωματικές όσο κυρίως ψυχικές δυνάμεις μετά το εξαντλητικό θρίλερ του προημιτελικού με την Τουρκία το περιμέναμε. Αυτό ίσως που δεν υπολογίζαμε ήταν η στα όρια της πρόκλησης αντιμετώπιση από τους διαιτητές που επέτρεψαν στους Ισπανούς το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι (ο Σπανούλης έφαγε σε ένα ματς όσο ξύλο δεν είχε φάει σε όλο το τουρνουά έως τώρα) με αποτέλεσμα το καντράν να γράψει -18. Η Ισπανία όπως στον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 όπως και δύο φορές στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στην πατρίδα της συνέχισε την παράδοση απέναντι στην ελληνική ομάδα και με νίκη 82-64 πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό με την Εθνική μας να στρέφει το βλέμμα της (πριν καν τελειώσει ο ημιτελικός) στον μικρό τελικό και στον στόχο του μεταλλίου την Κυριακή.

Η Ελλάδα κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να προβάλει αντίσταση για σχεδόν ένα ημίχρονο απέναντι στους Ισπανούς. Και αν ήταν πιο προσεκτική και δεν έκανε τόσα πολλά και κυρίως αβίαστα λάθη (20 τον αριθμό, κάποια, επαναλαμβάνουμε, υπό την ανοχή των διαιτητών στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Ισπανών), τότε ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Όχι ότι άξιζε τη νίκη σε σχέση με τους παντοδύναμους Ισπανούς, αλλά θα μπορούσε ίσως να μείνει περισσότερη ώρα μέσα στο ματς.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 12-11 για 2η φορά στο ματς αλλά από εκεί και πέρα μόνο μία φορά (16-16) έφερε το ματς στα ίσια κυνηγώντας τους Ισπανούς. Τα παιδαριώδη λάθη ειδικά στην πρώτη περίοδο έδωσαν εύκολους αιφνιδιασμούς στους Ισπανούς που προηγήθηκαν 26-19 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βλέπει τους αντιπάλους του να ξεφεύγουν με διαφορά άνω των 10 πόντων πριν μειωθεί το σκορ στο 40-32 με τον Καλάθη να δημιουργεί. Η διαφορά έπεσε και στους 7 (45-38 και 47-40) και θα μπορούσε να είναι και μικρότερη στο τέλος του ημιχρόνου αν είχαν γίνει πιο σωστές επιλογές στην επίθεση. Η τελευταία φορά που η διαφορά ήταν στους 11 πόντους σημειώθηκε στο 23ο λεπτό (53-42) αφού από εκεί και πέρα η Ισπανία πάτησε γκάζι και την ανέβασε στους 16 (64-48), στους 23 (79-56) για να μειωθεί στο τελικό 82-64 με την Εθνική μας να παίζει στα 7 τελευταία λεπτά του ματς μόνο με παίκτες πάγκου.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Π.Γκασόλ 18, Ρούντι Φερνάντεζ 14, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 8, Κλαβέρ, Ρέγες 3, Καμπέθας 8, Ραούλ Λόπεζ, Τζουλ 9, Μ.Γκασόλ 6, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόσα 2

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαμπόκης, Μπουρούσης 11 (7 ριμπ.), Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 10, Φώτσης 8 (10 ριμπ.), Πρίντεζης 7, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Περπέρογλου 2, Σχορτσιανίτης 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails