Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα ο Προκόροβ στους Νετς

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει κατά πως φαίνεται το νέο αφεντικό των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και ένας από τους πλουσιότερους στον κόσμο, ο Μιχαίλ Προκόροβ. Ο άνδρας που βρίσκεται πίσω από την παντοδυναμία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία ετοιμάζεται να επενδύσει ουκ ολίγα εκατομμύρια δολάρια στους Νετς τόσο για το νέο τους γήπεδο όσο και για τη δημιουργία ομάδας που θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα βασιζόμενη στον… ΛεΜπρον Τζέιμς!
Όπως αναφέρουν λοιπόν τα τελευταία δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ο 44χρονος και ύψους 2μ.06 πρώην μπασκετμπολίστας Μιχαίλ Προκόροβ η περιουσία του οποίου ξεπερνάει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να επενδύσει πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια στους Νετς. Μέσα στους πρώτους στόχους του όσον αφορά την ενδυνάμωση των Νετς θα είναι η απόκτηση ενός ή και παραπάνω σούπερ-σταρ το ερχόμενο καλοκαίρι με δεδομένο ότι τρεις εξ αυτών, ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Κρις Μπος θα είναι free agents ενώ οι Νετς έχουν αρκετό χώρο στο salary cap τους. Μάλιστα λέγεται ότι ο Προκόροβ δεν θα διστάσει ούτε μπροστά στην πιθανότητα να κληθεί να πληρώσει τον «φόρο πολυτελείας» που ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια δολάρια αφού όπως λέγεται «αυτά τα χρήματα είναι… σταγόνες στον ωκεανό» με βάση την περιουσία του.
Ο Προκόροβ θέλει να πλαισιωθεί από ειδικούς του αθλήματος και ήδη έβαλε στο μάτι τον Ιταλό μάνατζερ των Τορόντο Ράπτορς Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι ενώ δύο παίκτες-θρύλοι του Σοβιετικού μπάσκετ με προϋπηρεσία στο ΝΒΑ, ο Αρβιντας Σαμπόνις και ο Σαρούνας Μαρτσουιόνις θα πλαισιώσουν το «τημ» των έμπιστων ανθρώπων του. Οσο για τη θέση του προπονητή, μεγάλος στόχος του Προκόροβ είναι ο Ιταλός Ετορε Μεσίνα που διατέλεσε προπονητής της… δικής του ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τώρα βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails