Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

"Οργανωμένο έγκλημα" το ντοπάρισμα του Τζονλούμ!

Στα χαρακώματα, ή για να ακριβολογούμε σε πόλεμο μέχρι τελικής πτώσης βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης οι δύο κορυφαίες τουρκικές ομάδες, η Φενέρμπαξε/Ούλκερ και η Εφες Πίλσεν μετά τις επίσημες, δια στόματος του ίδιου του προέδρου του συλλόγου της Φενέρμπαξε/Ούλκερ Σεκίπ Μοστούρογλου, καταγγελίες αναφορικά με την υπόθεση ντόπινγκ του Κερέμ Τζονλούμ στον 5ο τελικό της σειράς των πλέι-οφ. Ο πρόεδρος της "Φενέρ" δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ότι πρόκειται για "οργανωμένο έγκλημα" από πλευράς της Εφες Πίλσεν αφήνοντας υπονοούμενα πως και άλλοι παίκτες της είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Ο κ.Μοστούρογλου παρουσία και του προέδρου της ομάδας μπάσετ Αζίζ Γιλντρίμ μίλησε για περισσότερο από μία ώρα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από όλη την Τουρκία στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία μάλιστα έδωσε το παρόν και σύσσωμο το νομικό επιτελείο της ομάδας! Ο πρόεδρος τη Φενέρμπαξε υποστήριξε ότι πίσω από την υπόθεση ντόπινγκ του Τζονλούμ κρύβεται η ομάδα της Εφες Πιλσεν λέγοντας μάλιστα ότι και άλλοι παίκτες (κάνοντας μάλιστα λόγο για τον Κροάτη σέντερ Μάριο Κασούν, πιο συγκεκριμένα) είχαν κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας "Καθρίνη" αλλά το ντοπάρισμά τους έμεινε κρυφό! Ζήτησε, δε, την παραδειγματική τιμωρία του Τζονλούμ με διετή αποκλεισμό αλλά και την ποινική δίωξη της Εφες Πίλσεν από τα όργανα του κράτους ως συνυπεύθυνη για το ντοπάρισμα του παίκτη!
Ο πρόεδρος της Φενέρ έδειξε απόλυτα ενημερωμένος για τη "δράση" της απαγορευμένης ουσίας Καθρίνη λέγοντας πως "επιδρά στο νευρικό σύστημα και μπορεί να κρατήσει ξύπνιο έναν άνθρωπο για τρία εικοσιτετράωρα δίχως μάλιστα να κουραστεί" αποκαλύπτοντας ότι η ποσότητα που βρέθηκε στο δείγμα ούρων του Τζονλούμ ήταν διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο! Πρόσθεσε πως η WADA είχε τιμωρήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έναν Κενυάτη πυγμάχο με διετή αποκλεισμό για τη χρήση της ίδιας ουσίας και ζήτησε από την Ομοσπονδία μπάσκετ και τα υπεύθυνα κρατικά όργανα να τιμωρήσουν το λιγότερο με διετή αποκλεισμό τον Τζονλούμ προσθέτοντας ότι κανονικά θα πρέπει  τιμωρηθεί διά βίου με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα αφού εν γνώση του πήρε τη συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία. Υποστήριξε, δε, πως πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα και η Εφες Πίλσεν καλώντας την Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας να έρθει σε επαφή με τις νομικές υπηρεσίες της Φενέρ που έχουν στα χέρια τους ακράδαντα στοιχεία που θέλουν και την ίδια την ομάδα συνυπεύθυνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails