Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Τα λαμπερά γενέθλια του Ζέλικο

Ολος ο καλός ο κόσμος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Expo Center του Βελιγραδίου για να σβήσει μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα 50 κεράκια των γενεθλίων του μαζί όμως με την 25χρονη κόρη του Ανια η οποία είχε επίσης τα γενέθλιά της. Να σημειωθεί ότι όλοι οι καλεσμένοι δεν έκαναν δώρα αλλά έδωσαν χρήματα που θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς! Πλούσιο φωτορεπορτάζ...
Τα γενέθλια του Ομπράντοβιτς λοιπόν ήταν το γεγονός της βραδιάς για το Βελιγράδι. Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους του προπονητή του Παναθηναϊκού βρέθηκαν άνθρωποι του μπάσκετ, του αθλητισμού της Σερβίας, της πολιτικής (όπως ο Πρωθυπουργός της χώρας Μιλοράντ Ντόντικ) και πολλοί άλλοι. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο Γίρι Ζντοβτς, ο Ντάρκο Ρούσο, ο Γκόραν Γκρμπόβιτς, ο Μίροσλαβ Πετσάρσκι, ο Αλεκσάντερ Τζόρτζεβιτς, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Ιμπραίμ Κουτλουάι, ο Ντράγκαν Σάκοτα και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μαζί με παράγοντες του Παναθηναϊκού αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Ομπράντοβιτς σε μία βραδιά που έκλεισε με ένα μίνι κονσέρτο. Δείτε και το πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Ο Ομπράντοβιτς κόβει μαζί με την κόρη του την...διπλή τούρτα γενεθλίων
Φραγκίσκος Αλβέρτης και Ιμπραίμ Κουτλουάι μαζί με τις συζύγους τους

Ούτε ο Μποντίρογκα θα μπορούσε να λείψει...

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς με την οικογένειά του και στο βάθος ο Ντράγκαν Σάκοτα

Το παρόν έδωσε και ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς

Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς με τη σύζυγό του
Ο Γίρι Ζντοβτς στην είσοδο του Expo Center
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μιλοράν Ντόντικ
Ο Μίροσλαβ Πετσάρσκι (δεξιά) με τη συζυγο και την κόρη του

14 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για τις φωτό. "Ωραίες" φάτσες, ωραίες μπασκετικές αναμνήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έλεγα 'όλη η μαφία μαζεμένη', αλλά με την καλή μπασκετική έννοια. Αλλά επειδή ήταν και Σέρβοι πολιτικοί εκεί, ας το αφήσουμε καλύτερα:) Παίζει να κατεβεί καμιά ολ-σταρ ομάδα αποτελούμενη από τις κόρες Γιουγκοσλάβων αθλητών, προπονητών κλπ; Θα έπεφταν τα τσιμέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος μεγάλος Σέρβος μπασκετάνθρωπος έλαμψε δια της απουσίας του... Η άτυπη κόντρα καλά κρατεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσυπογράφω πάραυτα το 2ο σχόλιο!
    Η μαφία στην Σερβία φοβάμαι πως είναι πέραν και της πολιτικής.Το μόνο που ίσως,να δείχνει πως σώζει την κατάσταση είναι πως οι πιο πολλοί από αυτούς ¨έλειπαν στο εξωτερικό για δουλειές¨ (ε,ρε Κουστουρίτσα).
    Κατά τα άλλα,αδυνατώ να κατανοήσω γιατί ο γυναικείος αθλητισμός στην Ελλάδα δε το γυρνάει προς τέως Γιουγκοσλαβία μεριά,τί τυχεροί άντρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απίστευτες φώτος αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τα σχόλια περί μαφίας. είναι απλώς ο γνωστός παλιός χαρακτηρισμός ή έχει και πραγματικές βάσεις; ρωτάω γιατί πολλά έχουν ακουστεί για πραγματικές σχέσεις του ενός χώρου με τον άλλο στα πλαίσια την πρώην Γιουγκοσλαβίας γενικότερα και όχι μόνο της Σερβίας. και ποιος είναι αυτός που έλειπε; ο Πέσιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπω ότι άρεσε το θέμα και χαίρομαι... Τα περί "μαφίας" είναι παλιά φράση που πρωτοχρησιμοποιήσαμε εμείς οι δημοσιογράφοι στο Ευρωμπάσκετ του 1995. Είναι μεγάλη ιστορία να σας εξηγήσω πως ξεκίνησε (ξεκίνησε πάντως στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης το 1992). Να επισημάνω ότι δεν πήγε ο Πάσπαλι και ο Πέσιτς που θεωρείται ότι είναι στο... αντίπαλο "στρατόπεδο" των "νονών" της προπονητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά,εγώ μίλησα κι υπονόησα πως ενδέχεται να υπάρχον πραγματικές σχέσεις με την όποια μαφία,η οποία μαφία ως γνωστόν ΚΑΙ στην Σερβία ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις...

    υ.γ. είναι δυναμόν τόσο πλούσιοι για τα Βαλκανικά (κι όχι δεδομένα) να μην σχετίζονται με ιδιωτική προστασία;Ξέρετε πολλούς παροχείς ιδιωτικής προστασίας που να μην λοξοκοιτάνε προς μαφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δε γυρνάμε πίσω τις 6 Ευρωλίγκες που πήραμε με τους ''νονούς'' της προπονητικής και γιατί στηρίξαμε όλη την μπασκετική διαδρομή μας την τελευταλια 20ετία σε Σέρβους αφού μας κακοπέφτουν τόσο πολύ..Και ποτέ δεν κατάλαβα πως από όλη την Ευρώπη μόνο εμείς καταλάβαμε ότι είναι ''μαφία''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιοι (που κοιμάστε και ξυπνάτε μόνο με το μπάσκετ και δε βλέπετε παρά έξω) ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ τα γραφόμενά μου!!!

    Πού εννόησα εγώ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ; Καταλαβαίνετε τί γράφετε;;;

    Τέλος,ο ΠΑΟ κατέκτησε τις 5 Ευρωλίγκες και ουδείς άλλος...

    υ.γ. δείτε και καμιά σερβική ταινία της τελευταίας 15ετίας μήπως και πάρετε μυρωδιά τί εννοώ.Ή διαβάστε και καμιά πολιτική εφημερίδα,στις διεθνείς σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ ανώνυμος 9.50 για να μην μπερδευόμαστε – τα άλλα ανώνυμα σχόλια δεν τα έκανα εγώ. Λοιπόν, εγώ ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο: σχέσεις μαφίας-μπάσκετ σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτό – τέλος. Αν κάποιος έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο υπόψη ας το αναφέρει στην κουβέντα να γίνουμε σοφότεροι. Και επίσης, ο Μάλκοβιτς πως πήγε? Αυτός δεν ήταν στο ίδιο στρατόπεδο με Πέσιτς με πνευματικό ταγό τον Ζεράβιτσα, εναντίον Ιβκοβιτς – Ομπράντοβιτς με αρχηγό τον Νίκολιτς? Έτσι δεν είναι? Μήπως έχω μείνει πίσω? Και από στυλ και γυναίκες μακράν καλύτερος ο «σοφός» - κάτι ανάμεσα σε μεγιστάνα, πρωθυπουργό και πατριάρχη. Και από τα νέα ζευγάρια καλύτεροι οι Μποντίρογκα και Αλβέρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. bhoy,εδώ ανώνυμος 6.12 (που δεν κοιμάμαι και ξυπνάω με μπάσκετ,το αντίθετο),δεν αναφέρθηκα σε όσα έγραψες εσύ,αλλά σε όσα λένε μια ζωή οι Έλληνες δημοσιογράφοι,για τους Σέρβους(μπασκετικά).Και δε νομίζω ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ να έπαιρναν τις Ευρωλίγκες και με τον Δενδρινό ή τον Φλεβαράκη στον πάγκο..Για το επίπεδο της πολιτικής ζωής στην πρώην Γιουγκοσλαβία,δε χρειάζεται να δεις και πολλές ταινίες,αρκεί το να έχεις διαβάσει έστω και μια φορά στη ζωή σου εφημερίδα.Και γω πάντως ο Μάλκοβιτς περίμενα να μην πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακρως ενδιαφέρουσα η κουβεντούλα για τους Σέρβους και όλες οι απόψεις που εκφράσθηκαν. Να καταθέσω και εγώ την προσωπική μου από το (λίγο ή πολύ) που γνωρίζω τη... δράση τους. Τους Σέρβους μπορεί να μην τους γουστάρω (σε γενικές γραμμές) αλλά τους παραδέχομαι και τους βγάζω το καπέλο γιατί είναι υπερήφανοι για την πατρίδα τους. Προσέξτε. Οχι εθνικοφρονες ή σωβινιστές, αλλά υπερήφανοι που είναι Σέρβοι. Και μπροστά στο κοινό καλό ενώνονται και γίνονται μία γροθιά. Οπως έκαναν στο φάιναλ-φορ της Πόλης το 1992 που πριν το τελικό με τη Μπανταλόνα έκανα σύσκεψη όλα τα τότε "κεφάλια" του μπάσκετ της χώρας για να βοηθήσουν τον Ομπράντοβιτς ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις ή προσωπικές διαφορές. Τότε πρωτοβγήκε το παρατσούκλι "μαφία" αφού είχαν μαζευτεί μια ολόκληρη νύχτα και ανέλυαν τον τρόπο δράσης της Παρτιζάν. Και να προσθέσω και κάτι ακόμη. Οι Σέρβοι δεν ξεχνούν. Δεν ξεχνούν ότι στη διάρκεια του εμπάργκο στις αρχές της δεκαετίας του '90 τους περιθάλψαμε έστω και παράνομα. Ακόμη και το "ατόπημα" μας, του 1995 στον τελικό με τους Λιθουανούς δεν τους άλλαξε την άποψη για τους Ελληνες. Και αυτό είναι προς τιμήν τους. Τώρα για τα περί μεθόδων τους κ.λ.π. τα ακούω βερεσέ. Αντί να λέμε "τι καλά που θα ήταν να είμαστε και εμείς έτσι ενωμένοι και μονιασμένοι πέρα από διαφορές" τους... κράζουμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Προς Nobady Is Bigger........
    Ανεφερες πως οι Πασπαλιε-Πεσιτς ανηκουν στο αντιπαλο ''στρατοπεδο'' των ''Νονων'' της προπονητικης..
    Στην Ελλαδα ποσα ''στρατοπεδα'' υπαρχουν?(Εαν βεβαια υπαρχουν)..
    Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω & κατι ακομη.
    Γιατι ο ΣΕΠΚ εχει προσκαλεσει μολις μια φορα τον Ζοτς,για να ειναι ομιλητης σε σεμιναριο..?
    Τη στιγμη που βρισκεται τοσα χρονια στην Ελλαδα...& θεωρειται απο πολλους ως ο κορυφαιος Ευρωπαιος προπονητης ολων των εποχων..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν εγραψα τετοιο πραγμα (περι προπονητικης) αλλα οτι δεν πηγαν στη γιορτη (ίσως δεν προσκλήθηκαν). Για τα περι "στρατοπέδων" των ελληνων προπονητων, πολύ απλά δεν υπάρχουν. Ο καθενας κοιτάει την πάρτη του. Πολύ απλά. Για το ερώτημα περί Ομπραντοβιτς θα σε... παρακαλούσα να το κανεις στον ΣΕΠΚ. Αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάρεις απαντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails