Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Γάλλοι "καρφώνουν" τους Έλληνες!

Να καλύψουν τα… νώτα τους κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τους Έλληνες παίκτες ότι έκατσαν να χάσουν από τη Γαλλία, προσπάθησαν στα προσωπικά τους Blog στο διαδίκτυο δύο παίκτες της Εθνικής Γαλλίας, ο Νικολά Μπατούμ και ο Αλί Τραορέ! Οι δύο παίκτες ουσιαστικά «κατήγγειλαν» τους Ελληνες παίκτες για «αδιαφορία» για το ματς με αποτέλεσμα το θέαμα στη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση να είναι κακό.

«Ηταν ένα παράξενο ματς. Οι Ελληνες στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να κερδίσουν», γράφει στο δικό του Blog ο Αλί Τραορέ. «Ορισμένες φορές μέσα στο ματς έμοιαζαν να ενδιαφέρονται για την εξέλιξή του, άλλες πάλι όχι. Μου σχηματίσθηκε έτσι η εντύπωση ότι δεν ήθελαν να μας κερδίσουν και εμείς από την πλευρά μας δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Ισως το γεγονός ότι ο νικητής θα έπαιζε στα προημιτελικά με την Ισπανία τους έκανε να μη θέλουν να μας νικήσουν. Ετσι το θέαμα στον αγώνα ήταν κακό παρότι υπήρχαν ορισμένες όμορφες φάσεις. Οι Ελληνες γενικώς δεν μας προέβαλαν αντίσταση και φάνηκε ότι μας κορόϊδευαν. Για παράδειγμα ο Σπανούλης σε ορισμένες φάσεις δεν συμμετείχε καν σε όσα γίνονταν στο παρκέ. Εβαλε μεν 16 πόντους αλλά δεν τα έδωσε όλα. Αποδείχθηκε ότι στόχος τους ήταν να αποφύγουν την Ισπανία. Εμείς από την πλευρά μας δεν χαρήκαμε τη νίκη γιατί έμοιαζε να νικήσαμε έναν αντίπαλο σε αγώνα επίδειξης. Στα αποδυτήρια δεν συζητήσαμε καν για όσα έγιναν στο ματς», γράφει ο Τραορέ.

Οσο για τον Νικολά Μπατούμ αναφέρει στο δικό του καθημερινό blog. «Θέλαμε να κερδίσουμε την Ελλάδα. Αλλά θέλαμε να κερδίσουμε έναν αντίπαλο που θα ασχολείται με τον αγώνα και όχι με τον επόμενο», αναφέρει στο post του που είχε τίτλο «Οι Ελληνες ήθελαν να αποφύγουν την Ισπανία, ήταν κοροϊδία». «Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι. Κάποια στιγμή σε ένα τάιμ-άουτ το συζητήσαμε με τους συμπαίκτες μου και αποφασίσαμε πως «ποιος νοιάζεται τι θέλουν οι Ελληνες. Εμείς θα τους νικήσουμε και αν είμαστε καλοί για να νικήσουμε και την Ισπανία θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση», είπαμε μεταξύ μας αφού ήταν εμφανές ότι οι Ελληνες σκοπίμως ήθελαν να χάσουν. Ο Μπουρούσης σε μία φάση πήγε να βάλει καλάθι με τρεις αντιπάλους. Ηταν πραγματικά αστείο. Ο Σπανούλης ακόμη και όταν έβαλε εκείνο το απίθανο τρίποντο στο τέλος χαμογέλασε πονηρά και με νόημα» ήταν ορισμένα από τα… πάρα πολλά που έγραψε ο Μπατούμ στο δικό του Blog.

3 σχόλια:

  1. Μεταξύ μας δεν έχουν και πολύ άδικο... Μόνο που αναφέρουν την μισή αλήθεια. Ο Τουριάφ κάνει πίσω για να σουτάρει με άνεση ο Σπανούλης το τρίποντο, ο Ντε κόλο ξεφορτώνεται την μπάλα και οι συμπαίκτες του την βλέπουν έκληκτοι να καταλήγει στο καλάθι, ο Γάλλος προπονητής εμπιστεύεται τις ρεζέρβες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κλπ. Για να δούμε τελικά ποιος θα μείνει με το παράπονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι η "ντιρεκτίβα" προς τους παίκτες μας είναι "νίκη". Οι Γάλλοι μάλλον προσπαθούν να βρουν άλλοθι. Δηλαδή αυτοί που έπαιζαν με τον Αϊμερίκ Ζανό για ένα ημίχρονο (χώρια όσα αναφέρεις παραπάνω) τι έκαναν; Δεν ήθελαν να χάσουν; Η, δε, (μη) κίνηση του Τουριάφ στο τρίποντο του Σπαν ήταν προκλητική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τους κυρίους που γράψαν τα σχόλια! Μισή αλήθεια είπαν οι Γάλλοι και όλοι το είδαμε αυτό, ότι δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα για τη νίκη. Θα μου μείνει το γεγονός η έκφραση του παίκτη που σκόραρε το νικητήριο καλάθι! Απόσβολωμένος εντελώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails