Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η αποθέωση των πρωταθλητών

Η λέξη αποθέωση ωχριά μπροστά στις στιγμές που έζησαν οι παίκτες της Εθνικής Ισπανίας κατά την επιστροφή της αποστολής της ομάδας στην πατρίδα τους. Η ομάδα… ÑBA (με περισπωμένη στο Ν κατά το España) το πρωί της Δευτέρας έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό της χώρας, το μεσημέρι αποθεώθηκε από δεκάδες χιλιάδες Ισπανούς στους δρόμους της Μαδρίτης και το απόγευμα έτυχε της υπέρτατης τιμής από τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος. Τέσσερα βίντεο από την υποδοχή.
Ο Πάου Γκασόλ και η παρέα του λοιπόν με τα μετάλλια στο στήθος και το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ στα χέρια δεν σταμάτησαν στιγμή να πανηγυρίζουν. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο χαρακτήρισε την ομάδα ως την «καλύτερη όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ» ενώ η αποθέωση ήρθε από τους δεκάδες χιλιάδες Ισπανούς που είχαν μαζευτεί στους δρόμους της Μαδρίτης και στην Πλάθα ντελ Σολ της πρωτεύουσας της χώρας για να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν τους χρυσούς θριαμβευτές που έκαναν… παρέλαση πάνω σε ένα ανοιχτό λεωφορείο. Ο Πάου Γκασόλ ήταν αυτός που έδινε το σύνθημα στον κόσμο και έκανε τα περισσότερα πειράγματα στους συμπαίκτες του όταν όλοι βρέθηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί για να τους υποδεχθεί ενώ όλοι έκαναν δηλώσεις προς τους φιλάθλους. Το απόγευμα, δε, την Εθνική ομάδα υποδέχθηκε στα ανάκτορα ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος με την Πριγκίπισσα Σοφία.
Δείτε τα σχετικά βίνετο...

Η υποδοχή της ομάδας στο αεροδρόμιο



Η… βόλτα με το λεωφορείο στους δρόμους της Μαδρίτης






Ο Γκασόλ δίνει το σύνθημα των πανηγυρισμών




Οι πρωταθλητές στον Πρωθυπουργό της χώρας





1 σχόλιο:

  1. Το θυμάμαι αυτό το πούλμαν. Είναι το ίδιο που τους περίμενε έξω από το γήπεδο μετά τον τελικό της Μαδρίτης. Τελικά όταν έφυγαν από το γήπεδο οι Ισπανοί ήταν ντυμένο με μαύρα πανιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails