Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Προς αναβολή η πρεμιέρα της Α1


Α-πί-στευ-τα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στον ΕΣΑΚΕ και την Α1 η οποία πέντε μέρες πριν την... υποτιθέμενη έναρξη της νέας σεζόν βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Στο απογευματινό Δ.Σ. της Λίγκας απόφασίστηκε (επί της ουσίας) να... αποφασιστεί η τύχη του πρωταθλήματος την Πέμπτη. Τι "κρύβεται" πίσω από την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για την κάλυψη μέρους του χρέους της ΑΕΚ, ποια ακριβώς είναι η υποτιθέμενη "νέα" πρόταση για τα τηλεοπτικά και πόσο ορατή είναι η πιθανότητα αναβολής της πρεμιέρας. Ολο το παρασκήνιο.
Ας ξεκινήσουμε με τα της ΑΕΚ για την οποία ο ΕΣΑΚΕ με ομόφωνη απόφαση όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση (αν και από το Δ.Σ. απουσίαζε εκπρόσωπος του Ολυμπιακού...) αποφάσισε να δώσει... ρεφενέ χρήματα προκειμένου να καλυφθεί μέρος του χρέους της προς τον Πάβιτς και τον μάνατζέρ του.
Τι ακριβώς αποφασίστηκε; Επί της ουσίας τίποτα το απτό. Η ΑΕΚ πριν την έναρξη του Δ.Σ. ενημέρωσε τα μέλη της λίγκα για πρόταση του Προέδρου της FIBA Europe Γιώργου Βασιλακόπουλου όσον αφορά το χρέος της, να δοθεί δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ (από τα 230.000 που συνολικά οφείλει η ΑΕΚ) ως προκαταβολή. Η ΑΕΚ υποστήριξε ότι θα καλύψει 25.000 ευρώ, η ΕΟΚ 15.000 ευρώ και ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να δώσει 10.000 ευρώ! Τώρα αν αυτό θα είναι αρκετό για να δώσει το πράσινο φως η FIBA για την έκδοση δελτίων, επιτρέψτε μας να έχουμε αμφιβολίες...
Οσον αφορά τα τηλεοπτικά, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ επανήλθε με νέα πρόταση (μετά την απόρριψη της προ εβδομάδας πρότασής της) η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. το οποίο θα γίνει εντός της εβδομάδας αφού μετά την ΑΕΚ και ο Αρης ζήτησε αναβολή της πρώτης αγωνιστικής ενόψει της συνάντησης (;) με τον Υπουργό Πολιτισμού για τα τηλεοπτικά...
Τι έγινε στην πραγματικότητα, και "πίσω" από την ανακοίνωση; Η υποτιθέμενη "νέα" πρόταση που κατατέθηκε από την TAF Sports είναι ίδια, οικονομικά, με την προηγούμενη, δηλαδή το ύψος της φτάνει στα 2.340.000 ευρώ. Στο άκουσμα της πρότασης ο εκπρόσωπος του Πανιώνιου κ.Γαλλής αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό από την εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ ότι η πρότασή της αναφέρει κάλυψη του πρωταθλήματος από τρία διαφορετικά κανάλια. Τον ΣΚΑΪ, το Μακεδονία TV και το Conn-X. Τρία κανάλια για ένα προϊόν με... ψίχουλα.
Να σημειωθεί εδώ, ότι η εταιρεία μάρκετινγκ έχει μεν συμφωνήσει με τον ΑΝΤ-1 για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αλλά δεν έχει συμφωνήσει με τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες ομάδες που σίγουρα θα θελήσουν άλλους όρους από αυτούς που είχαν με τον ΑΝΤ-1 ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με μεγάλη θεαματικότητα.
Οσο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης; Εκεί αναμένεται να τιναχτούν όλα στον αέρα. Ο Αρης έκανε πρόταση για αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος λόγω έλλειψης τηλεόρασης κάτι που είναι ορατό να συμβεί αν μέχρι την Πέμπτη δεν υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κ.Γερουλάνο. Δηλαδή ο Αρη προτείνει οι ομάδες να φτάσουν στα... άκρα την "κόντρα" με την πολιτεία ζητώντας την κρατική... επιχορήγηση της ΕΡΤ. Μάλιστα, έπεσε και στο τραπέζι η πρόταση να ζητηθεί από την ΕΡΤ να δείξει τα ματς της πρώτης αγωνιστικής ως... καλή θέληση πιθανής συμφωνίας...
Ποια είναι η πρόλεψή μας; Ούτε ραντεβού με τον Υπουργό θα γίνει (και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβασή του), ούτε λύση θα βρεθεί με τα τηλεοπτικά και το πιθανότερο είναι να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν δε, δεν αναβληθεί, τότε οι ομάδες θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν αφού μέχρι την Πέμπτη το βράδυ δεν πρόκειται να βγει πρόγραμμα αγώνων, κάτι που συνηγορεί στο ότι η πρεμιέρα το πιθανότερο είναι να αναβληθεί.

5 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει κι άλλος πάτος πιο κάτω από εκεί που νομίζαμε.

    Είναι δυνατόν το μπάσκετ να μην μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει έστω το 10% των χρημάτων που πήρε το ποδόσφαιρο από την τηλεόραση και τον ΟΠΑΠ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα για ένα άθλημα που χάρισε τόσες διακρίσεις στη χώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΟΠΑΠ δεν έχει καμία δουλειά ούτε με το μπάσκετ ούτε με το ποδόσφαιρο. Γι'αυτό έπιασε πάτο το άθλημα: γιατί οι φορείς-ζητιάνοι που εμπλέκονται στην διοίκησή του, έχουν επαναπαυτεί στην κρατική χορηγία, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τις διεθνείς εξελίξεις και τα σύγχρονα μοντέλα μάνατζμεντ. Βλέπε ACB...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν ο ΟΠΑΠ χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ βγάζει χρήματα και πολλά μάλιστα, είναι υποχρεωμένος να δώσει μερίδιο.

    Αλλιώς αν δεν έχει καμμιά δουλειά με μπάσκετ και ποδόσφαιρο, τότε να φτιάξουν οι λίγκες ένα παιχνίδι και να το εκμεταλεύονται μόνες τους.

    Συμφωνούμε με τα σύγχρονα μοντέλα μάνατζμεντ, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται να υπάρχει φίλαθλη συνείδηση από τον κόσμο.
    Στην ACB υπάρχει πεδίο να εφαρμοστούν τα σύγχρονα μοντέλα μάνατζμεντ γιατί ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα της πόλης/περιοχής του και δεν είναι όλοι Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ (Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Banou και υπόλοιποι φίλοι. Λέξεις όπως "παρακολουθούν τις εξελίξεις", "μάνατζμεντ", "σύγχρονα μοντέλα" είναι παντελώς άγνωστες σε αυτούς που κρατάνε τις τύχες (τρομάρα τους...) του ελληνικού μπάσκετ στα χέρια τους. Το βαρέλι όντως δεν έχει πάτο και φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται. Αν αναβάλουν την αγωνιστική (που έτσι θα γίνει) θα έχουμε να κάνουμε με τους μεγαλύτερους εγκληματίες του μπάσκετ στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ μέχρι τον τελευταίο παράγοντα ομάδας της Α1 που θα πει "ναι" σε αυτή την ξεφτείλα (τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails