Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Τα γκρουπ δυναμικότητας του EuroCup


Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθεί ο Αρης ενόψει της αυριανής κλήρωσης για τους ομίλους του EuroCup που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Μαζί με τον Αρη στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα μπουν οι άλλες πέντε ομάδες που αποκλείσθηκαν από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

Οι 32 ομάδες (31 εξ αυτών γνωστές αφού εκκρεμεί ο επαναληπτικός αγώνας της BC Ντόνετσκ με τη Μπιλμπάο για τα προκριματικά) θα χωρισθούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των 8 ομάδων έκαστο.
Στο 1ο γκρουπ θα μπουν: Αλμπα Βερολίνου, Αρης, Μπενετόν Τρεβίζο, Βέντσπιλς, Λε Μαν και Σαρλερουά μαζί με τις Μπανταλόνα και Νανσί αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωλίγκα «οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν την 8αδα θα είναι αυτές που την περσινή σεζόν αγωνίσθηκαν στην Ευρωλίγκα» με την ισπανική και τη γαλλική ομάδα να «πληρούν» αυτές τις προϋποθέσεις.
Στο 2ο και 3ο γκρουπ δυναμικότητας θα μπουν 16 ομάδες που συμμετείχαν και πέρυσι στο EuroCup ανάλογα με την τελική τους κατάταξη και στο 4ο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας θα μπουν οι ομάδες που μετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Υπάρχουν φυσικά περιορισμοί στην κλήρωση αφού δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες από την ίδια χώρα.
Με βάση όλα τα παραπάνω δίχως πάντως να έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα 4 γκρουπ δυναμικότητας αναμένεται να έχουν την εξής σύνθεση:


1ο
2ο
3ο
4ο
Αρης
Χέμοφαρμ
Τουρόβ
Ντιναμό Μόσχας
Αλμπα
Ερυθρός Αστέρας
Σπαρτάκ Αγ.Πετρ.
Βαλένθια
Μπενετόν
Γκραν Κανάρια
Σολέ
Πανελλήνιος
Βέντσπιλς
Νίμπουρκ
Βόννη
Μπεσίκτας
Λε Μαν
Ζαντάρ
Μπιέλα
Μπάμπεργκ
Σαρλερουά
Ουνίξ Καζάν
Τριούμφ
Μπιλμπάο ή Ντόνετσκ
Μπανταλόνα
Αζόβμας
Γαλατασάράι
Τεράμο
Νανσί
Τουρκ Τέλεκομ
Σιαουλιάι
Χάποελ Ιερουσαλήμ

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails