Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ολα στη... φόρα για τη δράση του Φανάν



Τελικά η ιστορία της αυτοκτονίας του πρώην μάνατζερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ Μόνι Φανάν είναι πολύ πιο μπλεγμένη και "σκοτεινή" απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο δύσπιστος. Καθημερινά οι αποκαλύψεις για την… παρατραπεζική δράση του αυτόχειρα προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη και εκτίμησή μας είναι πως δεν θα αργήσουν να βγουν στη… φόρα και ονόματα (παικτών, προπονητών, παραγόντων) που «έδωσαν» τα χρήματά τους στον Φανάν και τα έχασαν οριστικά. Σάλος και στη Μεγάλη Βρετανία όπου αναζητείται ο Νικ Λεβίν που "έφαγε" από τον Φανάν 13 εκατομμύρια ευρώ! Ερευνα ξεκίνησε η Ομοσπονδία μπάσκετ για "χρηματισμό" διαιτητών από τον Φανάν!

Οι τελευταίες πληροφορίες που ολοένα και πληθαίνουν από τη μέρα της αυτοκτονίας του Φανάν και μετά αναφέρουν ότι ο άμεσος συνεργάτης/συνέταιρός του Νικ Λεβίν, χρηματιστής με έδρα το Λονδίνο, έχει… εξαφανισθεί από προσώπου γης εδώ και δύο μήνες. Δημοσίευμα των Times του Λονδίνου ανέφερε ότι ο Λεβίν «χρωστάει» (τρόπος του λέγειν φυσικά…) στον Φανάν το ασύλληπτο ποσό των 12 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ), χρήματα που είχε αναλάβει να επενδύσει ο Φανάν από μπασκετμπολίστες, προπονητές και παράγοντες εντός και εκτός Ισραήλ.
Ο Λεβίν, γνωστός με το παρατσούκλι «Μπίνο» (Beano) αναζητείται από την αστυνομία αφού πληροφορίες αναφέρουν πως χρωστάει… δεξιά και αριστερά πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχε αναλάβει να επενδύσει με τον Φανάν να είναι ένας από τους άμεσους συνεργάτες/συνεργούς του.
Στο Ισραήλ, δε, η ιστορία τείνει να πάρει διαστάσεις θρίλερ. Ο συνέταιρος του Φανάν, Τζιόν Νατάν, πρώην Οικονομικός Διευθυντής της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον οποίο ο Φανάν είχε στήσει μία (άλλη) εταιρεία που είχε την «ταμπέλα» του μάνατζμεντ παικτών και προπονητών, είναι ήδη στο στόχαστρο της αστυνομίας. Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας Haaretz ο Νατάν πήγε το βράδυ της Τετάρτης στον 23ο όροφο κτιρίου στην περιοχή Μπνέι Μπρακ όπου στεγάζονταν τα γραφεία της εταιρείας τους (ονόματι Fanan Sports Management and Marketing Ltd.) και το… άδειασε ολοσχερώς. Εβαλε ντοσιέ, χαρτιά, φακέλους και άλλα αντικείμενα σε σακούλες και τα πήγε σε άγνωστη τοποθεσία ενώ «ξήλωσε» ακόμη και τις φωτογραφίες από τους τοίχους αλλά και την ταμπέλα της επιχείρησης! Όταν, δε, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η εταιρεία τους ήταν μπλεγμένη με παράνομες επενδύσεις απάντησε πως «εμείς είχαμε εταιρεία μάνατζμεντ παικτών και προπονητών».
Στο… κόλπο των ερευνών έχει μπει μάλιστα από χθες και η Ομοσπονδία μπάσκετ του Ισραήλ σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post. Η IBA έχει ξεκινήσει έρευνα που αφορά πληροφορίες της ότι ο Φανάν έκανε «μπίζνες» και με διαιτητές μπάσκετ εντός και εκτός Ισραήλ! Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάι Σάνι επιβεβαίωσε ότι έχει ανατεθεί στον Νομικό Σύμβουλο της IBA Σουκί Κρεμέρ να ζητήσει από την αστυνομία όλα τα στοιχεία που αφορούν στη δράση του Φανάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails