Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σκάνδαλο ενόψει στη Μακάμπι


Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε κατά πως φαίνεται η αυτοκτονία του τέως μάνατζερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ Μόνι Φανάν αφού οι παρατραπεζικές δραστηριότητες του Φανάν αποκαλύπτονται κάθε μέρα και περισσότερο με τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά του όλα αυτά τα χρόνια να περνάνε μία… βόλτα από τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος που έχει αναλάβει δράση στο Ισραήλ. Σερφ και Χέφελντ ανακρίθηκαν ήδη ενώ την ερχόμενη εβδομάδα παίρνουν… σειρά ο Σιμόν Μιζράχι και ο Ντέιβιντ Φέντερμαν, τα αφεντικά της «ομάδας του λαού».

Όλα δείχνουν πως ένα σκάνδαλο με τεράστιες προεκτάσεις είναι έτοιμο να ξεσκεπαστεί αφού η δίωξη οικονομικού εγκλήματος όρισε τον ερευνητή Ρον Χακάμ να αναζητήσει κάθε λεπτομέρεια της δράσης του Φανάν και της σύνδεσής του με παράγοντες (και όχι μόνο) της Μακάμπι. Ηδη ο μέχρι πέρυσι προπονητής της ομάδας και Ομοσπονδιακός τεχνικός Σβι Σερφ έδωσε κατάθεση στον Χακάμ όπως και ο πρώην παίκτης της ομάδας Ναντάβ Χένεφελντ. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κλήθηκαν να καταθέσουν ο επί τρεις δεκαετίες πρόεδρος της Μακάμπι Σιμόν Μιζράχι καθώς και ο αντιπρόεδρος Ντέιβιντ Φέντερμαν, οι δύο ιδιοκτήτες δηλαδή της ομάδας.
Οι φήμες και οι πληροφορίες πάνω στην υπόθεση είναι πολλές και συγκεχυμένες αφού πιστεύεται ότι σχεδόν όλοι όσοι πέρασαν από τη Μακάμπι είχαν οικονομικά πάρε-δώσε με τον Φανάν «επενδύοντας» χρήματα στις… επιχειρήσεις του. Η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος λέγεται ότι έχει στοιχεία στα χέρια της που αποδεικνύουν ότι πρώην ξένοι παίκτες της ομάδας, προπονητές και παράγοντες έχουν χάσει χρήματα από τον Φανάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails