Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Σε... τέλμα ο ΕΣΑΚΕ και τα τηλεοπτικά

Οι μέρες περνούν… βασανιστικά για τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες, η αγωνία μεγαλώνει αλλά λύση δεν υπάρχει ούτε καν στην άκρη του τούνελ στο οποίο έχει μπει το πρωτάθλημα. Εχουν περάσει τέσσερις μέρες από τη δημόσια… ικεσία του ΕΣΑΚΕ προς τον Υπουργό Πολιτισμού για ραντεβού προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε η κρατική τηλεόραση να… επιχορηγήσει –όπως κάνει κάθε χρόνο άλλωστε...- τις Ανώνυμες Εταιρείες-Ομάδες της Α1 αλλά απάντηση δεν έχουν λάβει και μάλλον ούτε πρόκειται… Ποια είναι τα τελευταία νέα, τι γίνεται με το… μπάχαλο με το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής και η κατάσταση απελπισίας που έχουν βρεθεί οι ομάδες και πολύ περισσότερο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδης.

«Και εκείνος δεν απήντησε» λοιπόν, θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος για την έκκληση του ΕΣΑΚΕ προς τον νέο Υπουργό Πολιτισμού κ.Γερουλάνο. Με την κυβέρνηση να έχει –όπως είναι φυσιολογικό και… λογικό- άλλες προτεραιότητες από το να «φροντίσει» και να «ταΐσει» με κρατικό χρήμα τις ομάδες-εταιρείες, ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει λάβει την παραμικρή… ένδειξη ενδιαφέροντος του Υπουργού. Η πρεμιέρα της Α1 είναι σε 8 μέρες και ήδη έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα αφού δεν είναι δυνατόν να καταρτιστεί το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων, κάτι που φυσικά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει (π.χ. στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες το ωρολόγιο πρόγραμμα βγαίνει… μήνες πριν) όχι από αδυναμία όσων των καταρτίζουν αλλά από αδυναμία του… συστήματος. Οι ομάδες περιμένουν να μάθουν τι ώρα θα παίξουν ώστε να κανονίσουν τα ταξίδια τους (όσες από αυτές θα μετακινηθούν από τις πόλεις τους), να κλείσουν εισιτήρια, διαμονή κλπ αλλά όσο και αν χτυπούν την πόρτα του ΕΣΑΚΕ, απάντηση δεν παίρνουν. Η τηλεόραση φυσικά απούσα αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑΝΤ-1 που ακόμη έχει (;) τα δικαιώματα των αγώνων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν θα μεταδώσει τους αγώνες τους ενώ πληροφορίες του greekbball αναφέρουν ότι στο αρχικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το κανάλι για τις επόμενες εβδομάδες ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι μεταδόσεις των αγώνων Ολυμπιακός-Μαρούσι και Παναθηναικός-Πανελλήνιος για τη 2η αγωνιστική. Το μόνο σίγουρο ματς προς μετάδοση της πρεμιέρας είναι το Μαρούσι-Καβάλα από τη NOVA στις 24 Οκτωβρίου.
Και όλα αυτά με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδη «αιχμάλωτο» της ίδιας του της… απραξίας να διαλαλεί σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης πως «για όλα φταίνει οι ομάδες» και πουθενά ο ίδιος. Μάλιστα, από τη στιγμή που στα αυτιά του έχουν ήδη φτάσει οι φήμες (και όχι μόνο) πως ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για την αποκαθήλωσή του από τη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ είτε το ερχόμενο καλοκαίρι, είτε ακόμη πιο σύντομα προβλέπουμε εμείς, έχει ξεκινήσει… ανένδοτο σε όσους δεν τον στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails