Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τα μυστικά των αντιπάλων Αρη και Πανελλήνιου


Βατή αλλά με παγίδες η κλήρωση για τον Αρη, σαφώς πιο δύσκολη για τον Πανελλήνιο ήταν η κλήρωση των ομίλων του EuroCup. Διαβάστε όλα τα μυστικά των αντιπάλων των δύο ελληνικών ομάδων στο δρόμο για το Final-Eight που και φέτος θα διεξαχθεί στο Τορίνο.
ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ EUROCUP

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Αλμπα Βερολίνου, Αζόβμας, Γαλατασαράι-Τεράμο
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Λε Μαν, Χέμοφαρμ, Τριούμφ Μόσχας, Βαλένθια
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρης, Ζαντάρ, Σιαουλιάι, Χάποελ Ιερουσαλήμ
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπανταλόνα, Ουνίξ Καζάν, Βόννη, Μπεσίκτας
5ος ΟΜΙΛΟΣ: Σαρλερουά, Τουρκ Τέλεκομ, Σπαρτάκ Αγ.Πετρούπολης, Μπιλμπάο ή Ντόνετσκ
6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπενετόν Τρεβίζο, Ερυθρός Αστέρας, Σολέ, Ντιναμό Μόσχας
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Νανσί, Γκραν Κανάρια, Τουρόβ, Πανελλήνιος
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Βέντσπιλς, Νίμπουρκ, Μπιέλα, Μπάμπεργκ

Οι αντίπαλοι του Αρη

Ζαντάρ

Κάτοχος 6 πρωταθλημάτων Γιουγκοσλαβίας και δύο Κροατίας (2006, 2008) η Ζαντάρ που έχει επίσης στο παλμαρέ της 1 Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας, 5 Κροατίας και μία Αδριατική Λίγκα το 2003. Προπονητής της είναι ο Σλοβένος Σμάγκο Σάγκατιν ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνα. Στο ρόστερ της περιλαμβάνονται ο αμερικανός απόφοιτος του Γκονζάγκα Μίκα Ντάουνς (φόργουορντ), ο Γεωργιανός Βλαντιμίρ Μπόισα και ο αμερικανός σέντερ Τρεντ Πλέιστεντ που έπαιζε στην ιταλική Μπιέλα. Από τους Κροάτες ξεχωρίσει ο φόργουορντ Νταμίρ Ράντσιτς (πέρυσι στον Πανελλήνιο), ο διεθνής σέντερ Τόμισλαβ Ρούζιτς και ο Χρβόγιε Πέριτς.
Σιαουλιάι

Η Σιαουλιάι είναι η ομάδα στην οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους σπουδαίοι παίκτες όπως ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας, ο Μιντάουγκας Ζουκάουσκας και ο Ντονάτας Σλάνινα. Πέρυσι έφτασε στους 16 του EuroCup ενώ προπονητής της είναι ο πρώην τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας, Αντάνας Σιρέικα. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ο αμερικανός πλέι-μέικερ Ντέρικ Λόου (πέρυσι στη γαλλική Ρουέν), ο φόργουορντ Μπράντον Μπράουν (έπαιζε σε Τζούνιορ Κόλετζ στις ΗΠΑ) και ο διεθνής Λετονός σέντερ Ραίτις Γκραφς. Από τους γηγενείς ξεχωρίζουν ο πολύπειρος Μιντάουγκας Ζουκάουσκας (στα 34 του χρόνια), ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μιζούρι, Βαιντότας Βόλκους και ο ταλαντούχος Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (πάουερ φόργουορντ).
Χάποελ Ιερουσαλήμ

Η κάτοχος του ULEB Cup της σεζόν 2003-4 είναι ίσως ο πιο δυνατός αντίπαλος για τον Αρη. Κάτοχος του Κυπέλλου Ισραήλ 4 φορές με προπονητή την παλιά δόξα της Μακάμπι Τελ Αβίβ Γκάι Γκούντες. Ο αμερικανός φόργουορντ Τρε Σίμονς (πέρυσι στη Μακάμπι), ο Ντιζόν Τόμπσον, ο σέντερ Λίο Λάιονς (απόφοιτος του Μιζούρι), ο σέντερ Κέβιν Πίκνει και ο πρώην ΝΒΑερ Μπράντον Χάντερ (φόργουορντ) είναι οι πέντε αμερικανοί που έχει στο ρόστερ της ενώ από τους Ισραηλινούς ξεχωρίζει ο διεθνής πλέι-μέικερ Γιουβάλ Ναιμί, ο φόργουορντ Ούρι Κοκία και ο ταλαντούχος Γιογκέβ Οχαγιόν.

Οι αντίπαλοι του Πανελλήνιου

Νανσί

Η προ διετίας πρωταθλήτρια Γαλλίας πέρυσι αγωνίσθηκε στην Ευρωλίγκα ενώ έχει κατακτήσει και το τελευταίο Κύπελλο Κόρατς το 2002 μαζί με ένα Κύπελλο Γαλλίας. Στον πάγκο της βρίσκεται ο έμπειρος Γάλλος τεχνικός Ζαν Λικ Μονσό ενώ το καλοκαίρι έχασε τον αδερφό του Τόνι Πάρκε, TJ Πάρκερ (Βιλερμπάν) και τον φόργουορντ Μοραντέ. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν τα αδέρφια από τη Δομινικανή Δημοκρατία Ρικάρντο και Τζεφ Γκριρ (παλαιότερα στη Στρασμπούρ), ο γκαρντ Τζον Κοξ που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, ο νεοαποκτηθείς Κανιέλ Ντίκενς και ο ταλαντούχος φόργουορντ Μάρκους Σλότερ. Από τους γηγενείς ξεχωρίζει ο γκαρντ Τσικαμπούντ.
Γκραν Κανάρια

Ανερχόμενη δύναμη στο ισπανικό μπάσκετ η Γκραν Κανάρια που εδρεύει στα Κανάρια Νησιά. Στον πάγκο της ομάδας παρέμεινε ο Πέδρο Μαρτίνεθ (παλαιότερα στην Εστουδιάντες) ενώ για 5η συνεχόμενη σεζόν συνεχίζει ο αμερικανός Μάρκους Νόρις. Δίπλα του παρέμεινε ο σέντερ Ογκούστιν, ο Μέλβιν Σάντερς (έπαιξε στον Πανελλήνιο) ενώ αποκτήθηκαν ο πλέι-μέικερ Τζέισι Κάρολ (από την Τεράμο) και ο σέντερ Ουίλ ΜακΝτόναλντ που έκανε καριέρα στην Τάου. Ξεχωρίζουν ακόμη ο Καμερουνέζος φόργουορντ Σιταφά Σαβανέ, ο νατουραλιζέ γκαρντ Τζος Φίσερ και ο πολύπειρος Τζιμ Μοράν.
Τουρόβ

Η πολωνική ομάδα είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να πάρει τα σκήπτρα από την Προκόμ ενώ πέρυσι έφτασε στο Final-Eight του EuroCup. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Σέρβος Σάσα Ομπράντοβιτς ενώ έκανε πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων πήρε τους αμερικανούς Ουίλι Ντιν (πλέι-μέικερ), Τζάστιν Γκρέι (γκαρντ) και Μάικλ Ράιτ (φόργουορντ) ενώ απέκτησε και τον διεθνή Γερμανο φόργουορντ Κόνραντ Βισόκι. Από τους Πολωνούς ξεχωρίζει ο 40χρονος πλέιον Ανταμ Βόιτσικ (παλαιότερα στο Περιστέρι), ο διεθνής σέντερ Ρόμπερτ Βίτκα, ο φόργουορντ Κσιστόφ Ρόζικ και ο επίσης διεθνής Μιχάλ Τσιλίνσκι.

2 σχόλια:

  1. Όσο δύσκολη και αν ειναι η κλήρωση του Πανελληνίου, σαφώς υπήρχαν και πιο δύσκολοι όμιλοι. Μάλλον είναι ο πιο αδύναμος του ομίλου, αλλά αυτο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο σε όποιο γκρουπ και να κατέληγε.

    Από την άλλη, ο Άρης αν είναι σοβαρός (και αν βρει και λίγη σπιρταδα που του λείπει μέχρι στιγμής) μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφωνώ. Η Χάποελ που υποτίθεται ειναι το πιο μεγαλο όνομα είναι πιο αδύναμη από πέρυσι. Προσοχή θέλει η Ζαντάρ ενώ η Σιαουλιάι είναι βατή. Ο Πανελλήνιος μπορεί να προκριθεί αν είναι πλήρης. Η Νανσί είναι ασταθέστατη, η Γκραν Κανάρια ομάδα έδρας ενώ η Τουρόβ θέλει απλά προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails