Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Μη μου τους κύκλους τάρατε...


Θα πέσουν… κορμιά στο αποψινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αφού από τη μία η έλλειψη τηλεοπτικής στέγης για τις ομάδες και από την άλλη η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ που δεν μπορεί (και δεν πρόκειται…) να χρησιμοποιήσει τους ξένους της παίκτες συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Την… πάπια έκανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, τι θα ζητήσει το βράδυ η ΑΕΚ, που θα πάει το… μπάχαλο με το πρόγραμμα. Τι γίνεται με την τηλεόραση και γιατί δεν υπάρχει περίπτωση παρέμβασης του Υπουργού Πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Οικονομίδης λοιπόν ως καλός… οικοδεσπότης στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έσπευσε να μιλήσει πρώτος προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά τους… πρόλαβε λέγοντας πως ναι μεν «ξεκινάει η νέα σεζόν με προβλήματα» αλλά συμπλήρωσε πως «δεν πρόκειται να απαντήσω σε ερωτήσεις σας αλλά θα οργανωθεί ειδική συνέντευξη για τα προβλήματα της λίγκας».
Ούτε λίγο ούτε πολύ αν και απέναντί του βρίσκονταν πάνω από 60 δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα, έβγαλε την ουρά του απ’ έξω και επιφυλάχθηκε να… απαντήσει σε ειδική συνέντευξή τύπου η οποία (και το… υπογράφουμε) πολύ απλά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί επίσης πολύ απλά δεν έχει και δεν μπορεί να πει τίποτα για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η Α1 ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
Κατά τα’ άλλα η ατμόσφαιρα ενόψει του βραδινού ΔΣ του ΕΣΑΚΕ μυρίζει μπαρούτι. Η ΑΕΚ θα επανέλθει και θα ζητήσει αναβολή του πρωταθλήματος, αίτημα το οποίο είχε υποβάλει και την περασμένη Τετάρτη και είχε απορριφθεί με το δικαιολογητικό ότι δεν μπορεί να συμπληρώσει ομάδα. Λέγεται πως ίσως ζητήσει από τη Λίγκα οικονομική βοήθεια για να καλύψει το χρέος της αλλά κάτι τέτοιο θα συνιστούσε σκάνδαλο μεγατόνων (βέβαια στην Ελλάδα έχουμε δει και χειρότερα…).
Τα τηλεοπτικά, δε, είναι το μεγάλο αγκάθι για όλες τις ομάδες. Ο ΑΝΤ-1 σύμφωνα με πληροφορίες του greekbball δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τα δικαιώματα των οποίων έχει. Το μόνο σίγουρο προς τηλεοπτική μετάδοση ματς παραμένει το Μαρούσι-Καβάλα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός του Πανιώνιου που συνεχίζει να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη NOVA και άλλη μία ομάδα οδεύει προς το συνδρομητικό.
Από εκεί και πέρα είναι τουλάχιστον γελοίο το γεγονός ότι ενώ το πρωτάθλημα ξεκινάει το Σάββατο (;) δεν έχει βγει ακόμη πρόγραμμα όχι μόνο για την ώρα διεξαγωγής του κάθε αγώνα αλλά ακόμη και για τη μέρα αφού όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την τηλεόραση. Φαίνεται πάντως ότι θα περιμένουν… πολύ καιρό ακόμη αφού ο Υπουργός Πολιτισμού κ.Γερουλάνος (φυσικά και) δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του ΕΣΑΚΕ για ραντεβού αφού ακόμη προσπαθεί ο άνθρωπος να βάλει σε τάξη το Υπουργείο του το οποίο εκτός των άλλων ασχολείται με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τα ΜΜΕ και τον Τουρισμό. Σε όσα ραντεβού έχει κάνει τις τελευταίες μέρες, δε (και είναι ελάχιστα), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του greekbball δεν έχει δώσει την παραμικρή υπόσχεση ή δέσμευση αφού όπως μονίμως τονίζει προς τους συνομιλητές του «θέλω πρώτα να δω τι γίνεται στο Υπουργείο και μετά θα ασχοληθώ».

3 σχόλια:

  1. Kai sto contra.gr giati mas lene oti i AEK telika tha kataferei na dilosei tous xenous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο το τι λένε (όχι στο contra.gr αλλά δεξιά και αριστερά...) και άλλο τι θα γίνει. Προς το παρόν όπως αναφέρει το νέο ρεπορτάζ ο ΕΣΑΚΕ θα καλύψει μέρος της οφειλής της ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα θα φανούν τις επόμενες ώρες ή μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την ακρίβεια φάνηκαν σε λίγα λεπτά. Το παραπάνω ρεπορτάζ νομίζω καλύπτει τις απορίες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails