Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

"Πόλεμος" στη Σλοβενία από τον Βούγιατσιτς!

Με μία τεράστια ανακοίνωση-δήλωση 1.216 λέξεων (!!!) ο σταρ της Εθνικής Σλοβενίας Σάσα Βούγιατσιτς μέσω του προσωπικού του site στο διαδίκτυο αποφάσισε να ρίξι φως (;) στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες και οδήγησαν στην αποπομπή του από την ομάδα της χώρας του. Ο πλέι-μέικερ των Λος Αντζελες Λέικερς ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί το προπονητικό και ιατρικό τημ της ομάδας αφού υποστήριξε πως "ενώ για πέντε μέρες στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είχα πόνο και στα δύο γόνατα των ποδιών μου ουδείς ασχολήθηκε ουσιαστικά μαζί μου". Κατηγόρησε τους φυσικοθεραπευτές της ομάδας ότι του έκαναν... μασάζ με ελαιόλαδο στα γόνατα, ότι παρά τα συνεχή παράπονα κανείς δεν του έδωσε πρόγραμμα θεραπείας και αναγκάστηκε να πάει σε δικό του γιατρό. Οταν, δε, έγινε εντελώς καλά και άρχισε πάλι τις προπονήσεις, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβενίας Γίρι Ζντοβτς τον ειδοποίησε με... sms μέσω κινητού ότι θέλει να του μιλήσει και τον ενημέρωσε ότι σταματάει την προετοιμασία επειδή, όπως του είπε "έχεις χάσει μεγάλο μέρος αυτής ενώ μοιάζεις με ξένο σώμα με την υπόλοιπη ομάδα". Στον επίλογό του, δε, ο Βούγιατσιτς υποστήριξε ότι η αποπομπή του από την ομάδα ήταν προαποφασισμένη και κατηγόρησε τον Ζντοβτς και τους παράγοντες της Ομοσπονδίας για "παιχνίδια πολιτικής" και "κρυφές αποφάσεις".

3 σχόλια:

  1. To NBA προκαλεί,τελικά,μεγάλο κακό στο υπόλοιπο μπάσκετ...Πόσοι παίχτες απέχουν φέτος από το Ευρωμπάσκετ αλλά και από τους ΠανΑμερικανικούς;Εδώ καλά καλά οι ΗΠΑ δεν συμμετέχουν καν.
    Όχι πως δικαιολογούνται ουκ ολίγοι από Ευρωλίγκα μεριά,έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνήσω αφου τα παραδείγματα ειναι πάρα πολλά όχι ομως η περίπτωση Βούγιατσιτς (καθαρά εσωτερική κόντρα στη Σλοβενία). Οι αμερικανοι δεν μετέχουν στο Παναμερικανικό επειδή ως 1οι στους Ολυμπιακούς έχουν εξασφαλίσει θέση στο Παγκόσμιο. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε. Πάντως για τις ομάδες του ΝΒΑ οι παίκτες είναι περιουσία τους και θεωρώ ότι έχουν κάθε δίκιο να ασχολούνται και να νοιάζονται με αυτή, είτε μας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι ιδιαίτερος fan του NBA.Εκείνη η νίκη της Αργεντινής ήταν για μένα μια "προσωπική δικαίωση" ,όπως κι οι προηγούμενες προσπάθειες.Όπως και της ULEB...Οκ,κατανοώ την εμπορευματοποίηση και τα συναφή,αλλά αν είναι να τους βλέπουν ως περιουσιακή κατάσταση,να υπάρχει και μια συμφωνία ανάλογης φύσης με την όποια FIBA ώστε να μην πέφτει το επίπεδο των διοργανώσεών της.

    Υ.Γ. Αυτό για τις ΗΠΑ δε το ήξερα,αλλά δυστυχώς οι Ηεπριωτικές διοργανώσεις χάνουν το αυτοτελές νόημά τους ως μια απλή διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails