Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Καλή χρονιά (λέμε και καμιά μ... για να περνάει η ώρα...)


Καλή Χρονιά! Ε, λέμε και καμιά ευχή για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Για να (θέλουμε) να πιστεύουμε ότι τα πάντα στο ελληνικό μπάσκετ βαίνουν καλώς. Για να κρύβουμε κάτω από το χαλί, όπως το παιδί τα σκουπίδια που έκανε, τη βρώμα και τη δυσωδία που υπάρχει όχι απλά στο μπάσκετ, αλλά στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του Ελληνικού από κάποια σιχαμερά ερπετά δεν συνέβησαν για πρώτη φορά σε γήπεδο μπάσκετ εναντίον δημοσιογράφων και φυσικά ούτε για τελευταία. Οσο ο «υπέροχος λαός» της «χ» ομάδας και «τα δικά μας τα παιδιά» της «ψ» ομάδας θα υμνούνται από παράγοντες, παίκτες αλλά και μερίδα των (οπαδικών) ΜΜΕ η κατάσταση θα παραμένει ίδια και θα γινόμαστε ολοένα και πιο συχνά μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων.

Σκέφτηκα να αποκαλέσω ζώα όλους όσους προκάλεσαν τα επεισόδια και επιτέθηκαν πισώπλατα σε δημοσιογράφους που απλά έκαναν τη δουλειά τους, όπως τον Σταύρο Καρυάκατζη και τον Θανάση Ασπρούλια, αλλά μάλλον δεν έχουν συναναστραφεί όλοι αυτοί ποτέ με ένα ζώο, γιατί απλά τα ζώα, ακόμη και τα πιο ηλίθια, έχουν λίγο μυαλό στο κεφάλι τους. Οι συγκεκριμένοι αλήτες, σιχάματα και αποβράσματα της κοινωνίας, είναι τύποι που τρώνε τη μία παντόφλα μετά την άλλη στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους, πηγαίνουν κάθε τόσο σε ένα γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τάβλι, για να βγάλουν τα απωθημένα τους. Και ξέρετε γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί ξέρουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι και οι ίδιοι και η αγαπημένη τους ομάδα επειδή σε αυτή την κωλοχώρα οι νόμοι υπάρχουν μόνο για να τους επικαλούμαστε και όχι για να εφαρμόζονται. Βρίσκουν και τα κάνουν, και ξεσπάνε, και χτυπάνε και φεύγουν σαν κύριοι. Όπως κύριοι έφυγαν πέρυσι από το ίδιο γήπεδο οι οπαδοί του Πανιώνιου που σάπισαν στο ξύλο μια 20αρια οπαδούς του Αιγάλεω, όπως κύριοι έφυγαν από το γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πήγαν να μπουν τσαμπουκά στα Τρίκαλα και πολλοί άλλοι εγκληματίες όλα τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε γωνιά της χώρας. Οσο για τα καλόπαιδα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είναι μια κατηγορία μόνοι τους, αφού εδώ και χρόνια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αλητείας με κροτίδες, φωτοβολίδες, αεροβόλα και άλλα πολεμοφόδια που «ξεφορτώνονται» στους αγώνες τους με τον… αιώνιο εχθρό.
Επειδή η συγκεκριμένη κουβέντα μάλλον δεν καταλήγει πουθενά και τα παραπάνω λόγια απλά βγάζουν τον θυμό αυτού που τα γράφει αφού για μία ακόμη φορά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει επί της ουσίας, κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί όπως πραγματικά πρέπει και του αξίζει, σταματάω εδώ. Δίνοντας τα συγχαρητήριά μου στον συνάδελφο Αγγελο Αρτελάρη, εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΚ ο οποίος πρώτος έσπευσε να προστατεύσει τους συναδέλφους του και έφαγε ουκ ολίγες γροθιές και κλωτσιές από τους οπαδούς (εδώ γελάνε…) της ομάδας την οποία εκπροσωπεί από ένα σημαντικό πόστο. Και που 'σαι Αγγελε; Και λίγες τους έριξες πίσω...
Για τον ανύπαρκτο ΕΣΑΚΕ, λέω να μην αναφερθώ. Χάνω τον χρόνο μου άλλωστε… Πραγματικά η κατάσταση ενώ μέχρι πρότινος έμοιαζε να είναι για γέλια, πλέον είναι για κλάματα. Φυγέτε ρε σεις άχρηστοι, ανίκανοι από το μπάσκετ. Αρκετό κακό προκαλέσατε, δεν αντέχουμε άλλο.
Υ.Γ. Για να μη βγάζω την ουρά του σιναφιού μου απ’ έξω, ένα μεγάλο έως τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάντια, αυτή την ξεφτίλα έχουν όλοι όσοι εδώ και χρόνια λιβανίζουν και προβάλουν κάθε τι άχρηστο και αποκρύπτουν κάθε γεγονός που «προσβάλει» τα αφεντικά τους. Αυτοί στους οποίους απευθύνομαι και ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοώ.
Υ.Γ.1 Περιμένω με... αγωνία να διαβάσω τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση του ΠΣΑΤ (του συνδέσμου των δημοσιογράφων, βγάζοντας τον εαυτό μου εκτός αφού εδώ και χρόνια έχω παραδώσει και την ταυτότητά μου και έχω αυτοδιαγραφεί από αυτό τον ανύπαρκτο σύνδεσμο) για τα επεισόδια, αλλά και την ανακοίνωση-συγγνώμης της διοίκησης της ΑΕΚ.
Υ.Γ. 2 Αν σε αυτή τη χώρα υπάρχει (ακόμα) αστυνομία, εισαγγελέας, αθλητικός δικαστής, ο επιθεωρητής Κάλαχαν, ο αστυνόμος Σαίνης, δεν ξέρω εγώ ποιός, ας ριξει μία μικρή ματιά σε αυτό το δείγμα φωτογραφιών των όσων έγιναν στο Ελληνικό. Τα πρόσωπα είναι (για μία ακόμη φορά) ξεκάθαρα...



6 σχόλια:

  1. πες τα μεγαλε.. γιατι ο ασπρουλιας για "καλη ατμοσφαιρα" ελεγε μεχρι να φαει της φαπες του...
    ελεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το ήθος σας και για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας -μην πω αηδία- για το όσα διαδραματίζονται με απίστευτη συχνότητα στα ελληνικά γήπεδα.

    "Παν μέτρον άριστον" έλεγαν με σοφία οι αρχαίοι, όμως φαίνεται πως η βρεγμένη σανίδα, που χρησιμοποιούσαν οι δάσκαλοι των μεγαλυτέρων σε ηλικία από μένα, φέρεται να αποτελεί τη μοναδική λύση.

    Ντου αυτοί; Ντου κι εμείς, μιας και δεν υπάρχει κάποιος να μας προστατεύσει. Συγχαρητήρια και πάλι κ. Ψαράκη, πολλά μπράβο σε όσους έζησαν -δυστυχώς- τα χθεσινά κι επέδειξαν το κατάλληλο σθένος.

    Χαιρετίσματα από τη Θεσσαλονίκη,
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι. Δυστυχώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Στο καθεστώς της ατιμωρησίας και της επιβολής του νόμου των απανταχού κάφρων δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έχουμε και θύματα. Η κατάσταση πλέον δεν ελέγχεται και δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε στο μέλλον. Για όσα έγιναν χθες δεν έχουν γραφθεί ούτε τα μισά. Οπως ούτε τα μισά δεν έχουν γραφθεί για όσα έχουν γίνει στο παρελθόν σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και άλλα γήπεδα μπάσκετ. Τι να σχολιάσει κανείς όταν χθες έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και τους καμεραμέν του συνδρομητικού να μην τραβήξουν πλάνα των επεισοδίων γιατί θα τους σπάσουν τις κάμερες και τα μούτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη ισχύει τα όσα ακούστηκαν περί ενός οπαδού, ο οποίος κρατώντας ένα λοστό πάτησε σε τραπέζι και προσγειώθηκε στο μπούγιο, σαν ροκ σταρ;

    Κωμικοτραγικές καταστάσεις, με το χειρότερο όλων, το γεγονός ότι η πλειοψηφία τα έχει αποδεχθεί και έχει αναπτύξει ανοσία απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν προκαλούν καμία έκπληξη τα περιστατικά και εντάσσονται στα πλαίσια των ντέρμπυ. Από αλατοπίπερο ως αναγκαίο κακό. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεος πια...Πόσο ακόμα θα πληγώνεται αυτό το άθλημα?Ας πάνε οι καφροποδοσφαιρόφιλοι στα γήπεδα ποδοσφαίρου ή καλύτερα σε καμμιά αρένα να εκτονωθούν και να αφήσουν το μπάσκετ ήσυχο.Ντροπή και στις οπαδικές εφημερίδες στις οποίες οι ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που παραπονιούνται εργάζονται και ντοπάρουν αυτές της στρατιές της ντροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ banou
    Ισχύει και παραισχύει. Συμφωνώ με την παρατήρησή σου και το διαπιστώσαμε όλοι από την... εκτενή (λέμε τώρα) αναφορά στα επεισόδια σε πολλές εφημερίδες.
    @ c_zero
    Το πρόβλημα δεν ειναι... μπασκετικό ή ποδοσφαιρικο. Είναι κοινωνικό και μόνο ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συμφωνώ και με την παρατήρηση για τις οπαδικές εφημερίδες και επαυξάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails