Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Στα... χάι τους οι Κροάτες


Την... τιμητική τους είχαν την Τετάρτη οι ταλαντούχοι Κροάτες μπασκετμπολίστες αφού ο Μάριο Ντέλας (φωτό) συμφώνησε και επίσημα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας μία μέρα μετά την απόκτηση του Αλεκσάντερ Τσάπιν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεισε" τον ταλαντούχο σέντερ των 2μ.17 Αντε Τόμιτς ο οποίος έφυγε από τη Ζαντάρ για τη Ζάγκρεμπ η οποία αμέσως τον έδωσε στη "βασίλισσα".

Η απόκτηση του Μάριο Ντέλας, ενός εκ των πλέον ταλαντούχων ευρωπαίων παικτών της γενιάς του '90 έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο Ντέλας που υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 χρόνων έχει ύψος 2μ.07 και αγωνιζόταν στην ΚΚ Σπλιτ.
Οσο για τη Ρεάλ, μετά την απόκτηση του Μάρκο Γιάριτς συμφώνησε και με τον Αντε Τόμιτς ο οποίος το 2007 είχε επιλεγεί στο Νο44 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Γιούτα Τζαζ. Ο Τόμιτς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με οψιόν της ομάδας για έναν τέταρτο χρόνο αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η Ρεάλ έβαλε και ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για να πάει σε ομάδα του ΝΒΑ. Ο διεθνής Κροάτης σέντερ Τόμιτς είχε φέτος 17,9 πόντους και 7,9 ριμπάουντ μέσο όρο στην Αδριατική Λίγκα και 17 πόντους με 8,2 ριμπάουντ μέσο όρο στο EuroChallenge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails