Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ομιλος...φωτιά ενόψει


Ομιλο… φωτιά «βγάζει» η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης στην Ευρωλίγκα και ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής για τον 1ο και τον 3ο Ομιλο της διοργάνωσης. Αν λοιπόν απόψε το Μαρούσι νικήσει τη Μακαμπί και περάσει στους 16 (κομβικής σημασίας για τη δημιουργία των ομίλων της Β φάσης αυτό το ματς) τότε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με όλα τα κριτήρια της Ευρωλίγκα για τους ομίλους της Β Φάσης θα προκύψει όμιλος με Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό, Μακαμπί Τελ Αβίβ και Εφες Πίλσεν!
Με βάση λοιπόν τις ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί και αναμένοντας τρία ακόμη εισιτήρια (δύο από τον Α Ομιλο και ένα από τον Γ Ομιλο της πρώτης φάσης) τα δεδομένα είναι τα εξής: Αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νικήσει την Κάχα Λαμποράλ στη Ρωσία, το Μαρούσι νικήσει τη Μακαμπί και από τον Α Ομιλο προκριθούν η Φενέρμπαξε (ως 3η αν νικήσει εντός τη Ζαλγκίρις) και Τσιμπόνα (αν νικήσει εντός τη Βιλερμπάν με +4) τότε τα γκρουπ δυναμικότητας για τη φάση των 16 διαμορφώνονται ως εξής:


1ο

Ολυμπιακός

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2ο

Ουνικάχα

Παναθηναϊκός

Σιένα

Κάχα Λαμποράλ

3ο

Παρτιζάν

Χίμκι

Φενέρμπαξε
Μακαμπί Τελ Αβίβ

4ο

Εφες Πίλσεν

Πρόκομ

Τσιμπόνα
Μαρούσι



Με βάση τα παραπάνω γκρουπ δυναμικότητας δεν… χρειάζεται να γίνει κλήρωση για τους ομίλους της Β Φάσης αλλά ουσιαστικά ορισμός προκειμένου να μη βρεθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες που έπαιξαν μαζί στην πρώτη φάση και ομάδες από την ίδια χώρα. Ετσι, προκύπτουν οι εξής όμιλοι:

ΠΙΘΑΝΟΙ ΟΜΙΛΟΙ Β ΦΑΣΗΣ


1ος
2ος
3ος
4ος
Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρεάλ Μαδρίτης
Παναθηναϊκός
Κάχα Λαμποράλ
Ουνικάχα Μάλαγα
Σιένα
Μακαμπί
Χίμκι Μόσχας
Φενέρμπαξε
Παρτιζάν
Εφες Πίλσεν
Τσιμπόνα
Πρόκομ
Μαρούσι


Αν η ΤΣΣΚΑ νικήσει την Κάχα Λαμποράλ οι δυάδες ανά όμιλο (δηλαδή Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ, ΤΣΣΚΑ-Ουνικάχα και Ρεάλ-Σιένα) θα είναι σίγουρα αυτές για τη φάση των 16. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τα ματς Μαρούσι-Μακαμπί, Τσιμπόνα-Βιλερμπάν και Φενέρμπαξε-Ζαλγκίρις η «κατάταξη» για τις άλλες ομάδες. Αν προκριθεί η Βιλερμπάν αντί της Τσιμπόνα (ως 3η αν νικήσει στο Ζάγκρεμπ ή αν χάσει με διαφορά μικρότερη των 4 πόντων) τότε θα μπει στο γκρουπ της ΤΣΣΚΑ για τη δεύτερη φάση (αντί της Φενέρμπαξε) και η τουρκικη ομάδα ως 4η του ομίλου θα πάει στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ολα θα αλλάξουν όμως αν το Μαρούσι δεν προκριθεί και αν'αυτού προκριθεί η Ρόμα οπότε θα προκύψουν αρκετές "καραμπόλες".

1 σχόλιο:

  1. Είμαι Παναθηναϊκός και είχα κάνει τις ίδιες σκέψεις Γιάννη. Είμαι όμως και μπασκετικός, και ήθελα πάρα πολύ την πρόκριση του Αμαρουσίου. Σαν Παναθηναϊκός θέλω να βλέπω την ομάδα μου να παίζει συναρπαστικούς αγώνες. Τι να μου έλεγε δηλαδή αν έπαιζε με την Παρτιζάν και την Ρόμα; Με Μπαρτστελόνα, Εφές και Μακάμπι είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παιχταράδες της ομάδας μου θα φτιαχτούν και θα δούμε σπουδαίο μπάσκετ.
    Και κάτι άλλο: Αυτό που είδαμε αυτήν την εβδομάδα μας κάνει να γυρίζουμε πίσω στο 1994-1996, όταν οι ομάδες μας ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης. 5/5 προκρίσεις (οι Ιταλοί για παράδειγμα έχουν μόλις 2/6, ενώ οι Ρώσοι 3/6!) και 5/5 νίκες σε μια εβδομάδα! Δεν είναι λοιπόν όλα μαύρα κι άραχλα γύρω μας. Μετά τους Ισπανούς οι ομάδες μας είναι οι καλύτερες. Επιτέλους, ας καταλάβουμε ότι ως μπάσκετ κρατάμε χρυσάφι στα χέρια μας. Αποδεικνύεται ότι ΚΑΙ το πρωτάθλημά μας έχει δυναμική, βάθος, δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails