Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ο γιατρός, το... φακελάκι και η απορία του "Πίνι"


Τα... τυπικά κατά πως φαίνεται απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Δημήτρη Μαυροειδή από το Μαρούσι στη Μακαμπί Τελ Αβίβ. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα, η Μακαμπί τηρεί στάση αναμονής στην προσπάθεια να ρίξει την τιμή ενός άλλου υποψήφιου για το ρόστερ της παίκτη και ο "γιατρός" του Αμαρουσίου ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Τελ Αβίβ. Οσο για το αντίτιμο της μετακίνησης του Μαυροειδή; Μη γελάσετε: Μόλις 80.000 ευρώ!
Διαβάστε το παρασκήνιο της υπόθεσης, την πορεία του Μαυροειδή την τελευταία τριετία και για το πως από τα αζήτητα του Περιστερίου και του Πανιώνιου βρέθηκε στο κατώφλι της ομάδας με τους περισσότερους τίτλους παγκοσμίως!

Ας ξεκινήσουμε όμως με το ρεπορτάζ. Οι τελευταίες πληροφορίες του greekbball αναφέρουν ότι το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Μαυροειδή στην Μακαμπί είναι οι... υπογραφές. Μαρούσι και Μακαμπι τα έχουν βρει από την περασμένη εβδομάδα όταν στο περιθώριο του μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα η ομάδα του Ισραήλ έμαθε (και νόμιζε ότι της έκαναν πλάκα...) ότι το Μαρούσι ζητάει μόλις 80.000 ευρώ για να αποδεσμεύσει τον παίκτη! Σε τι αντιστοιχεί αυτό το ποσό; Στις ετήσιες απολαβές του Μαυροειδή ο οποίος είναι απλήρωτος (όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του άλλωστε) εδώ και καιρό και το Μαρούσι απλά θα γλιτώσει... 160.000 ευρώ! 80.000 που χρωστάει (αλλά δεν θα... δώσει λόγω της παραχώρησής του) στον παίκτη και 80.000 που θα βάλει στο ταμείο του.
Στη Μακαμπί όταν έμαθαν το ακριβές ποσό που ζητούσε το Μαρούσι νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα. Ο Πίνι Γκέρσον μάλιστα μιλώντας με συνεργάτες του έλεγε πως "κλείστε τον τώρα" ενώ έκανε πλάκα και με γνωστούς του Ελληνες λέγοντάς τους "μα γιατί ζητάνε τόσα λίγα, μήπως κάνω τόσο λάθος για την ποιότητα αυτού του παίκτη και δεν θέλουν να με κοροϊδέψουν ζητώντας μου τόσα λίγα χρήματα;".
Η αλήθεια είναι ότι από τη μια το Μαρούσι ζητάει... απελπιστικά λίγα χρήματα βρισκόμενο μάλιστα σε δεινή οικονομική κατάσταση ενώ στη Μακαμπί τα 80.000 χιλιάρικα είναι ψίχουλα ειδικά μπροστά στα 400.000 που ζητάει η σερβική Ζέλεζνικ για την αποδέσμευση του Ραντούλιτσα. Βλέπετε ο Ραντουλιτσα φέρεται να είναι (και επισήμως μάλιστα από πλευράς Μακαμπί) ο βασικός μεταγραφικός στόχος της ομάδας αλλά η ομάδα του Ισραήλ δεν είναι διατεθημένη να δώσει τόσα χρήματα για το Buy Out του παίκτη σε μία ομάδα, τη Ζέλεζνικ που το... ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι αν κρίνουμε από την προϊστορία της "πώλησης" Τεόντοσιτς και Ερτσεγκ στον Ολυμπιακό έναντι 600.000 και 800.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το κεφάλαιο Μαυροειδής

Ο ίδιος ο Μαυροειδής περιμένει υπομονετικά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έχοντας πάντως αποδεχθεί τη μετακίνησή του στην "ομάδα του λαού". Και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος που από την απαξίωση που είχε γνωρίσει σε Περιστέρι και Πανιώνιο βρίσκεται μια ανάσα από μία από τις θρυλικότερες ομάδες στον κόσμο.
Ο Μαυροειδής έφυγε το 2005 από το Περιστέρι σχεδόν ως "τελειωμένο ταλέντο" για να ενταχθεί στον Πανιώνιο έναντι 50.000 ευρώ, τότε. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν πιστέψει τότε στο ταλέντο του αλλά ο γιατρός τότε είχε περισσότερο το μυαλό του στις σπουδές παρά στο μπάσκετ. Ετσι τη σεζόν 2006-7 όταν στον πάγκο του Πανιώνιου βρέθηκε ο απαιτητικός στις προπονήσεις Λούκα Παβίτσεβιτς ο Μαυροειδής πέρασε στο περιθώριο. Μάλιστα του έγινε και μείωση στις απολαβές που είχε συμφωνήσει και ουσιαστικά βρέθηκε στην άκρη του πάγκου. Το καλοκαίρι ουδείς στους κυανέρυθρους ασχολήθηκε μαζί του αλλά στο Μαρούσι που κάτι έβλεπαν στο ύψος του και στο ταλέντο του, πίστεψαν και δικαιώθηκαν. Η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο Ελληνας σέντερ πίστεψε περισσότερο στις ικανότητές του, δούλεψε σκληρά ειδικά με τον Σούλη Μαρκόπουλο και τώρα απολαμβάνει τις δάφνες της δουλειάς του. Μην ξεχνάμε ότι και μετά την πρώτη του σεζόν στο Μαρούσι, το 2007-8 είχε ενδιαφερθεί έστω φιλολογικά ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς ενώ το φλερτ με τη Μακαμπί κρατάει εδώ και περίπου δύο μήνες, από τα τέλη Νοεμβρίου πιο συγκεκριμένα όταν και στο ταξίδι του Αμαρουσίου στο Τελ Αβίβ έγινε η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

6 σχόλια:

  1. Ο Μαυροειδής έφυγε από το Περιστέρι την χρονιά της οικονομικής κατάρευσης και του υποβιβασμού, όπως και όλοι σχεδόν οι παίκτες γιατί το μέλλον της ομάδας τότε φάνταζε άγνωστο και αβέβαιο και όχι σαν "καμμένο ταλέντο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου επιτρέψεις να έχω προσωπική γνώση του θέματος. Ο Μαυροειδής ήταν κυριολεκτικά στα αζήτητα τότε. Ο Πανιώνιος τον πήρε ως 4ο ψηλό εκείνη τη σεζόν με Ιωάννου πίσω από Χάρβεϊ, Οικονόμου, Μαρμαρινό. Οταν τον πήρε ο Πανιώνιος ουδείς είχε ασχοληθεί με τη μεταγραφή που πέρασε στα ψιλά. Την προηγούμενη σεζόν, δε, στο Περιστέρι είχε μικρή συμμετοχή και προσφορά στην ομάδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είπα εγώ ότι ήταν περιζήτητος. Πάντως στο τότε Περιστέρι πιστεύανε σ' αυτόν ήταν ένας από τους παίκτες που θα είχε ρόλο, αλλά προέκυψε το κραχ.
    Αλλωστε λόγω ηλικίας είχε προλάβει μόνο μια χρονιά να μπει στην ανδρική ομάδα του Περιστερίου και φυσικά ο χρόνος του ήταν ακόμα περιορισμένος.

    Συμφωνώ ότι εκείνα τα χρόνια είχε σε πρώτη προτεραιότητα τις σπουδές του και όχι το μπάσκετ. Αλλωστε στην ιατρική πέρασε με εξετάσεις και όχι μέσω εθνικής ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να προσθέσω σε αυτό που αναφέρεις περί ιατρικής πως του αρέσει πάρα πολύ και θέλει (και θα γίνει) εξαιρετικός γιατρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ξεχνάτε όμως ότι την τελευταία του χρονιά στο Περιστέρι (2004-05), αγωνίστηκε στην Α2,όπυ έδειξε τις δυνατότητες του. Άλλωστε όπως δείχνουν και τα στατιστικά του, εκείνη την χρονιά, ήταν από τους κορυφαίους της κατηγορίας σε ριμπάουντ και πόντους και ότι η Α2 δεν τον χώραγε.
    Μετά η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ΓΣΠ υποβιβάστηκε στην Α2 λόγω χρεών και ο Μαυροειδής πήγε στον Πανιώνιο όπου δεν τον πόσεξαν όσο άλλους παίκτες, όπως ας πούμε τον Περπέρογλου. Βέβαια, και ο ίδιος έχει παραδετεί ότι τότε έίχε ενδιαφερθεί περισσότερο με τις σπουδές του.
    Το 2007 μετακομίζει στο Μαρούσι, το οποίο με προπονητή τον Ντάρκο Ρούσο, τον εμπίστεύτηκαν -ευτυχώς- και τους εμπιστεύτηκε. Στη μέση της σεζόν ο Ρούσο αντικαθίστα από τον Σ.Μαρκόπουλο, ο οποίος πρόσεξε περισσότερο τον Μαυροειδή και η πρόοδος του οπίου ήταν αλματώδης με αποκορύφωμα το ματς απέναντι στον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και ασφαλώς ολόκληρη την περσινή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια λεπτομέρεια, που δεν αλλάζει πολλά αλλά έχει σημασία. Το καλοκαίρι που πήγε στον Πανιώνιο, το 2005 δηλαδή, το είχε τσεκαρισμένο ο Παναθηναϊκός για τρίτο ψηλό και ως επένδυση. Αλλά δεν προχώρησε η δουλειά γιατί ο ΠΑΟ δεν έδωσε τα λεφτά που έπρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails