Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ξανά στη Ζαλγκίρις ο Τσάπιν, θέλει Μπεστ το Μιλάνο


Βροχή πέφτουν οι υπογραφές νέων συμβολαίων παραμονές τις τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα. Η Ζαλγκίρις Κάουνας επισημοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης τη συμφωνία με τον Σλοβένο διεθνή πλέι-μέικερ Αλεκσάντερ Τσάπιν ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα του Κάουνας όπου είχε αγωνισθεί και παλαιότερα. Μάλιστα υπολογίζεται για τον αγώνα με τη Φενέρμπαξε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη! Τον αντικαταστάτη του τραυματία Μορίς Φίνλεϊ βρήκε η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.
Οπως ανακοινώθηκε και επίσημα λοιπόν, η Ζαλγκίρις υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τον Τσάπιν που βρίσκεται ήδη στο Κάουνας. Ο 27χρονος πλέι-μέικερ ξεκίνησε την καριέρα του την Κρκα Νόβο Μέστο και στη συνέχεια αγωνίσθηκε σε Γαλλία (Γκραβελίν), Γερμανία (Τέλεκομ Βόννης), Ιταλία (Ρέτζιο Καλάμπρια, Βαρέζε), Ελλάδα (Πανελλήνιος, Πανιώνιος), Ουκρανία (Αζόβμας Μαριουπόλ) και Ρωσία (Λοκομοτίβ Ροστόβ, Λοκομοτίβ Κράσνονταρ).
Στην Ιταλία η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο σύμφωνα με δημοσίευμα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του αμερικανού γκαρντ Τράβις Μπεστ προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Μορίς Φίνλεϊ ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για δύο μήνες. Ο Μπεστ με προϋπηρεσία και στο ΝΒΑ (Ιντιάνα Πέισερς, Σικάγο Μπουλς, Μαιάμι Χιτ, Ντάλας Μάβερικς, Νιου Τζέρσεϊ Νετς) τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Ευρώπη έχοντας φορέσει τη φανέλα της ρωσικής Ουνίξ Καζάν, της πολωνικής Προκόμ και των ιταλικών Βίρτους Μπολόνια και Αβελίνο.

4 σχόλια:

  1. Ορεξάτος και με χρόνο. Ο παλιός καλός μπλόγκερ Γιάννης Ψαράκης! Γιάννη, ο Μπετσίροβιτς οδεύει προς Ρωσία και Σπάρτακ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει... Με έφαγαν τα ταξίδια σε Ισραή, Ισπανία και Θεσσαλονίκη (τρεις φορές σε ένα μήνα...) αλλά και οι γιορτές (προέχει η κόρη, γαρ...). Ο Σάνι μάλλον θα πάει Ρωσία που τον θέλει ο Τσβίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν το συζητώ, οικογένεια πάνω απ'όλα. Με αφορμή τα τελευταία σου ταξίδια, θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση της ατμότσφαιρας στα γήπεδα που επισκέφθηκες; Όσο να'ναι Καχα, Μακάμπι και Άρης έχουν ξεχωριστές έδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε συ banou γιατί μου τα θυμίζεις τώρα; Δεν ήταν δα και η πρώτη φορά που πήγα έξω (εδώ και 24 χρόνια ταξιδεύω δημοσιογραφικά) αλλά όσο στο Ελλαδιστάν επικρατεί ο νόμος της καφρίλας, τα βλέπεις και σε πιάνουν τα κλάμματα. Στο Γιαντ Ελιάου 10.000 κόσμος πήγε να δει το ματς με το Μαρούσι. Κύριοι, δεν λέω, αλλά παλιότερα σε ματς της Εθνικής (τέλη δεκαετίας 90) είχαμε "φάει" ορισμένα ιπτάμενα αντικείμενα. Στη Φερνάντο Μπουέσα με έπιασε... θλίψη. Από τις 9.000 θεατές οι 2.000 πρέπει να ήταν παιδιά κάτω των 10 ετών και άλλοι τόσοι μεσήλικες άνω των 55-60 ετών. Μόλις τελείωσε το ματς υπήρχαν τουλάχιστον 20 (αστικά) λεωφορεία που έφευγαν κάθε 30 δευτερόλεπτα για το κέντρο της πόλης γεμάτα οικογένειες κλπ.
    Για τον Αρη ενα έχω να πω και δεν είναι κομπλιμέντο γιατί οι Αρειανοι φίλαθλοι ξέρουν καντάρια μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα (με εξαίρεση ΕΝΑ και μόνο υβριστικό σύνθημα από καμιά 50αρια) ήταν -ως συνήθως- άκρως μπασκετική. Χειροκρότησαν τον Πανελλήνιο αναγνωρίζοντας την αξία του νικητή και αποδοκίμασαν στα σωστά -ευρωπαϊκά...- πλαίσια τους παίκτες της ομάδας τους. Chapeau

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails