Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Στις 16/1 η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ 2011


Στις 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2011 το οποίο θα διεξαχθεί στη Λιθουανία. Στην κληρωτίδα θα μπουν 15 ομάδες που θα διεκδικήσουν χωρισμένες σε 3 ομίλους τα 5 εισιτήρια ενώ μία ακόμη θέση θα προκύψει από τον έξτρα προκριματικό γύρο.

Από κάθε όμιλο θα προκριθεί η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας καθώς και οι δύο καλύτεροι 2οι των τριών ομίλων.
Η FIBA Europe ήδη χώρισε τις ομάδες σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας με βάση τα αποτελέσματά τους στην τελευταία διοργάνωση ως εξής:FYROM, Λετονία
1ο Γκρουπ: Πολωνία,
2ο Γκρουπ: Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία
3ο Γκρουπ: Βέλγιο, Βοσνία, Φινλανδία
4ο Γκρουπ: Ιταλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία
5ο Γκρουπ: Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία

6 σχόλια:

  1. Τρεις παρατηρήσεις:
    1) Η Ιταλία στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας για τους προκριματικούς του Ευρωμπάσκετ! Τί να πεις...
    2) Το Μαυροβούνιο αδικήθηκε που ξεκίνησε από την δεύτερη κατηγορία πέρυσι και που φέτος τοποθετείται στο 5ο γκρουπ. Θα είναι σίγουρα στο Ευρωμπάσκετ.
    3) Προφανώς τα τσάλεντζ ράουντ επιστρέφουν στην ζωή μας για τα καλά. Η ΦΙΜΠΑ δεν προτίθεται να αφήνει καλοκαίρι ελεύθερο για καμία εθνική ομάδα. Για να προκριθεί μια ομάδα μπορεί και να χρειαστεί (8+4+2=) 14 αγώνες! Και αντί να γίνει επιτέλους το Ευρωμπάσκετ κάθε 4 χρόνια, προστίθενται αχρείαστες προκριματικές φάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ για τα 1 και 2.Το 3ο υπερβολικό.10 ομάδες πέρασαν ήδη μέσω συμμετοχής σε Mundobasket.Οι υπόλοιπες 15 της Division A κάπως δεν πρέπει να περάσουν;Άρα το Challenge Round απαραίτητο, το σύστημά του είναι λάθος.Δώσε σ'ένα παιδί του δημοτικού 15 ομάδες να περάσουν οι 6.Θα έφτιαχνε 3 γκρουπ των 5 και θα πέρναγαν οι 2 πρώτες.Υποθέτω οι αρμόδιοι δεν πήγαν σχολείο.Πρόταση:Τα CR το προηγούμενο καλοκαίρι στην χώρα που φιλοξενεί τα Eurobasket ώστε να ελέγχεται και η ετοιμότητα των χωρών.όχι να τρέχουν οι ομάδες 2 καλοκαίρια συνεχόμενα και παραμονές να εξασφαλίζουν το τελευταίο εισητήριο
    Αναμένω αντιρρήσεις.Παναγιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως!!! Δεν έχει άδικο ο 1ος φίλος.Τα ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,όπως και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά πάνε να μετατραπούν σε προκριματικούς γύρους είτε σε Ολυμπιακούς είτε σε Παγκόσμια.Αν συγκρίνουμε,βέβαια,με την ασπρόμαυρη (που όμως δε συμμετέχει σε Ολυμπιάδες με τις ίδιες συνθέσεις),υποθέτω πως τα δικά μας είναι κάπως πιο κουραστικά...Πολύ φοβάμαι πως πλέον οι μεγάλοι παίχτες θ'απέχουν πια από τα Ευρωμπάσκετ,άρα ίσως η 4ετία να είναι κάτι το εφικτό.Θα μπορούσαν πάντως να διοργανώνονται επιμέρους ¨γεωγραφικές¨ διοργανώσεις,π.χ. Βαλκανικό Κύπελλο.

    Όσο για τα Τσάλεντζ Ράουντ,νομίζω πως η τελική φάση πρέπει να γίνεται στις διοργανώτριες χώρες.Αναρωτιέμαι αν οι παίχτες από το ΝΒΑ θα παίζουν σε τέτοιους αγώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανωνυμος
    1) Η Ιταλία βρέθηκε στο 4ο γκρουπ λόγω αποτελεσμάτων στα προκριματικά της προηγούμενης διοργανωσης.
    2) Το Μαυροβούνιο ξεκίνησε στη 2η κατηγορία επειδη ήταν καινούργια ομάδα και μόνο για αυτό. Και εγώ θεωρώ πολύ πιθανό να παίξει στο Ευρωμπάσκετ.
    3) Και εγώ θεωρώ άδικο το σύστημα των προκριματικών με τη μορφή που έχουν τώρα. Δεν συμφωνώ με την προταση για Ευρωμπάσκετ κάθε 4 χρονια. Θα χαθεί το ενδιαφέρον.
    @ Παναγιώτης
    Εχεις απόλυτο δίκιο. Το πιο σωστό θα ήταν αυτό που είπες για τους δύο πρώτους κάθε ομίλων και τέλος.
    @ bhoy
    Δεν συμφωνώ ότι κουράζουν τα προκριματικά ή τα Ευρωμπάσκετ ανά διετία. Αν δεν υπήρχαν και αυτά δεν θα υπήρχε λόγος να μαζεύονται οι ομάδες στην Ευρώπη. Και μην κρίνετε από την Εθνική μας που έχει να παίξει σε προκριματικά από το 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας, ο πρώτος είμαι. Σχετικά με την απορία του bhoy, η πλάκα είναι ότι πολλές φορές παίχτες από το ΝΒΑ παίζουν στα προκριματικά και δεν κατεβαίνουν στις μεγάλες διοργανώσεις. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2008 η Μ. Βρετανία προκρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ χάρη κυρίως στην παρουσία του Λούολ Ντενγκ, ο οποίος βεβαίως δεν πήγε στην Πολωνία. Παλαιότερα θυμάμαι τον Καναδά να προκρίνεται στο Μουντομπάσκετ της Ιντιάνα παίζοντας με τον Νας και τον Μαγκλούαρ, πήγε όμως στις ΗΠΑ χωρίς κανέναν από αυτούς και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο από την Αγκόλα!
    Σχετικά με τις αντιρρήσεις του 2ου φίλου, να ξεκαθαρίσω κάτι: Οταν είπα 'τσάλεντζ ράουντ' εννούσα τις επιπλέον προκριματικές φάσεις όπως αυτήν του περασμένου καλοκαιριού (που θα ισχύσει και το 2011) ή το νέο προ-Ολυμπιακό. Αν τα τσάλεντζ ράουντ θύμιζαν τα παλιά τουρνουά καλά θα ήταν! Τώρα πλέον έχουν γίνει ένας δεύτερος προκριματικός γύρος, καταπονώντας αθλητές και κουράζοντας τον κόσμο.
    Και όχι μόνο αυτό. Με το παρόν σύστημα, οι προκριματικοί (που όπως είπε ο φίλος είναι απαραίτητοι) ουσιαστικά χάνουν το νόημά τους γιατί όλοι περνάνε! Οι πρώτοι 5 πάνε Ευρωμπάσκετ, οι επόμενοι 6 παίζουν επιπλέον προκριματικά, οι τελευταίοι 4 παίζουν έναν όμιλο για να βρεθούν οι 2 που θα πάνε στην Β κατηγορία. Κάτι σαν το σύστημα της Ευρωλίγκα μεταξύ 1996 και 2000 όταν προκρίνονταν στην δεύτερη φάση...όλοι και έκαναν νέους ομίλους.
    Σχετικά με την πρόταση οι αγώνες πρόκρισης να γίνονταν στην χώρα διεξαγωγής: Η ΦΙΜΠΑ το έχει ήδη κάνει αυτό, καθώς για τα Ευρωμπάσκετ 2003, 2005 και 2007 είχε κάνει ένα επιπλέον τσάλεντζ ράουντ 6 ομάδων που έπαιζαν μια εβδομάδα πριν την αρχή του τουρνουά για μια θέση. Τότε το είχα θεωρήσει περιττή διαδικασία, αλλά και αυτό το σύστημα ακόμα ήταν καλύτερο από την σημερινή υπερβολή.
    Η πρότασή μου είναι: Μόνο με ένα Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια θα υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προκριματικά και θα μπορούν να προσελκύουν όλους τους αστέρες. Αν υποθέσουμε ότι μεταξύ κάθε Ευρωμπάσκετ μεσολαβούν 3 καλοκαίρια, στο πρώτο θα μπορούσαν να παίζουν οι ομάδες της Β κατηγορίας, στο δεύτερο να γίνονται τα κυρίως προκριματικά (ένα μίνι Ευρωμπάσκετ) και αν υπάρχει επιπλέον τσάλεντζ ράουντ (σαν αυτό του 2003-2007) να γίνεται το τρίτο καλοκαίρι στην χώρα του Ευρωμπάσκετ για να 'φτιάξει το κλίμα'. Με αυτόν τον τρόπο κάθε χώρα θα έχει ένα τουλάχιστον καλοκαίρι ελεύθερο μεταξύ δυο Ευρωμπάσκετ. Αν δε τα Ευρωμπάσκετ δίνουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, τότε το δέλεαρ για τους μεγάλους αστέρες να παίξουν ακόμα και από τα προκριματικά θα είναι μεγαλύτερο.
    Αυτά και συγγνώμη για την έκταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο!
    Απ΄το 2009 στην Πολωνία αποδείχτηκε πως οι ¨σούπερ σταρ¨ δεν επιμυθούν να καταπονούν τους εαυτούς τους.Όσο ενοχλητικό κι αν είναι στην συνήθειά μας ή στην παράδοση,ας ¨διδαχτεί¨ από το ποδόσφαιρο και ας μετατρέψει το Ευρωμπάσκετ σε 4ετή διοργάνωση,η FIBA.Προς όφελος όλων θα είναι.
    Αλλά για τα προ-Ολυμπιακά,θα ήθελα να συνεχίσουν.
    Όσο για τους ΝΒΑers που μου γράφεις,είναι οι εξαιρέσεις,θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα που να επιτρέπει να συμμετέχουν.Βέβαια είναι κι ατομική τους επιλογή,όλο για Ιλγκάουσκας ακούγαμε και δεν τον έχουμε δει ποτέ!Αν είναι δυναμόν,τέτοια επίδραση του άσκησε το ΝΒΑ που δε μπήκε στο κόπο να παίξει σε καμιά διοργάνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails