Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το ΝΒΑ στο πλευρό της Αϊτής


Παγκόσμια κινητοποίηση έχει προκαλέσει το δράμα της πολύπαθης Αϊτής που συνεχίζει να μετράει τα θύματά της από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας. Οι αστέρες του ΝΒΑ πρώτοι των πρώτων έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια με πρωτεργάτες τον Αλόνζο Μούρνινγκ και τον Ντουέιν Γουέιντ.

Ο «Ζο» δημιούγησε μαζί με τον Γουέιντ το ίδρυμα “Athletes Relief Fund for Haiti” και ήδη μέσα σε τέσσερις μέρες έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 800.000 δολάρια. Ο Ντουέιν Γουέιντ δώρισε τον μισθό του από ένα ματς (175.000 δολάρια), οι ΛεΜπρον Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ και Κρις Πολ έδωσαν από 100.000 δολάρια έκαστος ενώ δωρεές έκαναν μεταξύ άλλων και οι Αλ Χόρφορντ, Αντονι Πάρκερ, Κένιον Μάρτιν, Καρμέλο Αντονι, Μπεν Γκόρντον ακόμη και ο Γκιλμπέρτ Αρένας σε μία προσπάθεια να διασώσει το δικό του καταρρακωμένο προφίλ.
Επίσης, ο γεννημένος στην Αϊτή σέντερ των Φιλαντέλφια Σίξερς Σάμουελ Ντάλαμπερτ ζήτησε άδεια από την ομάδα του και μετέβη ήδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να συνεισφέρει τη βοήθειά του. Προχώρησε δε σε δωρεά 100.000 δολαρίων στη UNICEF ενώ θα δώσει και χρήματα που συγκέντρωσαν οι φίλαθλοι των Σίξερς στον αγώνα με τη Μινεσότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails