Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Τα σενάρια πρόκρισης στην Ευρωλίγκα


Πέντε εισιτήρια για τη φάση των 16 ζητούν κάτοχο στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα με 11 ομάδες να έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους. Από τις 11 αυτές ομάδες μόλις δύο, ο Ολυμπιακός και η Χίμκι Μόσχας έχουν και εξασφαλισμένη θέση, 1οι οι ερυθρόλευκοι στον δεύτερο όμιλο, και 3η η πρωτάρα ρωσική ομάδα στον τέταρτο.


Στον 1ο όμιλο η Μπαρτσελόνα με νίκη επί της Σιένα ή ακόμη και ήττα μέχρι και με 18 πόντους διαφορά θα κρατήσει την 1η θέση με την ιταλική ομάδα να είναι 2η. Οσον αφορά την πρόκριση μέσω της 3ης και 4ης θέσης, τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για τα τελευταία εισιτήρια. Η πρόκριση θα κριθεί από τα ματς Τσιμπόνα-Βιλερμπάν και Φενέρμπαξε-Ζαλγκίρις με τα εξής σενάρια.

Με νίκες τους Βιλερμπάν και Φενέρμπαξε προκρίνονται στην επόμενη φάση. Με νίκες Τσιμπόνα, Φενέρμπαξε προκρίνεται 3η η Φενέρ και 4η η Τσιμπόνα αρκεί να νικήσει με 4 πόντους διαφορά αλλιώς προκρίνεται η Βιλερμπάν. Με νίκες Τσιμπόνα, Ζαλγκίρις προκρίνεται η Τσιμπόνα και η Ζαλγκίρις αρκεί η Ζαλγκίρις νικήσει με 3 πόντους διαφορά αλλιώς προκρίνεται η Φενέρμπαξε. Με νίκες Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις προκρίνεται η Βιλερμπάν και η Ζαλγκίρις αν νικήσει με 7 πόντους διαφορά αλλιώς προκρίνεται η Φενέρμπαξε.

Στον 2ο ομιλο ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα 1ος ότι και να συμβεί στο ματς με την Παρτιζάν. Οι Σέρβοι με νίκη τους στο ΣΕΦ και παράλληλα ήττα της Ουνικάχα στη Λιθουανία με τη Λιέτουβος «κλέβουν» τη 2η θέση από τους Ισπανούς. Οσο για την 4η θέση πρόκρισης μονομαχούν Λιέτουβος και Εφες Πίλσεν. Οι Λιθουανοί προκρίνονται ως 4οι με νίκη επί της Ουνικάχα ή ήττα της Εφες στην Ορλεάνη ενώ η τουρκική ομάδα προκρίνεται μόνο με νίκη της στη Γαλλία και ήττα της Λιέτουβος εντός από την Ουνικάχα.

Στον 3ο όμιλο η πρωτιά θα κριθεί στο ματς ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ. Η Μακαμπί παίρνει τη 2η θέση μόνο αν νικήσει στο ΟΑΚΑ το Μαρούσι και παράλληλα η Κάχα Λαμποράλ νικήσει στη Μόσχα. Οσον αφορά στην 4η θέση του ομίλου, το Μαρούσι την κατακτά αν νικήσει τη Μακαμπί ή αν χάσει η Λοτομάτικα στη Ρώμη από την Ολίμπια Λουμπλιάνα. Η δε ιταλική ομάδα προκρίνεται ως 4η μόνο αν νικήσει την Ολίμπια και παράλληλα χάσει τοΜαρούσι.

Τέλος στον 4ο όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραμείνει στην 1η θέση με νίκη στο Μιλάνο ή ήττα του Παναθηναϊκού στο Ολντενμπουργκ. Οι πράσινοι θα ανέβουν στην 1η θέση με νίκη τους στη Γερμανία και ήττα της Ρεάλ στο Μιλάνο. Η Χίμκι είναι σίγουρα 3η στον όμιλο ενώ η 4η θέση θα κριθεί στα ματς Προκόμ-Χίμκι και Μιλάνο-Ρεάλ. Η ιταλική ομάδα προκρίνεται αν νικήσει τη Ρεάλ ή αν ηττηθεί η Προκόμ στην Πολωνία ενώ η Προκόμ παίρνει την πρόκριση με νίκη της επί της αδιάφορης Χίμκι και ήττα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο από τη Ρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails