Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Στο δρόμο για τους "8"


Δύο ισπανικές, δύο γερμανικές, μία ιταλική και μία γαλλική ομάδα θα βρεθούν στο δρόμο Αρη και Πανελλήνιου για τα προημιτελικά του EuroCup. Ο Αρης κληρώθηκε στον Ομιλο Ι μαζί με την Αλμπα Βερολίνου, τη Μπανταλόνα και τη Λε Μαν, ο δε Πανελλήνιος στον Ομιλο Κ μαζί με τη Μπάμπεργκ, τη Μπενετόν Τρεβίζο και τη Μπιλμπάο. Μάθετε τα μυστικά των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων.
Για τον Αρη θεωρητικά η αποστολή είναι σαφώς πιο δύσκολη αφού θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες που έδωσαν το παρόν στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα. Η γνωστή μας Αλμπα Βερολίνου με τον Λούκα Παβίτσεβιτς στον πάγκο της έχει έως τώρα το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα Γερμανίας. Δύναμή της είναι οι αμερικανικοί Τζένκινς και ΜακΙλρόι στην περιφέρεια ενώ πρόσφατα ενισχύθηκε με τον Γιούριτσα Γκολέματς που πέρασε από τον Παναθηναϊκό και αντικατέστησε τον Μπαϊράμοβιτς.Υπάρχει ακόμη ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Πανιώνιο Ντράγκαν Ντόιτσιν, ο αμερικανός σέντερ Τσαμπ και ο πρώην κυανέρυθρος Ρασάρντ Ράιτ με τους ταλαντούχους Γερμανούς Ζβιένερ και Φάσλερ, τον διεθνή γκαρντ Χάμαν και τον επίσης γνώριμό μας από τη θητεία του σε πολλές ελληνικές ομάδες Μπλαγκότα Σέκουλιτς.
Η Λε Μαν είναι επίσης πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Γαλλίας ισόβαθμη με τη Σολέ. Ο γαλλοαμερικανός προπονητής της Τζον-Ντέιβιντ Τζάκσον στηρίζεται σε μία τριπλέτα σταρ, τον σκόρερ Ντεγουόρικ Σπένσερ, τον προ τριετίας πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκα Μαρκ Σάλιερς και τον βραζιλιάνο σέντερ Ζοάο Πάολο Μπατίστα. Από τους γηγενείς ξεχωρίζει ο ταλαντούχος γκαρντ Αντουάν Ντιό και ο πολύπειρος Τιερί Ριπέρ μαζί με τον μέχρι πέρυσι παίκτη των Τρικάλων Γκιγιόμ Γιανγκό.
Οσο για τη Μπανταλόνα, μετά την παραχώρηση του Ρίκι Ρούμπιο το περασμένο καλοκαίρι, κάλυψε τη μεγάλη τρύπα που υπήρχε στο ταμείο της και διαθέτει ένα ρόστερ με πλειάδα πολύ καλών παικτών. Ξεχωρίζει ο Σέρβος διεθνής Ούρος Τρίπκοβιτς, ο Λετονός διεθνής Κριστάπς Βάλτερς (έπαιξε και στον Πανιώνιο), ο επίσης Σέρβος Λούκα Μπογκντάνοβιτς, ο Ολλανδός σέντερ Χενκ Νορέλ (επιλογή του ντραφτ του ΝΒΑ το περασμένο καλοκαίρι), ο ταλαντούχος Γάλλος Αλέν Κοφί (παλαιότερα στη Λε Μαν), ο Βραζιλιάνος σέντερ Ερνάντεζ-Σονσέκα και φυσικά ο σούπερ-σταρ της ομάδας, ο αμερικανός Κλέι Τάκερ, 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ισπανίας έως τώρα, ένας παίκτης που στο παρελθόν έπαιξε για λίγο στην Α1 με τη ΜΕΝΤ!
Πιο βατός δείχνει ο όμιλος για τον Πανελλήνιο. Η Μπενετόν Τρεβίζο που έπαιξε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα με τον Φρανσέσκο Βιτούτσι πλέον στον πάγκο της (διαδέχθηκε τον Τούρκο Μαχμούτι) είναι ασταθής τη φετινή σεζόν και ευάλωτη εκτός έδρας. Το καλοκαίρι έκανε πολλές μεταγραφές όπως του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Νταβόρ Κους, του Βόσνιου Γιασμίν Χούκιτς (τραυματίας αυτό τον καιρό), του αμερικανού σκόρερ Γκάρι Νιλ (Μπαρτσελόνα) και του ταλαντούχου Λιθουανού Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Παρέμεινε ο Κροάτης σέντερ Σάντρο Νίτσεβιτς (ΑΕΚ) ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε ο αμερικανός CJ Ουάλας. Υπάρχει ακόμη ο αμερικανοιταλός Ντάνιελ Χάκετ και ο αμερικανός Κέλβιν Ρίβερς.
Η γερμανική Μπάμπεργκ είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων ειδικά εκτός έδρας. Ο αμερικανός Κρις Φλέμινγκ που βρίσκεται στον πάγκο της στηρίζεται στον πολύπειρο αμερικανό σκόρερ Κέισι Τζέικομπσεν (Τάου, Αλμπα), στον πρώην παίκτη του Αρη Αντόν Γκαβέλ, τον ταλαντούχο Γερμανό Τιμπόρ Πλέις και στον πρώτο σκόρερ της ομάδας (και) φέτος, τον Σέρβο Πρέντραγκ Σουπούτ. Υπάρχουν ακόμη ο αμερικανός γκαρντ Γκολντσμπέρι και ο συμπατριώτης του σέντερ Ελτον Μπράουν.
Τέλος η Μπιλμπάο, είναι εκ των ουραγών στην Ισπανία και πριν λίγες μέρες άλλαξε προπονητή μετά την απόλυση του Τίξους Βιντορέτα με τους Μάλκοβιτς και Ρέπεσα υποψήφιους αντικαταστάτες του. Ο Λετονός Γιάνις Μπλουμς, ο νεοαποκτηθείς από τη Ρεάλ Αξέλ Ερβέλ, ο διεθνής Ισπανός Αλεξ Μουμπρού, ο γνωστός μας από τη θητεία του σε Ολυμπιακό και Μαρούσι Ρεινάλντας Σειμπούτις, ο Γάλλος σέντερ Ζερόμ Μουαζό, οι διεθνείς Κροάτες Μάρκοτα και Μπάνιτς και οι αμερικανοί Γουόρεν και Κόνλεϊ συνθέτουν το πλούσιο ρόστερ της.

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ


Παίκτης
Ομάδα
Ομάδες στην Α1
Ρεινάλντας Σειμπούτις
Μπιλμπάο
Ολυμπιακός, Μαρούσι
Ρόμπερτ Κόνλει
Μπιλμπάο
Ιωνικός Ν.Φ.
Αντόν Γκαβέλ
Μπάμπεργκ
Αρης
Ερικ Τέιλορ
Μπάμπεργκ
Ηράκλειο
Νταβόρ Κους
Μπενετόν
ΑΕΚ
Σάντρο Νίτσεβιτς
Μπενετόν
ΑΕΚ
Κριστάπς Βάλτερς
Μπανταλόνα
Πανιώνιος
Κλέι Τάκερ
Μπανταλόνα
ΜΕΝΤ
Ντράγκαν Ντόιτσιν
Αλμπα
Πανιώνιος
Γιούριτσα Γκόλεματς
Αλμπα
Πανελλήνιος, Παναθηναϊκός
Μπλαγκότα Σέκουλιτς
Αλμπα
Μαρούσι, ΠΑΟΚ, Αρης, ΑΕΚ
Ρασάντ Ράιτ
Αλμπα
Πανιώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails