Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Βλέπει Παρίσι ο Ολυμπιακός


Δρόμος ανοιχτός για το φάιναλ-φορ του Παρισίου δημιουργήθηκε για τον Ολυμπιακό ο οποίος όπως αναμενόταν «ορίσθηκε» σε όμιλο της φάσης των 16 μαζί με Κάχα Λαμποράλ, Χίμκι Μόσχας και Τσιμπόνα αλλά το κυριότερο ο όμιλό του «διασταυρώνεται» στα προημιτελικά με αυτόν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και των Ουνικάχα, Ζαλγκίρις και Προκόμ κάτι που σημαίνει ότι αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν την 1η θέση στον όμιλο της Β Φάσης τότε δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο στο δρόμο για το φάιναλ-φορ. «Τυχερός» στον όμιλο, όχι στο «σταύρωμα» των προημιτελικών, ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν στον Ε Ομιλο με Μπαρτσελόνα, Παρτιζάν και Μαρούσι αλλά είτε προκριθούν 1οι είτε 2οι θα πέσουν με μία εκ των Ρεάλ, Σιένα, Μακαμπί ή Εφες Πίλσεν.
Αναλυτικά οι όμιλοι και η… συνέχεια
Ε ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Παρτιζάν
Μαρούσι
F ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης
Σιένα
Μακαμπί
Εφες Πίλσεν
G ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ουνικάχα Μάλαγα
Ζαλγκίρις Κάουνας
Προκόμ
H ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός
Κάχα Λαμποράλ
Χίμκι Μόσχας
Τσιμπόνα


ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1ος E Ομίλου-2ος F Ομίλου
1ος F Ομίλου-2ος E Ομίλου
1ος G Ομίλου-2ος H Ομίλου
1ος H Oμίλου-2ος G Ομίλου

Οσον αφορά τις πιθανότητα οι δύο «αιώνιοι» να συναντηθούν στον ημιτελικό του Φάιναλ-Φορ αυτές υπάρχουν αν βγει 1ος ο Παναθηναϊκός στον όμιλό του και 2ος ο Ολυμπιακός στον δικό του και προχωρήσουν τα προημιτελικά ή αν ο Παναθηναϊκός βγει 2ος στον όμιλό του και ο Ολυμπιακός 1ος στον δικό του. Αν οι δύο ομάδες πάρουν την ίδια θέση στη βαθμολογία της φάσης των 16 μπορούν να βρεθούν αντίπαλοι μόνο στον τελικό.

2 σχόλια:

  1. Κακώς δεν τηρήθηκαν όλα τα κριτήρια, όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα 2 ελληνικές ομάδες να κληρωθο΄λυν στον ίδιο όμιλο. Απαράδεκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενο θα έλεγα φίλε voyio. Ηταν 50-50 να κληρωθούν μαζί οι δύο ελληνικές ομάδες αφού πήγαινε "πακέτο" το Μαρούσι με την Παρτιζάν που ήταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Τηρήθηκαν όλα τα κριτήρια κανονικά αφού 1ο είναι το "ομαδες από τον ίδιο όμιλο" και μετά το "ομαδες απο την ιδια χωρα". Αν το Μαρουσι ηταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας τότε σίγουρα δεν θα επεφτε στον Παναθηναϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails