Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Και τώρα, κάνουμε τον σταυρό μας...

Τα όσα έλαβαν χώρα στο παρκέ του ΟΑΚΑ στον αγώνα της Ελλάδας με τη Σερβία που δεν τελείωσε ποτέ, μέχρι ενός ορίου μπορούν να δικαιολογηθούν. Αυτό όμως που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί είναι ο "βρασμός ψυχής" των δικών μας διεθνών (αδιαφορώ παντελώς για τους Σέρβους και τις συνέπειες που θα έχουν, άλλωστε κάποιοι από αυτούς τις αξίζουν και με το παραπάνω...) που -μακάρι να αποδειχθώ απλά ψεύτης στις προβλέψεις- κινδυνεύουν, όσοι συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια με αποκλεισμό από διεθνείς αγώνες. Και όλα αυτά σχεδόν μία εβδομάδα πριν από το τζάμπολ στο Μουντομπάσκετ. Πως έδρασε στο πρόσφατο παρελθόν η FIBA σε παρόμοιες περιπτώσεις. Που... ελπίζουμε για να μη χάσουμε στα καλά καθούμενα παίκτες της ομάδας με τιμωρία.


Το ποιός έφταιγε, ποιός ξεκίνησε και ποιος χτύπησε πιο δυνατά στην κλωτσοπατινάδα ουδόλως μας απασχολεί. Μεγάλα παιδιά είναι όλοι όσοι συμμετείχαν και από τις δύο πλευρές ας λύσουν τις διαφορές τους, αλλά έξω από το γήπεδο και ας αφήσουν τις συλλογικές κόντρες που τόσο πια κακό έχουν κάνει μακριά από την Εθνική.
Αυτό που απασχολεί πλέον είναι τρεις εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων από ελληνικής πλευράς, δηλαδή οι Φώτσης, Σχορτσιανίτης και Μπουρούσης να μην τιμωρηθούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία η οποία σε ανάλογες παρόμοιες περιπτώσεις έδειξε μεν ευαισθησία (ως όφειλε) αλλά οι αποφάσεις για τις τιμωρίες των παικτών βγήκαν με χαρακτηριστική καθυστέρηση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός Στέφανο Μαντσινέλι ο οποίος γρονθοκόπησε κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα Ιταλίας-Καναδά αντίπαλό του, σε αγώνα μάλιστα που ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα και όχι επίσημο τουρνουά στο καλεντάρι της FIBA όπως το "Ακρόπολις" τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 αγώνων. Τα χειρότερα περίμεναν όμως δύο Ουρουγουανούς και έναν Μεξικανό οι οποίοι πλακώθηκαν στο ξύλο στις 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια αγωνα του τουρνουά "Αμέρικας" με τους δύο Ουρουγουανούς να αποκλείονται για δυο χρόνια με τον Μεξικάνο Μπεκ να αποκλείεται με ένα χρόνο από κάθε διεθνή διοργάνωση!
Που υπάρχει η ελπίδα να μην τιμωρηθούν, τουλάχιστον άμεσα, οι δικοί μας παίκτες; Στο γεγονός ότι η FIBA πήρε τις αποφάσεις για τις τιμωρίες και των τεσσάρων αυτών παικτών μετά από 2 μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου του 2009. Ας κάνουμε λοιπόν τον σταυρό μας και ας ελπίσουμε -αν πράξει- να πράξει με την ίδια καθυστέρηση...

9 σχόλια:

  1. Από την Σκύλλα του εθνικού φρονήματος...στην Σκύλλα της οπαδικής ταυτότητας...
    Αυτά από μια περιήγηση στο διαδύκτιο.
    Καλές κι άγιες οι δηλώσεις του τσαρτσαρή,αλλά είναι παλαιάς κοπής,έτους 1995 και βάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bhoy
    Μια απο τα ίδια... Ελληνάρικες κορώνες και από ουσία μηδέν. Για την ταμπακέρα, τίποτα; Εχω τόσα πολλά να γράψω και να μοιραστώ αλλά έχω και τόσα νεύρα με όσα είδα, άκουσα και διάβασα που προτιμώ να περιμένω μέχρι τον πρωινό καφέ για τα υπόλοιπα. Γιατί είναι πολλά. Μα πάρα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννη θεωρείς ότι μετά τα όσα έγιναν έχει σημασία το αν θα τιμωρηθούν οι διεθνείς μας;

    Προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου, προσπαθώ να καταλάβω τι έπαθαν οι Σόφο, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Μπουρούσης καθώς και τι παίρνει ο Κρστιτς;

    Δεν με νοιάζει ειλικρινά σήμερα αν θα τιμωρηθούν, αν θα πάνε μουντομπάσκετ....Η τέλεια δυσφήμιση του αθλήματος. Δυστυχώς λόγω του γεγονότος ότι δεν το είδα προσεκτικά όλο το παιχνίδι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη στο αν η διαιτησία ως συνήθως στα Ακροπολις πάσχιζε να μας δώσει τη νίκη.

    Τις δηλώσεις Τσαρτσαρή ας τις αφήσουμε στην άκρη.

    ακιλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ένα μπαράζ κακότυχων γεγονότων σήμερα - δεν είχα τα 15 ευρώ μαζί μου,πηγαίνοντας να βρω το 1 ευρώ από φίλη,έχασα και τα 10! - τελικώς αυτό το συμβάν (που ευτυχώς δεν το είδα ούτε τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση) ήταν το κερασάκι στην κακοτυχία...

    υ.γ. η τιμωρία των Λατίνων,ήταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ήταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων bhoy.

    Επίσης νομίζω ότι εκτός από τα ελληνικά καλόπαιδα που συμφωνώ απόλυτα με όσα τους καταλογίζεται και τον ανισόρροπο Κρίστιτς, κάποιος θα πρέπει να μαζέψει τον Τεόντοσιτς. Δηλαδή αν είναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται και οι Τσαρτσαρής, Φώτσης και Σοφοκλής θα πρέπει να τιμωρηθούν με βάσει το προβλεπόμενο ποινολόγιο άμεσα και δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει εάν θα χάσουν ή όχι το Παγκόσμιο κύπελλο. Συμφωνώ με τον πιο πάνω ανώνυμο ότι κάποιος θα πρέπει να μαζέψει επιτέλους τον Τεόντοσιτς δεν μπορεί πάντα όλοι να έχουν πρόβλημα μαζί του και αυτός να είναι μονίμως το θύμα, ενώ από τους Σέρβους και με βάση τα όσα είδα θα πρέπει να τιμωρηθούν οι Μπιέλιτσα και Κέσελι. Η πράξη του Κρστιτς ξεφεύγει από τα όρια της αθλητικής δικαιοσύνης και νομίζω ότι ο Μπουρούσης θα πρέπει να επιμείνει στην μήνυση του.
    Τέλος έλεος
    α) για τις δηλώσεις Τσαρτσαρή - Ο καθένας μπορεί να δίνει τα λεφτά του σε όποιον και όπου θέλει, τα έξώ οι γιούγκοι του 95 νομίζω ότι πήγαν μία ολόκληρη γενιά πίσω
    β) για την αναφορά του Ιβκοβιτς στην διαιτησία - Μπαρμπά Ντούντα μετά από τέτοια κλωτσοπατινάδα και καρεκλάδα το να αναφέρεσαι στην διαιτησία ενός φιλικού αγώνα είναι το λιγότερο ατυχές.
    γ) Για τις ηθικοπλαστικές δηλώσεις δημοσιογράφων, φιλάθλων κλπ. - Προσωπικά με ενοχλούν περισσότερο και από το ξύλο στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δηλώσεις του Τσαρτσα μυρίζουν πτωμαίνη του 1990 με στυλ Ιωαννίδη.

    Αλλά κάτι εξίσου βασικό, ο Ιωαννίδης μεν είχε 2 Σέρβους,ο δε Τσαρταρής έχει 1+1 Σέρβους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ακιλας
    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου (μα καθόλου) αν και πως θα τιμωρηθούν οι Σέρβοι. Με αφήνει παγερά αδιάφορο. Με ενδιαφέρει τι θα γινει με τους δικούς μας.
    @bhoy
    Η τιμωρία όλων ηταν σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και μόνο. Η FIBA δεν έχει δικαιοδοσία να τιμωρήσει π.χ. ενα παικτη να μην παιζει στην Ευρωλίγκα ή στην επαγγελματικη λιγκα της χωρας του παρά μονο σε αγωνες εθνικων ομάδων.
    @ philosofos
    Συμφωνώ ότι πρεπει να τιμωρηθούν οι δικοί μας (επαναλλαμβάνω δεν με ενδιαφερει τι θα γινει με τους Σέρβους, τους αγνοώ). Συμφωνω στο σχολιο σου για τις δηλωσεις του Ντουντα αλλα ηταν μερος του "παιχνιδιού" που αναφέρω σε αλλο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails