Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: -5 μέρες, όλα τα τελευταία νέα

Η επιδημία τραυματισμών παικτών λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος καλά κρατεί. Τελευταίο θύμα, ο Ισπανός πλέι-μέικερ των Τορόντο Ράπτορς Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν ο οποίος έπαθε θλάση και τέθηκε επισήμως εκτός της διοργάνωσης με τον Ραούλ Λόπεζ να αναμένεται να πάρει τη θέση του. Προβλήματα ακόμη σε Γαλλία και Ιράν με τους τραυματισμούς των Μαινμί και Νικχάχ Μπαχραμί αντίστοιχα, ενώ ακυρώθηκε το φιλικό της Λιθουανίας με το Ιράν και αντ’ αυτού θα αντιμετωπίσει τη… Ζαλγκίρις Κάουνας. Τις τελικές 12αδες ανακοίνωσαν Γερμανία και Λιθουανία.
Ο Καλδερόν λοιπόν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με της ΗΠΑ στην Κάχα Μάχικα της Μαδρίτης και όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ισπανική Ομοσπονδία θα χάσει το Μουντομπάσκετ. Επικρατέστερος να τον αντικαταστήσει στη 12αδα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών είναι ο Ραούλ Λόπεζ.
Στη Γαλλία, ο Ιαν Μαινμί τραυματίστηκε στο πόδι και θα χρειαστεί να μείνει τουλάχιστον μία εβδομάδα εκτός δράσης. Δεδομένης πάντως της λειψανδρίας στις θέσεις των ψηλών, ο Βινσέν Κολέ, Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας είναι διατεθειμένος να τον περιμένει να επιστρέψει και θα τον δηλώσει στην τελική 12αδα.
Αυτός που κινδυνεύει να χάσει τη διοργάνωση είναι ο Ιρανός σκόρερ Σαμάντ Νικχάχ Μπαχραμί. Ο Μπαχραμί που μαζί με τον Χανταντί και τον Καζεμί θεωρούνται οι καλύτεροι παίκτες των πρωταθλητών Ασίας, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι είναι τραυματίας και το πιθανότερο είναι να μην προλάβει να αποθεραπευθεί μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης.
Οι Ιρανοί, δε, ενημέρωσαν την Ομοσπονδία της Λιθουανίας πως τελικά δεν θα μεταβούν στο Κάουνας για το προγραμματισμένο τελευταίο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες για τις 24 Αυγούστου και έτσι η Εθνική Λιθουανίας, ελλείψει αντιπάλου, θα παίξει με τη Ζαλγκίρις Κάουνας! Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας Κεστούτις Κεμζούρα, δε, ανακοίνωσε ότι οι Λουκάουσκις και Εϊτουταβίτσιους, δύο γκαρντ δηλαδή, κόβονται από την αποστολή της ομάδας. Ετσι, η τελική 12αδα της Λιθουανίας θα αποτελείται από τους: Καλνιέτις, Σειμπούτις, Ντελινικάιτις, Γκετσεβίτσιους, Πόσιους, Γιασάιτις, Μασιούλις, Κλέιζα, Γιανκούνας, Κλιμαβίτσιους, Γιαβτόκας και Αντριουσκεβίτσιους.
Την τελική της 12αδα ανακοίνωσε και η Γερμανία με τον Ντιρκ Μπάουερμαν να αφήνει εκτός ομάδας τον Κόνραντ Βισόκι και τον Γιασίν Ιντμπίχι. Η 12αδα των Γερμανών θα αποτελείται από τους: Μπέντσινκ, Γκριν, Γκίντερ, Χάμαν, Χάρις, Γιάγκλα, ΜακΝόουτον, Ολμπρεχτ, Πλέις, Σάφαρτσικ, Σβέτθελμ και Στάιγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails