Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

2 Αυγούστου: Αγώνες προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ

Σε φουλ ρυθμούς μπαίνουν τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Τουρκίας και πλέον θα τα παρακολουθούμε… στενότατα μέχρι το τζάμπολ. Τη Δευτέρα η Γερμανία νίκησε εύκολα τη Σουηδία, η Ισπανία σε ρυθμό προπόνησης επικράτησε της αντιπάλου της Ελλάδας Ακτής Ελεφαντοστού ενώ η Λιθουανία χρειάστηκε παράταση για να νικήσει την Τσεχία.
Αναλυτικά τα φιλικά της Δευτέρας 2 Αυγούστου
Γερμανια-Σουηδια 82-66
Η Γερμανία στην τελευταία ημέρα του τετραεθνούς τουρνουά στο Λέιντεν της Ολλανδίας και μετά τη νίκη της επί του Βελγίου στην πρεμιέρα και την ήττα από τη γηπεδούχο Ολλανδία την Κυριακή, επικράτησε με 82-66 της Σουηδίας. Κορυφαίος της ομάδας του Μπάουερμαν που δεν είχε στη διάθεσή της τον τραυματία Ντέμοντ Γκριν ήταν ο Ρόμπιν Μπέντσινγκ με 16 πόντους.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπέντσινγκ 16, Χάμαν, Χάρις 8, Σάφαρτσικ 6, Γκίντερ, Στάιγκερ 9, Χάιν, Σβέθελμ 3, Βισόκι 11, Γιάγκλα, Ολμπρεχτ 9, Ιμπντιχί 6, Πλέις 5, ΜακΝτόουτον 6.
Ισπανια-Ακτη Ελεφαντοστού 85-70
Στον δεύτερο αγώνα προετοιμασίας μετά από αυτόν με τη Β Καναδά, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία επικράτησε σχετικά εύκολα της αντιπάλου της Ελλάδας στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ Ακτής Ελεφαντοστού με 85-70 στο Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων. Οι Ισπανοί είχαν για πρώτο σκόρερ τον Φραν Βάσκες με 11 πόντους. Αναλυτικά οι πόντοι των δύο ομάδων:
ΙΣΠΑΝΙΑ: Μαρτίνεθ 6, Ρούντι 5, Ρούπιο 3, Ναβάρο 10, Καλδερόν 4, Ρέγες 4, Κλαβέρ 5, Βάσκεθ 11, Μ.Γκασόλ 10, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόσα 6, Σαν Εμετέριο 4, Σουάρεζ 8
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Τοτί, Ντιαμπατέ 8, Αμπούο 12, Αμαγκού 6, Κονατέ 5, Λαμιζανά 9, Ν’Ντιαγιέ 5, Ασίε 11, Σουμαχόρο, Καλέ 2, Μειτέ, Κονέ 12
Λιθουανια-Τσεχια 93-84 (κ.α.75-75)
Σκούρα τα βρήκε η Λιθουανία στον κατά σειρά δεύτερο αγώνα προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Μετά την άνετη νίκη της επί της Φινλανδίας το Σάββατο, χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει της Τσεχίας με 93-84 στην πόλη Πανεβέζις. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές του Κεμζούρα ήταν ο Παούλιους Γιανκούνας με 25 πόντους. Οι πόντοι της Λιθουανίας.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιανκούνας 25, Μασιούλις 10, Σεϊμπούτις 10, Ντειλινικάιτις 9, Μοτιεγιούνας 8, Πόσιους 6, Καλνιέτις 6, Λουκάουσκις 6, Γκούστας 3, Κλιμαβίτσιους 3, Γιαβτόκας 5, Αντριουσκεβίτσιους 2.

3 σχόλια:

  1. Σου ξέφυγε το Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής...http://www.fibaamericas.com/torneos1_us.asp?t=QHTPBMUSDH

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠιΖήτα
    Δεν μου ξέφυγε. Το αντίθετο μάλιστα. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος οι "δεύτερες" ομάδες των Νοτιοαμερικανικών ομάδων που θα παίξουν στο Παγκόσμιο, αποτελούμενες από νεαρούς παίκτες. Αυτό έλλειπε άλλωστε να παίξουν σε δύο μεγάλες διοργανώσεις οι... καλοί. Αργεντινή, Βραζιλία και Πουέρτο Ρίκο παίζουν σήμερα στη Σάλτα σε ένα τετραεθνές τουρνουά (μαζί με την Παραγουάη) και στη συνέχεια σε νέο τουρνουά στη Μπραζίλια της Βραζιλίας (στο τέλος της εβδομάδας).
    Πάντως χαίρομαι που Αυγουστιάτικα δεν είμαι μόνος και χαίρομαι που είστε προσεκτικοί σε όλα...
    Υ.Γ. Οπως αναφέρω και στο παραπάνω κείμενο ούτε ο Καναδάς έχει "βγάλει" ακόμη την πρώτη του ομάδα και στην Ισπανία έπαιξε μία ομάδα "επίλεκτων" και διασύρθηκε από την Ισπανία. Η ίδια ομάδα (την οποία κάκιστα όλα τα ελληνικά σάιτ αποκαλούν Εθνική Καναδά...) είχε χάσει πριν δύο εβδομάδες από τη... Φινλανδία, την Τυνησία και άλλες ομάδες σε τουρνουά στη Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E,να μην σε πικάρουμε με μια "παράλειψη";
    Ναι,ναι ξέρω!!!
    Πάντως τα χαστούκια των πορτορίκων με τους ελτρικολόρε,είναι η σάλτσα που δεν έχουμε εδώ στας Ευρώπας.

    υ.γ. σα να υποτιμώνται φέτος οι Βραζιλία/Αργεντινή κι 3 θέση απέχει από την 5η ένα χαμένο 3ποντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails