Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Goodbye Μίνωα, welcome back Ηλία…

Η σημερινή μέρα έχει και τα καλά της, έχει και τα άσχημά της για την Α1 και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα κακά μαντάτα (για να μας μείνει η γλύκα με τα καλά στο τέλος…) που αφορούν στον Πανελλήνιο και την οριστική, σύμφωνα με πληροφορίες, απεμπλοκή του Μίνωα Κυριακού από τα της ομάδας του Πανελλήνιου και της ΚΑΕ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο mr.ΑΝΤ-1 το πήρε απόφαση και αποσύρεται από τη διοίκηση της ομάδας των Ολυμπιονικών όπως είχε πράξει πριν μερικούς μήνες και με τον ερασιτέχνη Πανελλήνιο που πλέον πέρασε στα χέρια διοικούσας επιτροπής. Το μέλλον πάντως της ΚΑΕ μόνο ευοίωνο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού ζητείται… τρελός που θα αναλάβει τις τύχες της σε μία πολύ δύσκολη περίοδο και για την οικονομία και για το μπάσκετ γενικότερα.
Στον Πανελλήνιο λοιπόν γυρίζουν σελίδα (στην καλύτερη…) ή κατεβάζουν ρολά (στη χειρότερη, καθώς η αποχώρηση Κυριακού έρχεται τέλη Αυγούστου με τα χρονικά περιθώρια κάτι περισσότερο από στενά για την εξεύρεση λύσης) ενόψει της νέας σεζόν. Το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες (7 Ιουνίου η ομάδα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στους μικρούς τελικούς των πλέι-οφ με το Μαρούσι) δεν έχει… κινηθεί τίποτα και ουδείς έχει ασχοληθεί με την ομάδα ήταν απλά ο προάγγελος των εξελίξεων. Μέχρι και το επίσημο site της ομάδας από τις 8 Ιουνίου όταν έκανε έναν απολογισμό της σεζόν μέχρι σήμερα έχει αναρτήσει ένα άρθρο-ευχαριστήριο στον Ιαν Βουγιούκα στις 16 Ιουλίου. Ούτε καν τη συμμετοχή της ομάδας στην τελική φάση του EuroCup δεν ανέφερε κάπου…
Κυριακού τέλος λοιπόν αλλά Λιανός is back! Ο Ηλίας Λιανός μετά από ένα χρόνο ξεκούρασης και ανασύνταξης δυνάμεων επιστρέφει και μάλιστα δυναμικά στα του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα και του Πανιωνίου ειδικότερα. Αυτό που επί μήνες προσπαθούσε, δηλαδή να δεσμεύσει τη διοίκηση που έτρεξε την ομάδα τη σεζόν 2009-2010 να αναλάβει να αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού ανοίγματος (που ανέρχεται σε 900.000 ευρώ) από τη σεζόν που προηγήθηκε το κατάφερε αφού την Τρίτη έπεσαν και οι σχετικές υπογραφές στα ιδιωτικά συμφωνητικά. Πλέον ο Λιανός από την ερχόμενη Δευτέρα σηκώνει τα μανίκια και επιστρέφει δριμύτερος στον Πανιώνιο αφού αυτός πλέον θα είναι (ξανά) το απόλυτο αφεντικό και χρηματοδότης της ομάδας, εκείνος θα ορίσει δικούς του ανθρώπους στο νέο ΔΣ, αυτός θα αναλάβει να φέρει ξανά τον Πανιώνιο στον «αφρό» όπου βρέθηκε πριν δύο χρόνια με τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ο Λιανός έχει ήδη αποφασίσει να κρατήσει τον Νέναντ Μάρκοβιτς στον πάγκο της ομάδας (δίνοντας έτσι τέλος στις… κάτι παραπάνω από φήμες περί επιστροφής του Γιώργου Καλαφατάκη στην «πλατεία») με τον οποίο μάλιστα θα συναντηθεί εντός των ημερών ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Λιανός δεν θα κάνει τα ίδια «λάθη» του παρελθόντος, θα είναι πιο προσεκτικός και φειδωλός στις οικονομικές συμφωνίες και θα κρατήσει το μπάτζετ της ομάδας σε λογικά επίπεδα, κάτω ακόμη και από τα περσινά (τα οποία από ένα σημείο και ύστερα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο της διοίκησης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το τεράστιο άνοιγμα) φτιάχνοντας πάντως μία αξιοπρεπέστατη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails