Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ουαί υποκριτές...

Μπορεί όλες τις προηγούμενες μέρες από την ελληνική Ομοσπονδία να διαβεβαίωναν πως αρχικά δεν πρόκειται να επέμβει η FIBA στα όσα έγιναν στο "Ακρόπολις" και στη συνέχεια πως "δεν πρόκειται να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια πριν το Μουντομπάσκετ" και τέλος να διέρρεαν πως "οι ποινές θα είναι... χάδια", αλλά τελικά δικαιώθηκαν όσοι προέβλεπαν εξ αρχής και με βάση προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις την ποινή των δύο αγωνιστικών. Δεν διεκδικούμε συγχαρητήρια επειδή από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ είχαμε ουσιαστικά "προβλέψει" και "προαναγγείλει" τόσο την τιμωρία όσο και το ύψος αυτής (από δύο αγωνιστικές σε Σχορτσιανίτη και Φώτση που δεν παίζουν με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο) αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι που ήμασταν από τους ελάχιστους που κόντρα στις... κατευθύνσεις είπαν τα πράγματα με το όνομά τους και δεν ωραιοποιήσαμε τις καταστάσεις.
Η FIBA λοιπόν ανακοίνωσε την απόφασή της για την τιμωρία των δύο Ελλήνων παικτών με 2 αγωνιστικές για συμμετοχή στα επεισόδια με τους Σέρβους (για το τυπικό της είδησης και μόνο ο Κρστιτς έφαγε 3 αγωνιστικές και ο Τεόντοσιτς 2) και πλέον η Εθνική μας καλείται να κερδίσει ένα ματς (με το Πουέρτο Ρίκο) κόντρα σε παίκτες σαν τον Ράμος, τον Μπάλκμαν και τον Πίβι όπου και οι δύο ψηλοί μας θα ήταν υπερπολύτιμοι και πλέον πρέπει να βρούμε λύσεις. Αλλιώς, ένα από τα ματς που θεωρούσαμε ως περίπου δεδομένα ότι θα τα κερδίσουμε θα φύγει από τα χέρια της Εθνικής που θα πρέπει να μην κάνει άλλες ήττες στη συνέχεια για να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Οσο για τους παράγοντες της ΕΟΚ που -για να μη χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς- απλά εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στα μάτια του φίλαθλου κόσμου (και όχι όσων πίστευαν δίχως να ερευνούν στα λεγόμενά τους) το να αρχίσουν τώρα να κατηγορούν τη FIBA και τα... κυκλώματα για τη βιασύνη τους να βγάλουν απόφαση πριν το Μουντομπάσκετ (τη στιγμή που όλος ο κόσμος το είχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι) είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Υ.Γ. Δεν ξέρω τελικά αν είναι για γέλια ή για κλάμματα η... παρουσίαση της τιμωρίας από τα περισσότερα ΜΜΕ. "Στα μαλακά" μας είπαν, "στα μαλακά" γράφουμε... Δηλαδή τι θα έπρεπε, να τους κόψουν το μπάσκετ για "πονέσει";

4 σχόλια:

  1. Koitaxe simfono, alla pleon prepei na zisoume me afto kai na prohorisoume. Eides ki esi ti apotelesma eihe i parafilologia oles aftes tis meres sto filiko me tin Ameriki. As teleiosei i ypothesi edo. Edo oi Argentinoi kai oi Iranoi hanoun paiktes sta xafnika kai paramoni ton agonon, oloi ehoun provlimata. An pathoume kanena kazo, tha vgei o Vasilakopoulos kai tha ta honei se anthropous san ki esena oti aposispeirosate tin ethniki (prosexe, epanalamvano: simfono apolita me to arthro sou, kai se parakalo min me pareis gia provokatora). As skeftoume oti i Kina prosferetai gia proponisi, gia ena gero zestama tou Vougiouka (kai isos tou Mpourousi), oti oi Puertoricanoi einai ki aftoi ano-kato klp. Des to ki allios: Kalitera den einai pou den tha paizei enantion tou PR o Sofoklis; Skepsou ti 'peripoiisi' tha tou eihan epifilaxei(entaxei, edo kano ligo plaka). Oso gia ton Vasilakopoulo, gia polla prepei na logodotisei. As min to kanoume omos stin plati tis omadas. Yparhei i katallili stigmi gia ola.

    Apergospastis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Apergospastis
    Πρώτον. Με έχουν πει και χειρότερα από... αποσυσπειρωτή. Σημασία δεν έχει τι λέει, αλλά ποιος το λέει. Εγώ είμαι Εθνική και όχι "καρέκλα" ή "ταξίδι" (θα πάω με δικά μου έξοδα στην Τουρκία όπως είχα πάει το 2001, το 2003 και το 2005). Και εγώ μαζί σου, προχωράμε όπως είμαστε. Ως πότε όμως η τόση κοροϊδία και μάλιστα κατάματα; Πρόσεχε, δεν χρησιμοποιώ την ομάδα σε καμία περίπτωση. Ολοι οι διεθνείς είναι φίλοι μου καλοί εδώ και χρόνια και ξέρουν. Για τους υπόλοιπους δεν με ενδιαφέρει. Η καταλληλη στιγμή είναι τώρα όμως φίλε μου. Μετά αν πετύχουμε (που θα πετύχουμε) στην Τουρκία θα ξεχαστεί το όλο πράγμα και θα είμαστε στα μέλια. Αν χτυπα ξύλο αποτύχουμε θα φταίει ο... Ψαράκης. Το αντέχω. Αυτό που δεν αντέχω είναι να με (σας) κοροϊδεύουν.
    Υ.Γ. Προβοκάτορα σε καμία περίπτωση δεν θα σε χαρακτήριζα. Αν και "ανώνυμος απεργοσπάστης" σε... παρακολουθώ διαδικτυακά μέσω διάφορων blogs και έχω καταλάβει ότι είσαι και ψαγμένος και διαβασμένος. Τέτοιους αναγνώστες θέλω και δεν είναι κολακεία. Αυτό ισχύει για όλους (σας).
    Και κάτι τελευταίο. Το κλείνω εδώ το θέμα γιατί αύριο αρχιζουν οι αγώνες. Υπάρχουν όμως τόσα, μα τόσα πολλά που (κάποια στιγμή) θα ειπωθούν ή θα γραφθούν που δεν θα ξεπλένει μερικούς ούτε ο Νείλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εκτέθηκε κανείς από την Ομοσπονδία. Θα προσφύγουμε στο CAS με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
    Θα ανασταλλεί η ποινή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση από την FIBA.
    Φυσικά το CAS αναφέρει ξεκάθαρα, ότι η επιτροπή εφέσεων του δέχεται προσφυγές μόνο αν έχει βγει απόφαση από την αρμόδια ομοσπονδία/οργανισμό(FIBA στην περίπτωση μας) ΚΑΙ για την έφεση.
    Ψιλά γράμματα...
    Πρώτα τους τρομάξαμε λέγοντας ότι δεν έχουν δικαιοδοσία και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βίντεο για πειθαρχικά παραπτώματα , τώρα θα τους αποτελειώσουμε.
    Θα πάρουν τις τιμωρίες πίσω, ήμερα κιόλας,χωρίς καν έφεση.

    pistol-pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @pistol-pete
    Μπα, ούτε το CAS θα κάνει κάτι. Η μόνη λύση είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατι άκουσα ότι στην επιτροπή υπάρχουν "δικοί μας" και θα ακυρώσουν όλες τις ποινές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails