Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το ταξίδι συνεχίζεται...

Λένε πως σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε τέτοια μέρα πριν ακριβώς ένα χρόνο. Ένα ταξίδι που έμοιαζε μοναχικό αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα μπασκετικό «πάρτυ» της παρέας της πορτοκαλί μπάλας. Η συγκεκριμένη ιδέα για ένα «διαφορετικό» blog τριβέλιζε αρκετούς μήνες πριν το μυαλό μου ώσπου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου εκείνη την Πέμπτη 14 Μαίου του 2009. Να φτιάξω έναν αμιγώς μπασκετικό διαδικτυακό τόπο που να στηρίζεται όχι τόσο στη συνήθως μονότονη ελληνική ειδησεογραφία αλλά σε κάποια «ξεχωριστά» θέματα, σχόλια, αφιερώματα αλλά κυρίως σε παραπομπές από όλα όσα γράφονται στον ωκεανό του διαδικτύου, όπως αναφέρεται και στον υπότιτλο του blog. Μία global κάλυψη του κόσμου του μπάσκετ εξ’ ου και το Global Basketball με το ελληνικό στοιχείο να υπάρχει στη διεύθυνση του blog (greekbball). Σε αυτό το κάθε άλλο παρά μοναχικό ταξίδι βρέθηκαν αρκετοί, περισσότεροι απ’ ότι περίμενα είναι η αλήθεια κρίνοντας από τα περισσότερα από 100.000 «χτυπήματα» σε ένα χρόνο για έναν ιστότοπο που δεν διαφημίσθηκε παρά μόνο από την αναδημοσίευση κάποιων άρθρων του από άλλα ελληνικά και μη μπασκετικά site. Αυτό, δε, που με χαροποίησε περισσότερο ήταν και παραμένει το επίπεδο των αναγνωστών. Μακριά από οπαδικές ακρότητες (υπάρχουν άλλες παραλίες...) και δίχως υπερβολές είναι σημαντικό να αναφέρω πως ένα χρόνο τώρα "υποχρεώθηκα" να κάνω delete σε όλο κι όλο ένα σχόλιο αναγνώστη που απλά καταφερόταν με άσχημο χαρακτηρισμό για κάποιον για τον οποίο έγραψα σε κάποιο post.
Αντί επιλόγου, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αναγνώστες του blog και κυρίως τους φίλους bloggers που είχα τη χαρά και ευτυχία να γνωρίσω διαδικτυακά όπως τον Σίμο του thehoop, τον Banou και τον Sixama του greekhoopz αλλά και τους άλλους φίλους, όπως τους ρομαντικούς του basketa2 της «αμαρτωλής» allstarkourouna τους ψαγμένους του ageofbasketball, τους αναλυτές του run-n-gun, τους «κόκκινους» του galobasket, τους «πράσινους» του doubleteam και πολλούς-πολλούς ακόμη. Keep blogging guys

7 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά, ολόθερμες ευχές ...

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στη συνήθεια που έγινε λατρεία! Σου εύχομαι να είσαι γεμάτος με κέφι και να προσφέρεις άφθονες αποκλειστικότητες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά... τούριστ! Πάντα με υγεία και σε πορτοκαλί φόντο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σημαντική ημερομηνία - χρόνια πολλά με πολλά τόσο ενδιαφέροντα ποστς

    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά σε ένα μπλογκ το οποίο φέρνει το παγκόσμιο μπάσκετ πιο κοντά.

    Συνέχισε την καλή δουλειά και εύχομαι περισσότερο ελεύθερο χρόνο για περισσότερα ποιοτικά άρθρα.

    Είμαστε διαρκώς συντονισμένοι.

    ακιλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ grbasket
    Ευχαριστώ και ανταποδίδω
    @ Banou
    Thanks φιλαρακι... Το "σχεδιο" θα μπει σε εφαρμογή... Ξερεις εσυ...
    @ Σωτηρης
    Χαιρετώ τον πιο bohem μπασκετικό δημοσιογράφο του πλανήτη. Να σαι καλά tourist (Δ.Ξ δεν ξεχνώ δηλαδή, εκείνο το ηλιόλουστο μεσημέρι στο κανόε-καγιάκ το 2004...)
    @ Αριστοτέλης
    Ευχαριστώ έναν από τους πιο πιστούς αναγνώστες...
    @ Ακιλας
    Ελεύθερος χρόνος; Λίγο είχα και μου τον τρώει η κόρη και εδώ και ένα χρόνο και ο... γιος (blog). Keep blogging mate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αργοπορημένο...αλλά δε μπορώ να μην στηλιτεύσω την πρακτική του 'age of basketball' που μέσω της λειτουργίας του "μετριασμού σχολίων" λογοκρίνει και δεν δημοσιοποιεί απόψεις ή σχόλια (π.χ. δικά μου)που ουδέποτε περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο ή χουλιγκανίστικη αντίληψη,μόνο και μόνο επειδή εκφράζουν (έντονα ενδεχομένως) διαφωνία με αναρτήσεις του γραφιά του ιστολογίου.

    Νομίζω πως τα ιστολόγια που δεν ντρέπονται για τις απόψεις τους και δίνουν βήμα στην αντίθετη άποψη-ενίοτε και σε προσβλητικές,αλλά όχι χυδαίες απόψεις,πρέπει να στηριχτούν και επίσης όσοι ιστολόγοι λογοκρίνουν και χρησαιμοποιούν το ιστολόγιό τους ως παράθεση μονολόγων,να συρικνωθούν.
    Δίχως να θέλω να σε θέσω σε δύσκολη θέση...(ελπίζω να λάβει το μύνημά του ο ιστολόγος αυτός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails