Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Απίστευτο σκάνδαλο στη Ρωσία! Παραιτήθηκε ο Τσερνόβ

Λένε πως η ιστορία επαναλλαμβάνεται μόνο ως φάρσα αλλά στην προκειμένη περίπτωση μόνο φάρσα δεν είναι. Ακριβώς έξι μήνες μετά τις καταγγελίες παραγόντων της Ντιναμό Μόσχας για «στήσιμο» της ομάδας τους από τους διαιτητές αγώνα της κανονικής περιόδου με τη Λοκομοτίβ, νέα καταγγελία, με αποδείξεις αυτή τη φορά (εννιάλεπτο ηχητικό ντοκουμέντο) είναι έτοιμη να «γκρεμίσει» όλο το ρωσικό μπάσκετ αφού ήδη τιμωρήθηκαν δύο διαιτητές, παραιτήθηκε ο διευθυντής της ρωσικής Σουπερλίγκας αλλά και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Τσερνόβ (από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της λίγκας) ο οποίος φέρεται να είναι ο... εγκέφαλος της υπόθεσης. Δραματικές εξελίξεις...
Οπως λοιπόν αποκαλύπτεται μέσα από ηχογραφημένο ντοκουμέντο (στα ρωσικά φυσικά) οι διαιτητές ενός αγώνα πλέι-οφ της Ντιναμό Μόσχας με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν... μιλημένοι για να ευνοήσουν τη Λοκομοτίβ. Στο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλούν ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης Σεργκέι Μπουλάνοβ και ο Διευθυντής της ρωσικής Σουπερλίγκας Μαξίμ Αστάνιν κάνουν εμφανώς λόγο για να ευνοηθεί η Λοκομοτίβ όπως… ζήτησε ο "Τσέρνι" και ο "Βικτόροβιτς" (αυτά είναι τα ονόματα που αναφέρονται), ονόματα που αντιχτοιχούν σε αυτό του Σεργκέι Βικτόροβιτς Τσερνόβ, προέδρου της ρωσικής Ομοσπονδίας μπάσκετ και ενός εκ των πιο ισχυρών μπασκετανθρώπων της χώρας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα.
Μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, οι διαιτητές της αναμέτρησης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα ενώ παραιτήθηκε και ο Διευθυντής της ρωσικής Σουπερλίγκας Μαξίμ Αστάνιν. Την παραίτηση του Αστάνιν, δε, ακολούθησε αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας Τσερνόβ ο οποίος είχε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή στη Σουπερλίγκα!
Στα όσα αναφέρονται στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο Μπουλάνοβ (εκ μέρους των διαιτητών) παραδέχεται ουσιαστικά ότι τους… ζητήθηκε να βοηθήσουν τη Λοκομοτίβ (κάτι που τελικά δεν έγινε αφού η Ντιναμό επικράτησε στη σειρά των αγώνων με 3-2 νίκες) αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν αφού η Λοκομοτίβ ήταν σαφέστατα πιο αδύναμη από τη Ντιναμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails