Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Σε απεργία οι διαιτητές στην Ισπανία!

Ανω-κάτω πάει να γίνει το ισπανικό πρωτάθλημα της ACB καθώς την Τετάρτη το βράδυ σε συνάντηση που είχαν οι 35 διαιτητές της λίγκας στη Μαδρίτη αποφασίσθηκε να κατέβουν σε απεργία για την τελευταία (34η) αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος για εργασιακά θέματα με αποτέλεσμα η λίγκα να αναζητά διαιτητές από την υπόλοιπη Ευρώπη προκειμένου να διαιτητεύσουν τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 15 και 16 Μαίου!
Όπως έγινε γνωστό λοιπόν πως οι διαιτητές ως πρώτο μέτρο αντίδρασης δεν θα διαιτητεύσουν αγώνες της 34ης αγωνιστικής σύμφωνα με δήλωσε το προέδρου του συνδέσμου τους Φελίπε Γιαμαζάρες. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η αναγνώρισή τους ως επαγγελματίες διαιτητές και η ασφάλισή τους προκειμένου να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν παίκτες, προπονητές και γιατροί των ομάδων της λίγκας ACB αλλά και η αύξηση των αποδοχών τους. Οι διαιτητές ζητούν λοιπόν αύξηση των αποδοχών τους κατά 35% (με αποτέλεσμα τα έξοδα των ομάδων για τους διαιτητές να ανέβουν από 1,3 σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη σεζόν).
Η λίγκα από την πλευρά της με ανακοίνωση εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση αυτή του συνδέσμου των διαιτητών και επικαλέσθηκε την οικονομική κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη και ειδικότερα την Ισπανία ως αιτία της μη ύπαρξης δυνατότητας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαιτητών.

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Γ.Ψ. πώς και δεν αναφέρθηκες στην...απεργοσπασία του Κουκουλεκίδη;Καλώς ή κακώς τέτοια είναι η ενέργειά του. Γνωρίζεις πόσα λεφτά πήραν όλοι όσοι διαιτήτευσαν και τί ανακοίνωσαν εκ νέοι οι διαιτητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails