Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακοίνωση-μανιφέστο 9 Ομοσπονδιών κατά της FIBA Europe

Αρχισαν τα όργανα… Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από όσα γράφθηκαν περί της εκλογής νέου προέδρου της FIBA Europe και της παταγώδους αποτυχίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου να επιλεγεί ως ο επόμενος πρόεδρος της FIBA World, εκπρόσωποι εννέα ισχυρών Ομοσπονδιών μπάσκετ συναντήθηκαν στο Κίεβο (με οργανωτή τον Αλεξάντερ Βολκόβ και τις… ευλογίες του Γ.Βασιλακόπουλου) και εκτός αυτού εξέδωσαν και ανακοίνωση-μανιφέστο αμφισβητώντας ανοιχτά την εκλογή νέου προέδρου υποστηρίζοντας μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτα μέσα πίεσης και παράνομες μέθοδοι για να εκλεγεί ένας… Ισλανδός ως πρόεδρος.
Την ανακοίνωση-μανιφέστο την οποία υπογράφουν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Ισραήλ, Λετονίας, Ρωσίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Κύπρου, Αρμενίας και Σερβίας απέστειλαν ήδη στη FIBA Europe και πλέον και με τη… βούλα το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι χωρισμένο στα δύο. Ιδού και το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξασφάλισε το greekbball.
1. Οι Ομοσπονδίες που προσυπογράφουν την ανακοίνωση εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μεθόδους που ορισμένοι παράγοντες της FIBA Europe χρησιμοποίησαν στις πρόσφατες εκλογές για τη θέση του νέου προέδρου. Ως αποτέλεσμα των χειρισμών των παραγόντων αυτών ήταν ο αποκλεισμός από το Κεντρικό Γραφείο της FIBA Europe και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια εκπροσώπων σημαντικών χωρών. Αυτός ο αποκλεισμός οδηγεί στη «ντε φάκτο» διαίρεση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα πλήξει το κύρος και την επιρροή της FIBA Europe.
2. Οι Ομοσπονδίες που προσυπογράφουν την ανακοίνωση θα καταθέσουν ένσταση κατά του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και από εδώ και πέρα θα αμφισβητούν κάθε απόφαση που θα λαμβάνει το κεντρικό γραφείο της FIBA Europe.
3. Τελος, οι Ομοσπονδίες που προσυπογράφουν την ανακοίνωση δηλώνουν την πρόθεσή τους για συνεργασία με τη FIBA Europe όσον αφορά διάφορα θέματα που αφορούν τις δραστηριότητές της και τις αρχές της. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε για να προφυλάξουμε τα συμφέροντας των μελών που εκπροσωπούμε και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Ευρώπης (περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι) προκειμένου να βελτιωθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η στάση μας από εδώ και πέρα θα είναι ενιαία βασιζόμενη στις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

2 σχόλια:

  1. Αν μην τί άλλο,πρέπει να παραδεχτούμε πως πρόκειται και για Ομοσπονδίες σημαντικών χωρών του μπάσκετ (πλην Κύπρου,Αρμενίας),αλλά το αντάρτικο,η ¨ντε φάκτο διαίρεση¨{sic !},δε νομίζω πως θα κάνουν καλό.Κάτι Σουπρολίγκες,ήταν το αποτέλεσμα τέτοιων αντιλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bhoy
    Εντάξει, τις... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις τις βάλαμε για το μπούγιο. Το ερώτημα που έχω εγώ είναι το εξής: Η "συμμαχία" των ανατολικών μάζεψε 21 ψήφους (31 ο... Ισλανδός) στις εκλογές. Που πήγαν λοιπόν οι άλλοι 12 αφού μαζεύτηκαν και συνυπέγραψαν οι 9 το μανιφέστο; Οσο για την ανακοίνωση; Μόνο κάποιες λέξεις να διαβάσει κανείς στα αγγλικά, καταλαβαίνει ποιός την έγραψε. Τα dignity, transparecy, globalization, alienation έχουν copyright εδώ και χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails