Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Το δράμα του Μανούτε Μπολ

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή ενός εκ των μεγαλύτερων ανθρωπιστών της πορτοκαλί μπάλας. Ο λόγος για τον πανύψηλο Σουδανό Μανούτε Μπολ ο οποίος βρίσκεται από χθες στην εντατική νοσοκομείου της Βιρτζίνια με νεφρική ανεπάρκεια και σύνδρομο Stevens-Johnson και όπως αναφέρουν στενοί φίλοι του η κατάστασή του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.
Ο πάλαι ποτέ σέντερ των Ουάσιγκτον Μπούλετς αλλά και άλλων ομάδων του ΝΒΑ ο οποίος έχει εγκαταλείψει τα παρκέ εδώ και πολλά χρόνια και έχει αφοσιωθεί στο ανθρωπιστικό έργο στη γενέτειρά του το Σουδάν με την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων αλλά και την δημιουργία οργανώσεων για να σταματήσει η σφαγή αμάχων στο Νταρφούρ βρέθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στο Σουδάν συμμετέχοντας στην κατασκευή ενός σχολείου αλλά και στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος απελευθέρωσης που υποστηρίζει ενόψει των εκλογών στη χώρα. Μαθαίνοντας ότι η σύζυγός του στις ΗΠΑ ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο την κόρη του (το έβδομο παιδί της οικογένειά του!) πήρε τον δρόμο της επιστροφής στο Κάνσας όπου ζει μόνιμα αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει. Στην πόλη Ντιουλς της Βόρειας Βιρτζίνια όπου έκανε στάση πήγε να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο όμως η κατάστασή του ήταν πολύ άσχημη και ο ξενοδόχος τον μετέφερε σε νοσοκομείο της πόλης. Ο συνεργάτης του Τομ Πρίτσαρντ που έσπευσε δίπλα του έκανε λόγο για κρισιμότατη κατάσταση αφού έχει ήδη κάνει τρεις «γύρους» αιμοκάθαρσης στα νεφρά.
Ο 47χρονος πλέον Μπολ ακύρωσε όλο το πρόγραμμα ομιλιών και εμφανίσεων στις ΗΠΑ αλλά και την παρουσία του στο σάμερ-καμπ των Ουίζαρντς για να προβάλει τις ανάγκες του λαού του Σουδάν αφού πλέον κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.
Οι φίλοι του δημιούργησαν ήδη ένα γκρουπ στο facebook για τα περαστικά και καθημερινά θα του τυπώνουν όλες τις ευχές και θα του τις δίνουν στο νοσοκομείο. Περαστικά Μανούτε...

2 σχόλια:

  1. Πολύ συμπαθής ο Σουδανός. Περαστικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ KANTHAROS
    Δεν είναι απλά συμπαθής. Αν κάτσει κάποιος και διαβάσει τι έχει κάνει εδώ και περίπου 15 χρόνια, τους αγώνες που έχει δώσει για τους Σουδανούς, τα λεφτά που έχει χαλάσει, το κυνηγητό που έχει φάει δεν είναι υπερβολή να πω ότι άξιζε ακόμη και Νόμπελ. Εχει παίξει μέχρι και τερματοφύλακας σε ομάδα χόκεϊ, έχει συμμετάσχει σε αγώνες κατς, έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές και ολα αυτά για να βγαζει λεφτα και να τα δίνει στην πατρίδα του όπου πραγματικά παράγει απίστευτο έργο. Είδωλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails