Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Με τέσσερις ΝΒΑερς η Αργεντινή

Δίχως, όπως αναμενόταν, τον Μάνου Τζινόμπιλι ο οποίος «υποδέχθηκε» προχθές τους δίδυμους διαδόχους του αλλά με όλα τα υπόλοιπα μεγάλα αστέρια της θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας η Αργεντινή. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σέρχιο Ερνάντεζ ανακοίνωσε τη 16αδα της προετοιμασίας ενόψει του Μουντομπάσκετ μέσα στην οποία βρίσκονται οι τέσσερις ΝΒΑερς, Σκόλα, Νοτσιόνι, Ντελφίνο και Ομπέρτο.
Ο Ερνάντεζ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ομοσπονδία έκανε λόγο για μετάλλιο στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υποστηρίζοντας πως μπορεί να καλυφθεί το κενό του άσου των Σαν Αντόνιο Σπερς. Στη 16αδα εκτός των τεσσάρων παικτών που έπαιξαν φέτος στο ΝΒΑ περιλαμβάνεται ακόμη ο πολύπειρος Πάμπλο Πριχιόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερις ακόμη παίκτες που αγωνίζονται στην Ισπανία, έξι που παίζουν στο πρωτάθλημα Αργεντινής αλλά και το νέο μεγάλο ταλέντο του μπάσκετ της χώρας, ο σουτέρ Χουάν Φερνάντες ο οποίος φέτος ξεχώρισε στη 2η του χρονιά στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ όπου είχε 12,6 πόντους με 45% ευστοχία στα τρίποντα.
Η 16αδα της Αργεντινής
Πάμπλο Πριχιόνι
Ρεάλ Μαδρίτης
Ισπανία
Χουάν Πάμπλο Φιγκερόα
Ατένας Κόρδοβα
Αργεντινή
Χουάν Φερνάντες
Τεμπλ
NCAA
Χουάν Πάμπλο Καντέρο
Ατένας Κόρδοβα
Αργεντινή
Κάρλος Ντελφίνο
Μιλγουόκι Μπακς
ΝΒΑ
Πάολο Κιντέρος
Σαραγόσα
Ισπανία
Αντρές Νοτσιόνι
Σακραμέντο Κινγκς
ΝΒΑ
Ματίας Σαντές
Φουενλαμπράδα
Ισπανία
Ερνάν Γιασέν
Εστουδιάντες
Ισπανία
Φεντερίκο Κάμερικς
Ρεγκάτας
Αργεντινή
Μάρκος Μάτα
Πενιαρόλ Μαρ ντελ Πλάτα
Αργεντινή
Λουίς Σκόλα
Χιούστον Ρόκετς
ΝΒΑ
Λεονάρντο Γκουτιέρεζ
Πενιαρόλ Μαρ ντελ Πλάτα
Αργεντινή
Φαμπρίτσιο Ομπέρτο
Ουάσιγκτον Ουίζαρντς
ΝΒΑ
Ρομάν Γκονζάλες
Κίμσα
Αργεντινή
Χουάν Γκουτιέρεζ
Γρανάδα
Ισπανία

6 σχόλια:

  1. Η πλάκα είναι πως όλοι όσοι παίζουν στην ACB,αν τους ψάξεις στην ιστοσελίδα της,θα διαβάσεις πως παίζουν είτε ως Ισπανοί (Σαντές,Γκουτιέρεζ) είτε ως Ιταλοί (Πριτζιόνι,Γιασέν) !!! Δε ξέρω για τον Κιντέρος της CAI Zaragoza,καθότι δεν ήταν τόσο διαφωτιστικό το site της ομάδας της Ισπανικής Α2.

    Πάντως επειδή την συμπαθώ παραπάνω από την ομάδα του Diego,ελπίζω να έχει μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bhoy
    Ο Κιντέρος αγωνίζεται ως Αργεντίνος εξ όσων γνωρίζω. Για τους υπόλοιπους, ναι, ισχύει αυτό που γράφεις. Ο Λεονάρντο Γκουτιέρεζ (δεν ξερω γιατι) είναι η συμπάθειά μου. Τον ειχα συναντησει το 2004 σε ενα τουρνουά στη Μαδριτη και εμοιαζε με... ταύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη αν θυμάσαι σου είχα αναφέρει πιο παλιά τον Φερνάντεθ του Τεμπλ, συγκεκριμένα λίγο πριν ξεκινήσει το March Madness. Δεν είναι μόνο σουτέρ ο Φερνάντεθ είναι και πολύ καλός οργανωτής και δημιουργός. Παίζει και στις 2 θέσεις της περιφέρειας. Όχι τίποτα το εντυπωσιακό από αθλητικής άποψης αλλά έχει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού μέσα στο παρκέ. Νομίζω ότι θα είναι σίγουρα στην 12άδα.

    Στην ίδια φουρνιά με τον Φερνάντεθ, υπήρχε και ο Ματίας Νότσενταλ, ένας γκαρντ του οποίου τα δικαιώματα αγόρασε η Τάου από τότε που ήταν 17 χρονών. Είχε γίνει μεγάλος θόρυβος για τον Νότσενταλ πριν 2-3 χρόνια. Έχω όμως καιρό να διαβάσω κάτι για αυτόν. Τον είχα δει στο U19 στη Νέα Ζηλανδία πέρυσι, όμως δεν μου "γέμισε το μάτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι είναι sixama. Τον Φερνάντες τον εχω δει σε ενα ολοκληρο ματς (περασμενου Νοεμβριου αν θυμαμαι) και είναι τρελός χώστης. Σε εκεινο το ματς είχε βαλει 6 ή 7 τρίποντα. Βέβαια για να παίξεις σε υψηλό(τατο) επίπεδο χρειάζονται και αλλα πράγματα αλλα μικρος είναι ακόμη. Πάντως ήδη τον ζητάνε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Τάου (οι γνωστοί... ύποπτοι) και ένας φίλος στην Αργεντινη μου είπε πως ίσως παρατήσει το κολέγιο για τα ευρώπουλα.
    Τον Νοσεντάλ τον είχα... ανακαλύψει σε ένα αφιέρωμα που έκανα πριν 2,5 χρόνια στο All Star για τα αστέρια του μέλλοντος (μαζί με τον παντελώς άγνωστο τότε Σερμαντίνι, τον Μοτιεγιούνας πριν γινει φιρμα, τον Ντιέντοβιτς (της Μπαρτσελόνα που έπαιξε δανεικός στην Ομπραντόιρο) και τον Τούρκο Ντογκούς Μπαλμπάι του Τέξας όταν ακόμη έπαιζε στο γυμνάσιο. Τον Νοσεντάλ τον πήραν στην Εθνική Αργεντινής αλλά τη... Γ (θεωρείται η Εθνική της τετραετίας 2014-2018) που θα παίξει κατι φιλικά με την Αυστραλία και την Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να το αντιληφθώ...υπάρχει από πίσω,όντως,καλή γενιά; Βέβαια εγώ δεν έχω δει καμία U19,καθότι ήμουν στην Bologna εκείνες τις ημέρες (όχι δεν είδα κανένα γήπεδο εκεί,αλλά είδα την μπουτίκ της Virtus που ήταν σε κεντρικότατο σημείο με ακριβές τιμές-sorry για το άσχετον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @bhoy
    Βεβαίως και υπάρχει. Και το κυριότερο; Υπάρχει οργάνωση. Εδώ έφτιαξαν τρεις (3) ομάδες ανδρών για το καλοκαίρι. Μία (της.. γενιας 2014-2018) θα παει σε Κίνα και Αυστραλία για φιλικά με παίκτες γεννημένους το 1989, 1990, 1991. Μία θα παίξει στο "Αμέρικας" της Χιλής (με 86αρηδες, 87, 88) και μία στο Παγκόσμιο. Και μιλάμε για την Αργεντινή που έχει πτωχεύσει εδώ και μία δεκαετία και που χρωστάει πολλαπλάσια από όσα η Ελλάδα. Αλλά εκεί βλέπεις φίλε μου δεν δίνουν λεφτά δεξιά-αριστερά σε παράγοντες-γλάστρες αλλά κάνουν ουσιαστική δουλειά. Οχι ότι εδώ δεν γίνεται, αλλά με τα ταλέντα που υπάρχουν εδώ θα έπρεπε να κάναμε παπάδες κάθε χρόνο. Αντ'αυτου τους αναγκάζουμε να πηγαινουν στις Αμερικες (Σαρικόπουλος) ή τους ψάχνουμε εκεί (Κουφός, Καλάθης, Γεωργάτος, Ντουλιάκας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails