Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Οι 9+23 εκλεκτοί τς Εθνικής Βραζιλίας

Μία διευρυμένη λίστα με συνολικά 32 παίκτες ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας Ρούμπεν Μανιάνο ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων της ομάδας της χώρας στο «Αμέρικας» που θα διεξαχθεί στη Χιλή αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Ο Αργεντίνος τεχνικός ανακοίνωσε ήδη τους 9 από τους 12 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία ενώ οι άλλες τρεις θέσεις θα καλυφθούν από τους 23 παίκτες που κλήθηκαν για την προετοιμασία για το «Αμέρικας».
Στη λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνονται όλα τα μεγάλα ονόματα του μπάσκετ της χώρας όπως οι ΝΒΑερς Λεάντρο Μπαρμπόσα των Φοίνιξ Σανς, Αντερσον Βαρεζάο των Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς «Νένε». Επίσης κλήθηκε ο Τιάγο Σπλίτερ με τον συμπαίκτη του στην Κάχα Λαμποράλ Μαρσέλο Ουέρτας.
Υποψήφιοι να μπουν στη 12αδα (μέλη του 2ου γκρουπ προετοιμασίας) είναι ο σέντερ της γαλλικής Λε Μαν Μπατίστα, ο σέντερ της Σαραγόσα (έπαιξε φέτος και στην Ομπραντόιρο) Χετσχάιμερ και ο ταλαντούχος Τζόναθαν Ταβερνάρι του Πανεπιστημίου της Γιούτα.
Αναλυτικά οι δύο λίστες παικτών.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
1ο γκρουπ
Αντερσον Βαρεζάο
Κλίβελαντ Καβαλίερς
ΝΒΑ
Τιάγο Σπλίτερ
Κάχα Λαμποράλ
Ισπανία
Μαιμπινέρ Ιλάριο «Νένε»
Ντένβερ Νάγκετς
ΝΒΑ
Γκιγιέρμε Τζοβανόνι
Ουνιβέρσο
Βραζιλία
Αλεξ Γκαρσία
Ουνιβέρσο
Βραζιλία
Λεάντρο Μπαρμπόσα
Φοίνιξ Σανς
ΝΒΑ
Μαρσέλο Ουέρτας
Κάχα Λαμποράλ
Ισπανία
Βάλτερ Απολινάριο
Ουνιβέρσο
Βραζιλία
Μαρσέλο Μασάδο
Φλαμένγκο
Βραζιλία

2ο γκρουπ
Φαμπρίσιο ντε Μέλο
Σάγκεμοντ Χάι Σκουλ
Γυμνάσιο
Χατίλα Πάσος
Μαρίνος
Βενεζουέλα
Μουρίλο Μπέκερ
Μίνας Τένις Κλαμπ
Βραζιλία
Ραφαέλ Φερέιρα
Σαν Χοσέ ντος Κάμπος
Βραζιλία
Ζοάο Πάουλο Μπατίστα
Λε Μαν
Γαλλία
Πάουλο Πρέστες
Μούρθια
Ισπανία
Ραφαέλ Χετσχάιμερ
Σαραγόσα
Ισπανία
Μπρούνο Φιορότο
Τενερίφη
Ισπανία
Μάρκους Βιέιρα «Μαρκίνιος»
Μοντεγκρανάρο
Ιταλία
Λούκας Τσιπολίνι
Χαβάι
NCAA
Κάρλος Αλεξάντρε Νασιμέντο «Ολβίνια»
Πινέιρος
Βραζιλία
Αντρέ Στεφανέλι
Παουλιστάνο
Βραζιλία
Τζόναθαν Ταβερνάρι
Γιούτα
NCAA
Αντρέ Λουίζ Γκόες
Ζοινβίλ
Βραζιλία
Αρτούρ Μπελκιόρ
Ουνιβέρσο
Βραζιλία
Αουντρέι Παρισότο
Ζοινβίλ
Βραζιλία
Αντρέ Λουίζ Μπρούγκερ «Μαντεγκίνια»
Ζοινβίλ
Βραζιλία
Κάρλος Κόμπος
Ρινκόν
Ισπανία
Εντουάρντο Μασάδο
Φλαμένγκο
Βραζιλία
Βιτόρ Μπενίτε
Φράνκα
Βραζιλία
Φούλβιο Κιάντια
Σάο Χοσέ ντος Κάμπος
Βραζιλία
Ουέλινγκτον Σάντος
Ουνιβέρσο
Βραζιλία
Ελιο Λίμα
Φλαμένγκο
Βραζιλία

Προπονητής: Ρούμπεν Μανιάνο

Η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου με τη Βραζιλία να έχει δηλώσει συμμετοχή σε τέσσερα τουρνουά. Το πρώτο (7,8 Αυγούστου) θα διεξαχθεί στη Μπραζίλια, το δεύτερο από 11 έως 13 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη, το τρίτο από 15 έως 17 Αυγούστου στο Λογκρονιές της Ισπανίας και το τελευταίο από 22 έως 24 Αυγούστου στη Λυών της Γαλλίας.

6 σχόλια:

  1. Apo onomata skizoun ta teleftaia 8 hronia oi kariokas, apo apotelesmata liga pragmata. Ki ohi tipota allo, eno kapote itan kai simpatheis logo Oscar, horis na tous leipei to talento, ehoun yiothetisei ta teleftaia hronia to alaniko basket-xyliki pou paizoun alles latinoamerikanikes omades (thimitheite tis fatses pou eneplakisan ston persino epiko kavga sto Mexico-Ourougouai kai tha katalavete ti ennoo). Telos panton, makari na pane kala giati i Brazilia einai simantiki hora gia to basket (ehei kai tous Olympiakous tou 2016), alla den to vlepo. Ennoeitai oti einai apo tis omades pou theloume na vroume ston dromo mas. I kali ethniki den hanei apo tin Brazilia.

    Apergospastis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Apergospastis
    Οντως, είναι πιθανό να τους βρούμε στη διασταύρωση είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη φάση των νοκ-άουτ. Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν προσωπικότητα γι'αυτο και πήραν... Αργεντίνο προπονητή (σαν να πάρουμε στην Εθνική μας τον... Αταμαν ένα πράγμα) μπας και τους βάλει σε καλούπι. Χλωμό το κόβω. Ο Λεαντρίνιο (Μπαρμποσα) παιζει streetball, ο Βαρεζάο καλός αλλά λίγος, ο Νενέ ίσως δεν παίξει, οι υπόλοιποι περαστικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον Apergospastis σχετικά με το μπάσκετ αλάνας που έπαιζαν οι Βραζιλιάνοι, ειδικά στο Παγκόσμιο του 2006 ήταν τραγικοί. Όμως τα πράγματα έδειχναν να αλλάζουν τα 2 τελευταία χρόνια με τη δουλειά του Μονσάλβε. Τους είδα σε 2-3 ματς του περσινού FIBA Americas όπου το κατέκτησαν θριαμβευτικά μέσα στην έδρα των Πορτορικάνων και η ομάδα τους ήταν πολύ διαφορετική. Ομαδική, πειθαρχημένη και με διάθεση και για καλή άμυνα. Ο Μπαρμπόσα έμοιαζε να είναι πολύ κοντρολαρισμένος και ο Χουέρτας καθοδηγούσε άψογα.Ο Μονσάλβε βέβαια αποχώρησε (γεγονός που σχετίζεται με την ήττα του Μποζίκη στις εκλογές της ομοσπονδίας) και ανέλαβε ο Μανιάνο, ένας πετυχημένος προπονητής σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για το αν πρέπει να τους θέλουμε να βρεθούν στο δρόμο μας. Γενικότερα, η παρουσία της Βραζιλίας αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Νενέ νομίζω ότι θέλει πολύ να παίξει Γιάννη και μακάρι να τον δούμε. Πάντως, πέρα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, οι λόγοι της απουσίας του είχαν να κάνουν και με προσωπικές διαφορές με τον Μποζίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Sixama
    Ακρως ενημερωμενο σε βρίσκω. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα το παρασκηνιο για τον Νενέ και τον Μποζίκη. Υπόθεση πριμ μυρίζομαι πάντως δίχως να ξέρω κάτι. Επιμένω πάντως ότι η Βραζιλία κατά την ταπεινή μου άποψη είναι προβλέψιμη στο παιχνίδι της. Μια απλή πίεση στα γκαρντ τους ειναι αρκετή. Τους προτιμω απο τους Αργεντίνους στα νοκ-άουτ. Δεν λέω, καλοί παίκτες (ως ατομικά ταλέντα) Λεαντρίνιο, Μαρσελίνιο και σία αλλά εντελώς ασταθείς και απρόβλεπτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Νενέ έχει να αγωνιστεί στην εθνική από το 2007 και το τότε FIBA Americas. Πριν από μερικές εβδομάδες συναντήθηκε με τον Μανιάνο και έθεσε εαυτόν στη διάθεσή του για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έκανε και δηλώσεις όπου έλεγε πόσο χαρούμενος είναι που θα αγωνιστεί ξανά στην εθνική, αφήνοντας αιχμές για το παλαιό καθεστώς στην ομοσπονδία της χώρας, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η αιτία που απείχε τα 2 τελευταία χρόνια.

    Ορίστε και link με τις συγκεκριμένες δηλώσεις:

    http://blogs.denverpost.com/nuggets/2010/04/12/satisfied-nene-plans-to-play-for-brazil-this-summer-in-world-championship/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως,πολύ σοβαρή ομάδα έως και το 1996 (με την παρένθεση του 1994).Τέτοια παιχτούρα σαν τον Όσκαρ Σμιθ δύσκολα θα ξαναυπάρξει.Θυμάμαι πως είχε και καλά κορμιά,για να μην τους μπερδέψω με τους συμπατριώτες βολλεϋμπολίστες τους ας μην αναφερθώ σε ονόματα,χαχαχα (Βιταλίνιο,Γκέρσον,Νεγκράο-καλά θυμάμαι;).
    Αλλά κεσκεσέ Μποζίκη(ς); Αργεντίνος προπονητής στην Εθνική Βραζιλίας,για να δούμε...


    υ.γ. πάντως είναι κρίμα να γίνει αντιπαθής λόγω Βαρεχάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails