Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Στη Βαλένθια ο Κελάτι, στη Σπαρτάκ ο Σούτον


Οι μεταγραφές ανά την Ευρώπη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρότι η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Βαλένθια στην Ισπανία απέκτησε τον Τόμας Κελάτι αντί του Ρόουλ Μάρσαλ, η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία πήρε τον απόφοιτο του Μίσιγκαν Στέιτ Γκόραν Σούτον ενώ η Βαρέζε στην Ιταλία απέκτησε τον βετεράνο Σλοβένο φόργουορντ Μάρκο Τούσεκ.


Η Βαλένθια λοιπόν συμφώνησε με τον αφρικανικής καταγωγής (γεννημένος στην Ερυθραία) Τόμας Κελάτι ο οποίος τον Ιούλιο είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό αλλά «κόπηκε» στις ιατρικές εξετάσεις. Ο Κελάτι που επιστρέφει στην Ισπανία μετά τη θητεία του στην Ουνικάχα Μάλαγα ήταν στο ρόστερ των Λέικερς στην pre season του ΝΒΑ αλλά δεν υπέγραψε συμβόλαιο.

Ενας άλλος παίκτης που βρισκόταν στο ρόστερ ομάδας του ΝΒΑ ήρθε στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον γεννημένο στη Βοσνία, κροατικής καταγωγής Γκόραν Σούτον. Ο 24χρονος και ύψους 2μ.09 σέντερ συμφώνησε με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς μετά το «κόψιμό» του από τους Γιούτα Τζαζ από τους οποίους είχε επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ στο Νο 59.

Τέλος, στην Ιταλία η Βαρέζε απέκτησε με συμβόλαιο 2 μηνών τον πολύπειρο Σλοβένο φόργουορντ Μάρκο Τούσεκ. Ο 34χρονος και ύψους 2μ.04 φόργουορντ που ξεκίνησε την καριέρα του στην Τρίγκλαβ και έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ολίμπια Λουμπλιάνα την προηγούμενη δεκαετία είχε αγωνισθεί στο παρελθόν στις Ρίμινι, Σκαβολίνι Πέζαρο, Βίρτους Ρόμα, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και Αβελίνο (πέρυσι) στην Ιταλία καθώς και στις Ουνικάχα Μάλαγα και Μενόρκα (Ισπανία) και στη ρωσική Ουνίξ Καζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails