Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Το ημερολόγιο της ντροπής...

Σε μια ατάκα της η Ντένη Μαρκορά (κατά κόσμο Ντίνα Κώνστα) σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, το «Δύο Ξένοι» ως «μυστική σύμβουλος» του καλανάρχη-ερωμένου της είχε πει πως «η μνήμη των Ελλήνων διαρκεί όσο το δελτίο ειδήσεων των 8.30». Επειδή λοιπόν η δική μας μνήμη πάει λιγάκι… παραπίσω νομίζουμε ότι είναι ευκαιρία να θυμίσουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη πως το πρόβλημα της ΑΕΚ με το χρέος προς τον Σμίλιαν Πάβιτς και η επίσημη ενημέρωση της FIBA προς τη διοίκηση της ΑΕΚ έγινε (πότε λέτε;): Στις 25 Ιουλίου 2008! Δηλαδή πριν από 15 ολόκληρους μήνες! Το δε τελεσίγραφο της FIBA εστάλη στις 11 Μαίου 2009, πριν δηλαδή από σχεδόν έξι (παρά 11 μέρες) μήνες!
Σχεδόν 180 μέρες είχε δηλαδή στη διάθεσή της η διοίκηση της ΑΕΚ, μετά την οριστική απόφαση της FIBA να βρει λύση στο πρόβλημα (που δεν διαφωνεί κανείς ότι δεν ήταν δικό της αλλά, εν γνώσει της, το φορτώθηκε από τη διοίκηση Δρόσου) αλλά έπρεπε να βρει κάποια λύση για να μην –την- φτάσει στο σημείο ντροπής που τιν έφτασε.
Ιδού και το χρονολόγιο των γεγονότων μέσα από τα ρεπορτάζ διάφορων site στο διαδίκτυο…
19 Ιανουαρίου 2008: Η ΑΕΚ αποφασίσει να διώξει τον Σμίλιαν Πάβιτς επειδή δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις του.
25 Ιουλίου 2008: Το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA δικαιώνει τον Πάβιτς για το χρέος της ΑΕΚ με τον Σλοβένο να αξιώνει το ποσό των 102.400 ευρώ για δεδουλευμένα 40.000 ευρώ!
4 Νοεμβρίου 2008: Ο τέως ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και τότε μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ υπόσχεται με δηλώσεις του ότι θα καλύψει το χρέος προς τον Πάβιτς κάτι φυσικά που δεν γίνεται ποτέ.
19 Μαρτίου 2009: Η FIBA αποστέλλει στην ΑΕΚ νέο «αλα» Πάβιτς «φιρμάνι» για χρέη ύψους 103.000 ευρώ στους Μπουρούση, Καλαμπόκη, Μαγκουνή, Μάτο και τον εκπρόσωπό τους Δημητρόπουλο.
11 Μαίου 2009: Η FIBA στέλνει τελεσίγραφο στην ΑΕΚ για το χρέος προς τον Πάβιτς απαγορεύοντάς της να κάνει μεταγραφές ξένων παικτών αν δεν το εξοφλήσει ενώ την αποβάλει από κάθε διοργάνωσή της.
14 Ιουλίου 2009: Ο Νομικός Εκπρόσωπος του Πάβιτς κ.Δέδες καταθέτει αίτηση πτώχευσης της ΑΕΚ με τη διοίκηση της Ενωσης να περνάει στην αντεπίθεση και να κατηγορεί τον παίκτη και τους εκπροσώπους του για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.
10 Σεπτεμβρίου 2009: Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ.Καραμανλής σε συνέντευξη Τύπου υποστηρίζει ότι "δεν χρωστάμε χρήματα στον Πάβιτς".
8 Οκτωβρίου 2009: Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA κ.Μπάουμαν με προσωπική επιστολή προς τον Νομικό Εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ.Λαμπρόπουλο στέλνει το δικό του τελεσίγραφο για το χρέος προς τον Πάβιτς και η ΑΕΚ δεν κατεβαίνει να αγωνισθεί στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails