Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η κατάρα της Ψωροκώσταινας...

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν… Ειλικρινά έχω κουρασθεί, έχω βαρεθεί, έχω σιχαθεί τη γκρίνια (μου) αλλά ρε γαμώτο, προκοπή δεν βλέπω σε αυτό το ρημάδι το ελληνικό μπάσκετ και το ελληνικό πρωτάθλημα ειδικότερα. Μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη εφαρμογής των νέων κανονισμών που θα αλλάξουν πάρα μα πάρα πολλά στο σύγχρονο μπάσκετ, εμείς αντί να ασχολούμαστε με τα νέα αυτά δεδομένα ασχολούμαστε με το αν και πότε θα λήξει η κατάληψη στα γραφεία της ΓΓΑ για να συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το αν θα ξηλωθεί όλη η ΚΕΔ, για το αν ήταν σωστό να δώσουν «μυστικό» φιλικό ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ και το αν (και πως) το Μαρούσι και η ΑΕΚ θα παίξουν σε ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει σε 15 μέρες.
 Αποτέλεσμα όλων αυτών; Ο κόσμος να έχει γυρίσει για τα καλά την πλάτη του στο πρωτάθλημα…
Το να αρχίσουμε να κάνουμε συγκρίσεις με το τι γίνεται όξω από δω, εις τας Ευρώπας δηλαδή, μόνο να μεγαλώσει τη μελαγχολία μας και να μας κάνει να σιχτιρίζουμε για όλους αυτούς που οδήγησαν το μπάσκετ στα τάρταρα και ακόμη παραπέρα. Τι να πούμε δηλαδή; Ότι μέχρι και στη Γερμανία (όπου ανανέωσαν το site της λίγκας, που έφτιαξαν διαφημιστικό σποτάκι για την προβολή του πρωταθλήματος και πολλά άλλα) την τελευταία τριετία έχει αυξηθεί κατά 25% ο μέσος όρος προσέλευσης των θεατών και ότι τα γήπεδα έχουν 82% πληρότητα (ναι, όπως το διαβάσατε, 82%). Ότι στην Ισπανία έχουν πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο προβάλλοντας με χίλιους δυο τρόπους το πρωτάθλημά τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Μόνο εδώ στην Ψωροκώσταινα συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με όλα τα άλλα εκτός από αυτό που πρέπει. Το μπάσκετ αυτό καθεαυτό και κυρίως τους πρωταγωνιστές του, τους παίκτες.
Οι περισσότερες ομάδες της Α1 αλλάζουν τους ξένους σε ρυθμούς πολυβόλου δίχως καλά-καλά να έχει αρχίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει ομάδα (Ηλυσιακός) που ακύρωσε προ δύο ημερών προγραμματισμένο φιλικό με τον Κολοσσό στην Αθήνα επειδή είχε όλους κι όλους πέντε διαθέσιμους παίκτες! Υπάρχουν τρεις ομάδες (Μαρούσι, ΑΕΚ, Ηρακλής) που αν είχαν τηρηθεί οι νόμοι θα έπρεπε να είχαν ήδη αποβληθεί από το πρωτάθλημα (έτσι δεν είχε προαναγγείλει η ΕΕΑ; Ότι όσοι δεν είχαν έτοιμα τα έγγραφα μέχρι 31/8 δεν θα έπαιρναν πιστοποιητικό) και ασχολούνται με αλλότρια. Το Μαρούσι έχει χωρισθεί στα δύο, χάκερς εισβάλουν στο site και κράζουν δίκαιους και αδίκους ενώ όλοι αναρωτούνται αν θα καταθέσει εγγυητική επιστολή. Δεν είναι δα και τεράστιο το ποσό των 65.000 ευρώ της εγγυητικής αλλά όπως έλεγε κορυφαίος παράγοντας άλλης ομάδας «εδώ δεν είχαν 500 ευρώ να κρατήσουν δύο παίκτες, που θα βρουν τα 65 χιλιάρικα» επισημαίνοντας πως πλέον οι τράπεζες για να δώσουν εγγυητική επιστολή «δεσμεύουν περιουσίες» και δεν είναι εύκολο να γίνει. Στην ΑΕΚ οι πιστωτές έχουν κάνει… ουρές και περιμένουν να εισπράξουν ότι προλάβουν (από ποιόν και τι;) ενώ στον Ηρακλή δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό και άρχισαν να παραιτούνται βρισκόμενοι σε κόντρα με μερίδα οπαδών επειδή έπαιξαν μυστικό φιλικό με τον ΠΑΟΚ του ανεπιθύμητου Λάζαρου Παπαδόπουλου.
Και όλα αυτά εν μέσω της κόντρας των αιωνίων που συνεχίζεται με τη μορφή ανακοινώσεων και ειρωνικών δηλώσεων εκατέρωθεν στο πλαίσιο της… υγιούς κόντρας των δύο συλλόγων που εξακολουθούν (τρομάρα τους) να πιστεύουν πως το πρωτάθλημα μπάσκετ είναι οι δύο ή οκτώ μάξιμουμ μεταξύ τους αναμετρήσεις στη σεζόν. Όταν λοιπόν και οι δύο φτάσουν στο σημείο να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πρωτάθλημα και θα αρχίσει να τους επηρεάζει και στους ευρωπαϊκούς αγώνες τους η έλλειψη ανταγωνισμού, τότε θα είναι πολύ αργά και θα είναι όχι απλά συνυπεύθυνοι αλλά συμμέτοχοι στην καταστροφή (τους).

2 σχόλια:

  1. Η επιτροπη επαγγελματικου αθλητισμου,δεν μπορει δηλαδη να συνεδριασει καπου αλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανωνυμος
    Εδώ είναι το οξύμωρο της υπόθεσης... Λένε ότι δεν μπορούν να συνεδριάσουν αλλού επειδή οι φάκελοι των ομάδων είναι κλειδωμένοι σε κάποιο ντουλάπι στη ΓΓΑ. Ελα μου όμως που και οι τρεις συγκεκριμένοι φάκελοι (ΑΕΚ, Μαρούσι, Ηρακλής) είναι... άδειοι και θα τους... γεμίσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων όταν και όπου γίνει η συνεδρίαση με τα απαραίτητα έγγραφα που θα προσκομίσουν...
    Δεν βγάζεις άκρη, πίστεψτε με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails