Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Στην τούρλα του Σαββάτου...

Τηλεοπτικά και ΕΕΑ θα απασχολήσουν το επόμενο τρίωρο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με τις εξελίξεις να... τρέχουν σε τρελούς ρυθμούς. Η ΑΕΚ όπως έγινε γνωστό συμφώνησε με τη NOVA για την επόμενη σεζόν με αντίτιμο ένα ποσό πάνω από τις 300.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που θα έπαιρνε από τη... συμφωνία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη με διαφημιστική εταιρεία και της ΕΡΤ που θα απέφερε περίπου 240-250.000 ευρώ στην Ενωση. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη διαφημιστική εταιρεία να διαμορφώσει την οικομική πρότασή της για τις άλλες επτά ομάδες (Πανιώνιο, Περιστέρι, Καβάλα, Ηρακλή, Ικαρο, Μαρούσι και Ηλυσιακό) και να τη μειώσει από τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ.
Πλέον, το μοίρασμα αυτών των χρημάτων, αν και εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία που προς το παρόν είναι στα λόγια και μόνο σε αυτά, οι επτά αυτές ομάδες θα μοιρασθούν ανάλογα με την εμπορικότητα, το όνομα και την ιστορία της κάθε μιας τα χρήματα με τον Πανιώνιο να είναι πλέον "πρώτος" στη σχετική... κατάταξη (μετά την αποχώρηση της ΑΕΚ) και να ακολουθούν το Μαρούσι (αν και εφόσον πάρει το πιστοποιητικό), το Περιστέρι, τον Ηρακλή και τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο Πανιώνιος, για παράδειγμα, θα πάρει ένα ποσό κοντά στις 240.000 ευρώ, το Μαρούσι 220.000 και οι υπόλοιπες από 160 έως 200 χιλιάδες ευρώ.
Οσον αφορά το θέμα της ΕΕΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το τέλος της... κατάληψης στα γραφεία της ΓΓΑ η επιτροπή λογικά θα συνεδριάσει την Παρασκευή καλώντας τις ομάδες δίχως πιστοποιητικό (ΑΕΚ, Μαρούσι, Ηρακλής) να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Το αν κάποια από αυτές πάρει ή δεν πάρει το περιβόητο χαρτί είναι άγνωστο αφού αυτή τη στιγμή οι "φάκελοί" τους είναι άδειοι. Παρά, δε, αντιθέτως θρυλούμενα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαρούσι θα καταφέρει τελικά να πάρει το πιστοποιητικό και μάλιστα θα... προλάβει να φτιάξει ομάδα με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη και παίκτες που περιμένουν στο... ακουστικό τους για να πάνε στην ομάδα, όχι φυσικά πρώτης επιλογής τέτοια εποχή.
Ως συνήθως λοιπόν, στην τούρλα του Σαββάτου αυτό που αποκαλούν... πρωτάθλημα κουτσά-στραβά θα ξεκινήσει αν όλα τα παραπάνω γίνουν. Γιατί αν έστω κάτι από αυτά "στραβώσει" τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές...

Tο Δ.Σ.

Από αλλού περιμέναμε να βγει… είδηση και από αλλού βγήκε κατά τη διάρκεια του απογευματινού Διοικητικού Συμβουλίου στον ΕΣΑΚΕ παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων εκτός του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ενώ λοιπόν υπογράφθηκε και επίσημα η συμφωνία των επτά ΚΑΕ (Πανιώνιος, Μαρούσι, Περιστέρι, Ηλυσιακός, Καβάλα, Ικαρος, Ηρακλής) με τη διαφημιστική εταιρεία για τη μετάδοση των αγώνων τους από την ΕΡΤ μετά την «αποχώρηση» της ΑΕΚ που συμφώνησε με τη NOVA, τα… αίματα άναψαν όταν τέθηκε επί τάπητος η υπόθεση με το απίστευτο «χαράτσι» της ΕΟΚ για την έκδοση δελτίων.
Για περίπου μία ώρα οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ τα… μοιράστηκαν με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ.Γολέμη ο οποίος ερωτηθείς για τους λόγους της τεράστιας αύξησης (της τάξης του 600%) στον… τιμοκατάλογο έκδοσης δελτίων, απάντησε πως «εμείς (σ.σ. η ΕΟΚ) είμαστε το μπάσκετ και οι θεματοφύλακες του αθλήματος», προκαλώντας την αντίδραση σχεδόν όλων των παραγόντων των ΚΑΕ.
Στη συνέχεια κατατέθηκαν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για «τροποποίηση» των τιμών έκδοσης δελτίων και αλλαγής ξένων, από το Περιστέρι, τον Ικαρο, τον Ηρακλή και μία τέταρτη από τον Πανελλήνιο που πρότεινε την κατάργηση των δελτίων και τη δημιουργία λίστας όπως συμβαίνει στην Ευρωλίγκα, πρόταση όμως η οποία απορρίφθηκε αφού δεν έτυχε άλλης υποστήριξης. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση του Περιστερίου πήρε 6 ψήφους, του Ηρακλή 2 και του Ικαρου άλλους 2, απόφαση που κοινοποιήθηκε στην ΕΟΚ. Σύμφωνα με την πρόταση του Περιστερίου οι τιμές έκδοσης δελτίων πρέπει να καθοριστούν στα 180 ευρώ για κάθε Ελληνα, στα 600 για κάθε ξένο και 1.200 ευρώ για κάθε αλλαγή ξένου, ενώ η τελευταία πρόταση της ΕΟΚ (που είχε ξεκινήσει με 300, 1.000 και 2.000 αντίστοιχα και στη συνέχεια έπεσε σε 300, 800 και 1.600 αντίστοιχα) ήταν απλά να μειωθεί το παράβολο για αλλαγή ξένου από τα 1.600 ευρώ στα 1.500. Πρωτοφανείς εκπτώσεις…
Φυσικά, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατάλαβαν ότι η ΕΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως το συγκεκριμένο ψήφισμα-απόφαση των μελών του ΕΣΑΚΕ έγινε απλά για να υπάρξει μία αντίδραση…
Οσον αφορά στις επικείμενες αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις τρεις ΚΑΕ (ΑΕΚ, Μαρούσι και Ηρακλής) που δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό, οι εκπρόσωποι του Μαρουσίου κ.κ. Γκάμαρης και Μαρής διαβεβαίωσαν ότι θα κατατεθεί εγγυητική επιστολή και ότι η ομάδα τους θα αγωνισθεί κανονικά. Πάντως, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα πως σε περίπτωση που μία ή παραπάνω ΚΑΕ δεν πάρουν πιστοποιητικό το πρωτάθλημα θα γίνει με λιγότερες, 12 ή 13 δηλαδή ομάδες όποιες και αν είναι οι βουλές της Ομοσπονδίας σε αυτό το θέμα…
Τέλος, δόθηκαν διευκρινήσεις και εξηγήσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΑΚΕ κ.Χαλβατζάκη όσον αφορά την απουσία του από την εκδίκαση υποθέσεων του ΕΕΟΔΑΚ την περασμένη Τρίτη, απουσία που είχε να κάνει με προσωπικό πρόβλημα υγείας με τους εκπροσώπους των ΚΑΕ να δείχνουν κατανόηση. Η δε εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails