Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πάντα πρωτοπόροι...

Η Ελλάδα για μία ακόμη φορά πρωτοπορεί. Ενώ σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στα μέρη μας, έχει ήδη γίνει η νέα διαγράμμιση στα γήπεδα του μπάσκετ λόγω των νέων κανονισμών και κυρίως τη μεταφορά της γραμμής του τρίποντου από τα 6μ.25 στα 6μ.75 εμείς, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα αφού μόνον εμείς... ξέρουμε και όχι οι χαζοί οι ξένοι, θα διεξάγουμε τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι τη φάση των "8" με τους παλιούς κανονισμούς και στη συνέχεια θα εφαρμόσουμε τους καινούργιους!

Μη γελάτε, είναι πραγματικότητα. Η... πάνσοφη ΕΟΚ αποφάσισε τηρώντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της FIBA που κάνουν λόγο για εφαρμογή των κανονισμών (για τυπικούς φυσικά λόγους και όχι ουσιαστικούς) από 4/10/2010, μετά το τέλος του Μουντομπάσκετ Γυναικών δηλαδή, θα εφαρμόσει τη νέα τάξη πραγμάτων από εκείνη την ημερομηνία και μετά κάτι που σημαίνει ότι οι αγώνες σήμερα Τετάρτη, το προσεχές Σάββατο 25/9 και την προσεχή Τετάρτη 29/9 θα διεξαχθούν με το τρίποντο στα 6μ.25
Ψάξαμε λοιπόν και είδαμε, ρωτήσαμε τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο. Οι χαζοί οι Ευρωπαίοι λοιπόν έκαναν τους χθεσινούς αγώνες στα προκριματικά της Ευρωλίγκα με τους νέους κανονισμούς και τη νέα διαγράμμιση. Οι αγώνες του ισπανικού και γερμανικού σουπερ-καπ θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τους νέους κανονισμούς. Τα πρωταθλήματα Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας που ξεκινάνε την 1η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν με τους νέους κανονισμούς. Οπως καταλαβαίνετε, αν όλοι αυτοί έπαιρναν εντολές από την ΕΟΚ, θα έπαιζαν την 1η τους αγωνιστική με τους παλιούς κανονισμούς και τη 2η με τους νέους, έτσι για να νοιώσουν τη διαφορά.
Τελικά, είμαστε έτη φωτός μπροστά...

6 σχόλια:

  1. Σίγουρο είναι ότι έγινε έτσι? Γιατί αυτό που άκουγα εγώ στις μεταδόσεις των αγώνων είναι ότι σε κάποια γήπεδα (δεν είμαι σίγουρος αν ήταν σε όλα) είχαν γίνει οι νέες διαγραμμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Spyros
    Δεν ειναι μόνο η γραμμή του τρίποντου (όντως στα περισσοτερα γηπεδα είχε γίνει νέα διαγράμμιση) αλλά κυρίως το χρονόμετρο και οι νέοι κανονισμοί στα 24 δευτερόλεπτα. Ο ορισμός του μπάχαλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γιατί αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας, και θα τη μεταφέρουν μισό μετρό μακρύτερα σε κάθε γύρο κυπέλλου!

    Για να λέμε και τα στραβά των άλλων πάντως, στο ΝΒΑ πριν 4 χρόνια αντικατέστησαν την κλασική δερμάτινη Spalding μπάλα με νέα οικολογική συνθετική, χωρίς να γίνουν καν δοκιμές από παίχτες.

    Και στη μέση της σεζόν, αφού γλίστραγε από όλους τους play makers σα να ήταν αλειμμένη με βούτυρο και είχε τρελάνει τους πάντες με τις περίεργες γκέλες, αποφάσισαν ξαφνικά να επαναφέρουν την παλιά... πάνω που είχαν αρχίσει να συνηθίζουν.

    http://www.youtube.com/watch?v=b8azTDTwkH0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @buzzerbeater
    Καλά, φοβερή η διαπίστωση σου. Μήπως εργάζεσαι στην ΕΟΚ και δεν το ξέρεις; :-) Το θυμάμαι αυτό με την αλλαγή της μπάλας και τα bloopers που είχαν προκύψει. Κάτι ανάλογο γίνεται και στην Ευρωλίγκα που χρησιμοποιεί τις NIKE εδώ και μερικά χρόνια και όχι Molten οπως η FIBA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεγονοτα σαν και αυτο ειναι που σε εσπρωξαν να προσθεσεις τον Πανοραμιξ στο νεο γραφικο του blog; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Keraynopoulos
    Υπομονή λίγες μέρες και θα μάθεις (μάθετε...). Μία βόλτα στη Blogοσφαιρα θα σου δώσει ένα (ακόμη) στίγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails