Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφος "διαμαρτυρίας" ή "εμπιστοσύνης"

Ο λαός μίλησε! Και ζητάει επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ως αντικαταστάτης του Γιόνας Καζλάουσκας. Με οριακή διαφορά από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (22 έναντι 21% ή αν προτιμάτε δύο ψήφους) ο «δράκος» έδειξε ότι έχει ακόμη… πέραση, κάνει κλικ στον κόσμο του μπάσκετ και της Εθνικής Ομάδας ειδικότερα. Πάντως αν προσπαθήσω να «διαβάσω» πίσω από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του greekbball θα υποστήριζα πως η «επιλογή» Γιαννάκη είναι κάτι μεταξύ ψήφου «διαμαρτυρίας» για την προ διετίας απομάκρυνσή του ένεκα των χειρισμών τόσο της ΕΟΚ όσο και του ίδιου και ψήφου «εμπιστοσύνης» στον προπονητή που οδήγησε την Εθνική στις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της την τελευταία εξαετία.
Ο Ομπράντοβιτς ως 2η επιλογή είναι μεν κοινής αποδοχής όμως αν κρίνω και από τις υπόλοιπες ψήφους το κοινό της Εθνικής επιθυμεί περισσότερο να αναλάβει χρέη προπονητή κάποιος Ελληνας. Κάπως έτσι ο άνεργος (;) αυτή τη στιγμή Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε 20 ψήφους και ο προπονητής των επιτυχιών των Εθνικών ομάδων Γυναικών, Εφήβων και Νέων Κώστας Μίσσας ακολούθησε με 15. Ακολούθησε ο Ντέιβιντ Μπλατ με 13, ο Φώτσης Κατσικάρης με 9 και ο επίσης άνεργος (όπως και ο Μπαρτζώκας) Ηλίας Ζούροσς 7 ενώ οι «επιλογές» «άλλου Ελληνα» ή «άλλου ξένου» τεχνικού πήραν μαζί πέντε ψήφους.

12 σχόλια:

  1. Ειμαι αντιθετος στην επιλογη ''Γιαννακης''.
    Εχει ηδη 2 θητειες στην εθνικη & 3η,θα ηταν too much...
    Πισω απ τις τελευταιες επιτυχιες της εθνικης,υπαρχουν & αλλοι λογοι-παραμετροι-συγκυριες που θα πρεπει να εξετασουμε & οχι απλα να στεκομαστε στα αποτελεσματα,αυτα καθ'αυτα.
    Κατα τη γνωμη μου,αυτος που πρεπει να αναλαβει την εθνικη,θα πρεπει να ειναι & ο καλυτερος διαθεσιμος,αλλα να ειναι & αφθαρτος.
    Και ο Γιαννακης δεν ειναι ουτε ο καλυτερος διαθεσιμος που υπαρχει,ουτε αφθαρτος...
    Στη θητεια του Καζλαουσκας υπηρξαν & θετικα & αρνητικα.
    Ας κρατησουμε τα θετικα & ας διαμορφωσουμε το πλαισιο,εκεινη τη ''δεξαμενη'',οπου θα πλασουμε την αγωνιστικη μας ταυτοτητα & φυσιογνωμια που μας ταιριαζει & που θα πρεπει να πορευτουμε μεσ'στα επομενα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανωνυμος
    Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου όσον αφορά το ξαναζεσταμένο φαγητό με Γιαννάκη. Παραδέχομαι ότι μαζί του η Εθνική ήταν ΟΜΑΔΑ αλλά πάμε μπροστά. Για όλα τα υπόλοιπα αν και συμφωνώ πρέπει να σου επισημάνω ότι την απόφαση δεν την παίρνω ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε τα... γκάλοπ αλλά ο κύριος Γιώργος. Οπότε να είστε προετοιμασμένοι δια παν ενδεχόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι Μίσσα, θα γελάει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα,αν ο Μισσας ενσωματωνοταν στο προπονητικο σταφ της Εθνικης.
    Μπορει να φανει χρησιμος μεσα απο καποιο ποστο & εχοντας καποιες αρμοδιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κλειδια της ομαδας θα πρεπει να δοθουν στον Ζοτς η' τον Μπλατ.
    Η εθνικη χρειαζεται ενα ατομο αναγνωρισμενο,με ικανοτητες & πυγμη,ωστε να ελαχιστοποιηθουν τα κρουσματα απειθαρχιας & οι τυχον αλλες παρεμβασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηφίζω Coach Κ με βοηθούς, τους προπονητές όλων των ΚΑΕ που θα έπρεπε να πάρουν άδεια συμμετοχής στη φετινή Α1, αν ακολουθούνταν οι νόμοι.
    Σίγουρα πάντως, θα ήταν λιγότεροι όλοι μαζί, από το φετινό τεχνικό επιτελείο της ομάδας των ΗΠΑ!

    Για τον επόμενο δεν ξέρω, μπορώ να ψηφίσω για τον μεθεπόμενο??
    Τζώρτζης Δικαιουλάκος δαγκωτό! Εξαιρετική κατάρτιση και μετάδοση γνώσεων και ιδεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψηφιζω coach Σφαιρόπουλο, αν πάλι πάμε για ξένο, τότε τον Μπλατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eγω παλι,γιατι πιστευω οτι ο επομενος προπονητης που θα επιλεχθει,θα ειναι με συγκεκριμμενη ημερομηνια ληξης,δηλαδη τελειως αναλωσιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκει η εξαιρετικη καταρτιση & μεταδικοτητα γνωσεων?
    Χωρις να εχω παρακολουθησει τον Δικαιουλακο & χωρις να αμφισβητω,τα κατα καιρους καλα λογια που λεγονται & γραφονται γι'αυτον,γιατι ειναι τελειως στην απ'εξω?
    Δεν θα μπορουσε να κοουτσαρει & αυτος καποια ομαδα της Α1 αντρων?
    Αναρωτιεμαι,ποσοι ακομη ικανοτατοι προπονητες δεν βρισκονται στο προσκηνιο,η' ακομη χειροτερα,βρισκονται στην αφανεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψηφίζω τον τάδε γιατί είναι κολλητός του γείτονα μου και μπορεί να κάνει και καμμιά ευκολία στο παιδί μου. Δεν γουστάρω τον άλλον γιατί παρόλο που είναι καλός δεν είναι άφθαρτος.
    Θέλω έναν προπονητή που είναι νέος άφθαρτος καλός μς όλους τους παίκτες να συμφωνεί με τους προπονητές της κερκίδας να τα έχει καλά με τις μεγάλες ομάδες να κάνει τα χατήρια όλων των παικτών της ομάδας μας . Να παίρνει κυρίως παίκτες από την ομαδάρα μας. Ναπαίζει το σύτημα που παίζει και οδικός μας προπονηταράς. Να είναι υπάκουος πηθείνιος γαλήνιος ατάραχος αξύριστος όταν πρέπει για να είναι too much να γαμεί και δέρνει τους αντιπάλους ................
    Και μετά ήρθε η άνοιξη ???? Λάθος ο χειμώνας μπαίνει απειλητικός με ένα μπάσκετ σε επίπεδο ομάδων για κλάματα πρόεδρος να βγαίνει με δημοκρατικές διαδικασίες και πάλι ο γνωστός βροντόσαυρος "ξέχασα να αποσυρθώνυχος" και εμείς κάνουμε την τρίχα τροιχιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ xanthibasket
    Υποκλίνομαι!!! Μακράν το κορυφαίο μήνυμα των τελευταίων μηνών. Ειδικά το "βροντόσαυρος ξέχασα να αποσυρθώνυχος" ειλικρινά θα ήθελα να το είχα εμπνευστεί. Συμφωνώ λέξη προς λέξη, γράμμα προς γράμμα και προσυπογράφω. Οπως έγραψα και στο Post οτι και να λέμε εμείς ο Β.Ξ.Ν.Α (όρα κορυφή) θα αποφασίσει...
    Οσο για τους υπόλοιπους (σ.σ. ρε παιδιά, βάζετε εστω ένα όνομα και ας είναι και μουσαντένιο, έχω βαρεθεί να απαντάω σε... ανώνυμους), θεωρώ πως αν δεν βρεθεί αξιόπιστη και υψηλού κύρους λύση (κομματάκι δύσκολο αυτή την εποχή) μάλλον θα πάμε στη λύση που ανέφερε ο φίλος (7.27), με ημερομηνία λήξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails