Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το βασίλειο της βλακείας...

Μικρή παρένθεση από τα... ενδοοικογενειακά μας στο μπάσκετ για μία είδηση που είναι μεν... Κυριακάτικη αλλά χρίζει σχολιασμού. Η απόφαση της FIBA Europe το Κεντρικό Γραφείο της οποίας συνεδρίασε στο περιθώριο του Μουντομπάσκετ να ανακοινώσει ακριβώς ένα χρόνο πριν τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ότι σε αυτό θα συμμετάσχουν αντί για 16, 24 ομάδες προκάλεσε όχι μόνο γέλιο αλλά και... εκνευρισμό ότι τελικά τα νέα αφεντικά του "ευρωπαϊκού κομματιού" της FIBA κυριολεκτικά δεν ξέρουν που σταματάει το όριο της βλακείας.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την ολοκλήρωση της πρώτης προκριματικής φάσης για το συγκεκριμένο Ευρωμπάσκετ όπου 15 ομάδες χωρών ταλαιπωρήθηκαν με συνεχή (ανά δύο μέρες) ταξίδια και (ανά τρεις μέρες) αγώνες και έρχονται οι φωστήρες της FIBA Europe ουσιαστικά να ακυρώσουν όλη την προσπάθεια, όλα τα έξοδα, το άγχος, την ταλαιπωρία, την κούραση αφού από τις 15 ομάδες αντί να προκριθούν οι πέντε καλύτερες, τελικά θα προκριθούν οι... 12.
"Συμφώνησαν οι Λιθουανοί", λέει, και έτσι η απόφαση που θα είχε ισχύ από το 2013 θα πάρει σάρκα και οστά δύο χρόνια νωρίτερα, στο επόμενο Ευρωμπάσκετ, ανέφερε η απόφαση της FIBA Europe που είναι μακράν της δεύτερης η πιο ηλίθια, η πιο βλακώδης που έχει παρθεί εδώ και δεκαετίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Ο Ισλανδός και η παρέα του (όσο και αν δεν το... θέλω θα παραδεχθώ ότι τουλάχιστον σε αυτό το σημείο ο Βασιλακόπουλος είχε δίκιο) απέδειξαν με το καλημέρα ότι είναι απλά επικίνδυνοι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και το χειρότερο; Ακόμη τώρα ανέλαβαν καθήκοντα οπότε ένας Θεός ξέρει τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον.
Ετσι λοιπόν, αντί για 16 ομάδες θα συμμετάσχουν 24 χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι, θα προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι και μετά θα αρχίζουν τα χιαστί. Οπως δηλαδή είναι το σύστημα του Μουντομπάσκετ...

14 σχόλια:

  1. Πραγματικά αστεία απόφαση...
    Έβαλαν 15 ομάδες να "σκοτωθούν" μέσα στο καλοκαίρι και τώρα ακυρώνουν όλη αυτή την διαδικασία. Από την άλλη η αύξηση ίσως δώσει την ευκαιρία σε κάποιες αδύναμες θεωρητικά χώρες να αποκτήσουν εμπειρία μεγάλων αγώνων αλλά σίγουρα θα υποβαθμίσει σε ανταγωνιστικότητα τουλάχιστον την 1η φάση του τουρνουά. Το θέμα που θα έπρεπε να αποσχολήσει πρωτίστως το νέο καθεστώς, είναι μάλλον η διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ σε πιο αραιά διαστήματα με στόχο φυσικά την αναβάθμιση της διοργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kai na theloume na agiasoume den mporoume. Na sou pei tora o Vassilakopoulos 'ta lega ego' kai na min mporeis na tou peis kai tipota...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάντια...
    Έχω σιχαθεί.Θα μας κόψουντ το μπάσκετ αφενός μεν οι χουλιγκανέοι αφετέρου δε οι γραφειοκράτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είχε μείνει έξω η Ιταλία νομίζω ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.coid_Gq9QgCWaIk2xXuGnkUoQZ0.articleMode_on.html

    Ακόμη να το επιβεβαιώσουν!
    Ναι,η Ιταλία είχε αποκλειστεί...

    υ.γ. άκυρη κι η ημερομηνία διεξαγωγής 3-18/09 πολύ αργά ρε παίδες,εκτός κι αν έτσι αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή ι stars (πάντως,κόντρα με τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις τέτοια ημερομηνία δύσκολα κάνεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ολους
    Sorry για την καθυστερηση αλλα προειχε η επιστροφη απο την Πολη και η ξεκούραση για μισή μέρα. Η αποφαση της FIBA Europe ειναι κωμική. Αστεία. Sixama, παλι οι ιδιοι και οι ιδιοι θα πρωταγωνιστουν και για να αποκτησουν εμπειριες οι μικροί θα πρέπει να περασουν πολλα χρονια. Η Ιταλια Χαριδημε ειχε αποκλεισθει αλλα λεγεται οτι πίεσε στο να παρθει η συγκεκριμενη αποφαση. Ασε που μετα από δύο μερες "τσουπ" κατεθεσε προταση για το Ευρωμπασκετ του 2013 (και θα το παρει...). bhoy του χρόνου στο Ευρωμπάσκετ, ενοψει Ολυμπιακών, ίσως έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση ονοματων αφου θα παιζονται εισιτήρια για το Λονδινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακουσαν ότι ο (πρώην,νυν και αεί)πρόεδρος είναι ...αιρετικός και προσπάθησαν να τον ξεπεράσουν!
    Πού πάτε βρε χαϊβάνια? Αν εσείς σε μία μέρα υποβαθμίζετε(ακυρώνετε) ολόκληρη προκριματική διαδικασία Ευρωμπάσκετ, εμείς σε μία μέρα κάνουμε το ίδιο για το παρόν Μουντομπάσκετ σας.
    Πόλο γυναικών > Μουντομπάσκετ ανδρών και πάρτο το Ισπανία-Σερβία στην συνδρομητική πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης!

    Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο!

    pistol-pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρότι είμαι ολίγον "χαοτικός" τα πιάνεις τα νοήματά μου Γ.Ψ.

    Όσο για το αποψινό,σχετικά με το πόλο γυναικών,ας μην καταντάμε κλωτσοσκουφικοί!
    Είναι ημιτελικός αγώνας για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και καλώς ή κακώς έτσι (πρέπει να)λειουργεί η ΕΡΤ.Εξάλλου ψηφιακό κανάλι ελεύθερης μετάδοσης είναι το ΣΠΟΡ+ και μάλιστα mpeg2 κι όχι mpeg4 όπως της diggea...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @bhoy,

    Εκ παραδρομής λάθος, αντί για "ψηφιακή" έγραψα
    "συνδρομητική".
    Δυστυχώς στο ...ψαροχώρι(Kρήτη) που βρίσκομαι τις τελευταίες μέρες, δεν πιάνεις sport+, ούτε απευθείας μέσω τηλεόρασης, ούτε με εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

    Οσο αφορά την πρώτη σου παρατήρηση, το πόλο είναι η πρώτη και μεγάλη μου αγάπη.
    Από εποχή που κάνανε οι μισές ομάδες προπόνηση στα λιμάνια ή σε πισίνες με θαλασσινό νερό.

    Αυτό δεν αναιρεί όμως αυτό που είπα. Δε θα είχα λόγο να το πω, αν έβαζαν και τα δύο παιχνίδια σε κανάλια με πανελλαδική κάλυψη, εφόσον αγάπησαν ξαφνικά το μόνο ομαδικό άθλημα με συνεχή εκπροσώπηση σε Ολυμπιακούς αγώνες.

    Δυστυχώς όμως,όλο αυτό γίνεται μάλλον γιατί έτυχε να παίζουν στον προημιτελικό, οι "νεομασόνοι Ισπανοί" με τους "βρωμιάρηδες,αλήτες,παλιομασόνους Σέρβους"...
    Οχι?

    pistol-pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @bhoy
    Τα πιάνω τα νοήματα και με το παραπάνω... Ούτε εμένα με χαλάει που θα δείξει το πόλο γυναικών αλλά αυτή η όψιμη αγάπη για όλα τα σπορ απο την κρατικη με... τρομάζει λιγάκι.
    @ pistol-pete
    Καλά, τώρα σε φέρανε ότι Ελλάδα (για την ΕΡΤ) είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα; Μαζί σου για το πόλο, άλλωστε και εγώ πριν το μπασκετ εκανα κολυμβηση και πολο και στο σοι εχουμε και μία ασημενια Ολυμπιονίκη (την πρωτοξαδέρφη την Ευτυχουλα την Καραγιαννη). Αλήθεια, στο Ισπανία-Σερβία με ποιόν θα ειναι οι περισσοτεροι Ελληνες; Οπως πολυ εύστοχα είπε ενας συναδελφος προχθες στην Πολη "θα παρακαλαμε να πλακωθουνε για να μηδενισθουν και οι δύο..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kai auto deixnei kati gia thn mpasketikh mas paideia swsta..?Ta kala pou afhse o Iwannidis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @magic
    Πλάκα κάνουμε βρε αδερφέ. Για να πνίξουμε τον πόνο μας από τον αποκλεισμό μας. Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχαχα...
    Οκ,είμαι κι εγώ του ιδίου ρεύματος σκέψης!Καρασυμφωνώ μαζί σας.

    Αμ το άλλο;Έβαλα τώρα ΣΠΟΡ+ ο άμοιρος να δω σ' επανάληψη το πόλο γυναικών κι αμ δε!!! Δείχνει και το ΣΠΟΡ+ (όπως κάνει κάθε βράδυ),αλλά κι η ΕΤ1 τον ίδιο αγώνα...Το "έπος" είναι πως κι η ΕΤ3 προβάλλει από τις 00:30 πάλι τον ίδιο αγώνα!
    Τα νεύρα μου.Χάσαμε τον ημιτελικό για έναν απίστευτο προημιτελικό - που εγώ παραδέχομαι πως ίσως λόγω κούρασης,ίσως λόγω ξενερώματος,δεν ένοιωσα αυτό που ένοιωσα με τους λατίνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://elcuervowaterpolo.blogspot.com/

    για να διαχέεται η πληροφορία...


    Υ.Γ.άρα και του χρόνου,επιλογές αντιπάλων,εκπλήξεις κι "εκπλήξεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails