Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο άνθρωπος που έμαθε τους Beattles στους Γιουγκοσλάβους...

Για τους περισσότερους από (εμάς) τους μπασκετόφιλους της παλιάς γενιάς το όνομά του είναι θρύλος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τον έχουν προλάβει εν ζωή να μεγαλουργεί στα παρκέ όλου του κόσμου αλλά πλέον ήρθε η ώρα να του αποδοθεί η τιμή που του πρέπει. Πριν δύο μέρες λοιπόν στο Προεδρικό Μέγαρο της Σερβίας στο Βελιγράδι παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η ταινία που εδώ και λίγα χρόνια δουλευόταν από τους γείτονες και αφορά στη δραματοποιημένη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ζωής του Ραντιβόι Κόρατς. Δείτε τα τρέιλερ.
Ο απόφοιτος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός με την έφεση στα μαθηματικά και τη φυσική, τη λατρεία για τη ροκ μουσική και ειδικότερα τους Beattles (αγαπημένο του τραγούδι το Hey Jude), ο άνθρωπος που του άρεσε να ταξιδεύει αλλά που σε ένα από αυτά τα ταξίδια του έμελε να κοπεί το νήμα της ζωής πριν από σχεδόν μισό αιώνα και πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1969.
Ο θρυλικός Zucko η ζωή του οποίου αποτυπώθηκε στο σελιλόιντ με την υπογραφή ενός σπουδαίου Σέρβου σκηνοθέτη, του Γκόρντον Μάτιτς. Στην ταινία/ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν οι Σέρβοι ηθοποιοί Βλαντιμίρ Αλεκσιτς ο οποίος υποδύεται τον Κόρατς και η Καταρίνα Ραντιβόγεβιτς ως σύζυγος του αείμνηστου Σέρβου σκόρερ ενώ εμφανίζονται ακόμη οι Βόγια Μπράγιοβιτς, Τιχομίρ Στάνιτς και Στράχινγια και Νικόλα Τσέσνερ.
Κατά τη διάρκεια της ταινίας «παρεμβαίνουν» για να μεταφέρουν τις δικές τους αναμνήσεις από τον Ζούτσκο οι Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, Ράνκο Ζεράβιτσα, Πέδρο Φεράντιθ, Κλίφορντ Λιουκ, Εμιλιάνο Ροντρίγκεζ και πολλοί ακόμη πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι ενώ την αφήγηση ανέλαβαν ο Αλεκσάντερ «Σάλε» Τζόρτζεβιτς και ο δικός μας Μιλένκο Τέπιτς! Εχει χρησιμοποιηθεί πλούσιο αρχειακό υλικό το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά ενώ τα γυρίσματα έγιναν στη Σερβία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ισπανία.


και εδώ με υπότιτλους...

2 σχόλια:

  1. Ειναι σημαντικο(και σπανιο) να εχουμε την ευκαιρια να μαθαινουμε για αθλητες θρυλους του ευρωπαικου μπασκετ, που δεν προλαβαμε να δουμε.
    Το μονο που ηξερα προσωπικα για τον Κορατς ηταν το στυλ "χυνω τα νερα" του σουτ του...

    (ελπιζω να μην κυκλοφορησει μονο στη Σερβια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @keraynopoylos
    Αν κρίνω από την ύπαρξη αγγλικών υπότιτλων στο ένα από τα δύο τρέιλερ, θεωρω πως θα βγει και προς τα εξω. Μην περιμένεις πάντως να το δεις στα... Βίλατζ και στα Μολ. Σε κανα φεστιβαλάκι, σε τιποτα ψαγμένα σινεμαδικα παλιας κοπής ίσως. Αλλιώς, stay tuned, ετοιμάζεται ήδη εκστρατεία απόκτησης του "πολύτιμου" όπως έλεγε και ο μίστερ Φρόντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails