Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η αρχή του τέλους για την Τσιμπόνα...

Δραματικές στιγμές ζει (ξανά) τις τελευταίες μέρες η Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ καθώς εν αναμονή της εκτέλεσης της… θανατικής ποινής της ομάδας στις 16 Δεκεμβρίου, οι παίκτες ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε αποχή διαρκείας από τις προπονήσεις από σήμερα και μέχρι τον αγώνα της Ευρωλίγκα με τη Σιένα καλώντας τη διοίκηση να συναντηθεί μαζί τους μετά το ματς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει… μέλλον στην ομάδα.
Ο 21χρονος αρχηγός της Τσιμπόνα Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, μετά τον νικηφόρο αγώνα της Τσιμπόνα επί της Ζαντάρ για την Αδριατική Λίγκα το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε την απόφαση όλων των παικτών αλλά και των βοηθών προπονητών, του ιατρικού τημ και του φροντιστή της ομάδας να απέχουν από τις προπονήσεις μέχρι τον αγώνα με τη Σιένα ενώ όπως έγινε γνωστό, αν δεν πληρωθούν μέχρι την Πέμπτη, τότε θα απέχουν και από τους αγώνες της ομάδας στη συνέχεια της σεζόν. Ο Μπογκντάνοβιτς είπε πως άπαντες είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως είχε συμβεί και την περσινή σεζόν άλλωστε όταν οι παίκτες της Τσιμπόνα απείχαν από τις προπονήσεις στο μέσο της σεζόν ως μέσο πίεσης για να πληρωθούν.
Η Τσιμπόνα λοιπόν  βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση καθώς το υπέρογκο χρέος που λέγεται ότι ξεπερνάει ακόμη και τα 10 εκατομμύρια ευρώ δεν γίνεται να καλυφθεί και αν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου δεν βρεθεί ένα σημαντικό μέρος του ποσού που αντιστοιχεί στο χρέος αυτό τότε η ομάδα θα πτωχεύσει και θα διαλυθεί!
Στο τελευταίο θέμα που προέκυψε με την αποχή των παικτών από τις προπονήσεις έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος της πόλης του Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή της κροατικής τηλεόρασης το μεσημέρι της Κυριακής κάλεσε τους παίκτες να άρουν την απόφασή τους για το καλό της ομάδας. «Πρέπει να πάρουν πίσω την απόφασή τους και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους», είπε ο Μπάντιτς προσθέτοντας: «Η πόλη του Ζάγκρεμπ θέλει να σταθεί στο πλευρό της ομάδας αλλά όχι με την υπάρχουσα διοίκηση που έφερε τον σύλλογο σε αυτή την οικονομική κατάσταση. Η Τσιμπόνα είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν ετησίως πάνω από 1-2 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από διάφορες πηγές αλλά αυτή και οι προηγούμενες διοικήσεις εδώ και 15 χρόνια «κατάφεραν» να προχωρήσουν σε δανεισμούς υπερδιπλάσιους από τα χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανήσουν κάθε χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails