Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Υποδοχή... βασίλισσας

Η δεύτερη μέρα του Δεκεμβρίου έχει… κυκλωθεί από τις 8 Ιουλίου, όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοίνωνε ζωντανά από το ESPN την απόφασή του να αφήσει το Κλίβελαντ για τη South Beach ως η μέρα που κανείς μπασκετόφιλος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται δεν πρόκειται να κοιμηθεί. Η πρώτη, μετά την αποχώρησή του ύστερα από επτά χρόνια παρουσίας στο Κλίβελαντ, αναμέτρηση της νέας ομάδας του «βασιλιά δίχως στέμμα» ΛεΜπρον Τζέιμς φορώντας τη φανέλα των Μαιάμι Χιτ είναι όχι απλά το γεγονός της ημέρας αλλά και της χρονιάς ολόκληρης. Στο δε Κλίβελαντ, τα εισιτήρια της αναμέτρησης έχουν εδώ και καιρό εξαντληθεί, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ως οι οπαδοί των Καβς θα υποδεχθούν τον μέχρι πριν λίγους μήνες ήρωά τους. Μάθετε για όλες τις προετοιμασίες των φιλάθλων των Καβς για την υποδοχή του... Queen James!
Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης (ζωντανά και από τη NOVA στις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής) ενώ κόσμος και κοσμάκης ψάχνει να βρει ένα εισιτήριο για να μπει στο γήπεδο. Μέχρι και ο Σακίλ «λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;» Ο’Νιλ δήλωσε ότι θα βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου απλά και μόνο για να δει από κοντά τον ΛεΜπρον να πετάει στον αέρα την πούδρα που βάζει στα χέρια του πριν το τζάμπολ, σήμα κατατεθέν της παρουσίας του στην πεντάδα της εκάστοτε ομάδας του…
Φυσικά το ζητούμενο είναι η αντίδραση των φιλάθλων των Καβς ειδικά μετά από όλα όσα προηγήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι καμένες φανέλες, τα σκισμένα πόστερ, τα κατεβασμένα διαφημιστικά ήταν απλά η αρχή ή δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια;
Η διοίκηση των Καβς έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποστολή του Μαιάμι που θα φτάσει στο Κλίβελαντ το πρωί της Πέμπτης, δεν θα κάνει προπόνηση (ούτε καν σουτάκια), θα μεταβεί με αστυνομική συνοδεία στο γήπεδο και μετά το ματς θα πάει κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Κάτι που σημαίνει ότι ο γεννημένος στο Ακρον (μόλις 75 χιλιόμετρα νότια του Κλίβελαντ) ΛεΜπρον δεν θα έχει και πολύ χρόνο για καλά ή… κακά συναπαντήματα.
Οι φαν των Καβς προς το παρόν φαίνεται να είναι χωρισμένοι στα δύο (ή μήπως σε περισσότερα κομμάτια;). Υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν ότι θα αγνοήσουν παραδειγματικά την παρουσία του και δεν θα ασχοληθούν μαζί του (χλωμό…). Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ετοιμάσει ήδη… συνθήματα υποδοχής. Όπως «Σκό-τι Πί-πεν,Σκό-τι Πί-πεν» για να τον πικάρουν υποστηρίζοντας ότι είναι στο Μαιάμι ο… βαστάζος του Ουέιντ όπως ήταν ο «Πιπ» του Μάικλ Τζόρνταν, ή θα τραγουδήσουν το όνομα του Ντε-Λον-Τε (σ.σ. Γουέστ) στο ρυθμό του Lets-Go-Cavs” για να τον πικάρουν θεωρώντας πιο σημαντική απώλεια της φυγή του Ντελόντε Γουέστ από τη δική του.
Κάποιοι άλλοι κατά την παρουσίαση ετοιμάζονται να αποθεώσουν τον Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας που πέρασε πάνω από μία δεκαετία στο Κλίβελαντ και να γελάσουν δυνατά στο άκουσμα του ονόματος του ΛεΜπρον. Εχει μάλιστα δημιουργηθεί και σχετική σελίδα στο twitter με σχεδόν 1.000 followers που καλούνται από τον δημιουργό της σελίδας να μοιρασθούν τις ιδέες τους για την υποδοχή του… βασιλιά.
Κάποιοι άλλοι έχουν ήδη τυπώσει και θα φορέσουν φανέλες που θα αναγράφονται οι λέξεις… Queen James (αντί για… King James φυσικά, t-shits που πωλούνται και στο διαδίκτυο προς 17 δολάρια…) ενώ άλλοι ετοιμάζονται κάθε φορά που ο ΛεΜπρον θα πετυχαίνει καλάθι να ξεκαρδίζονται στα γέλια για να τον ταπεινώσουν.
Οσοι, δε, δεν μπορέσουν να πάνε στην Quicken Loans Arena και προτιμήσουν να δουν τον αγώνα από την τηλεόραση, μπορούν να πάνε στα μπαρ της πόλης που έχουν ετοιμάσει διάφορα χάπενινγκς. Όπως το Barley House του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει ετοιμάσει ειδικό μενού με χοιρινό «αλα» ΛεΜπρον, έχει τοποθετήσει τη φωτογραφία του ΛεΜπρον στο ταμπλό των νταρτς (βελάκια) ενώ όποιος μπει στο μπαρ φορώντας τη φανέλα του από το Κλίβελαντ με το Νο23 θα μπορεί να πίνει μπύρα προς μόλις 23 σεντ το ποτήρι!
Μία ζυθοποιία, δε, ονόματι Great Lakes Brewing Company θα «κυκλοφορήσει» σε διάφορα σημεία τις πόλης του Κλίβελαντ τη συλλεκτική Quitness Beer (κατά το… witness της διαφήμισης του ΛεΜπρον με εταιρεία αθλητικών ειδών) η οποία θα πωλείται μόνο για μία μέρα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πρωτοκυκλοφορήσει την επομένη της «Decision» τον περασμένο Ιούλιο και είχε εξαντληθεί από όλα τα σημεία πώλησης αφού κόστιζε μόλις ένα δολάριο!

Ιδού και το σχετικό ρεπορτάζ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails